Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Oranje slof

Maak deze heel feestelijke Oranje vruchtenslof met heerlijk amandelspijs, banketbakkersroom, mandarijn en een toefje slagroom.

Bereiden

10 min

Baktijd

18 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8 taartjes

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.

  2. Stap 2

    • 1 pak Koopmans Vruchtenslof

    Vouw de meegeleverde sloffen bakvorm volgens de aanwijzingen die erop vermeld staan. Plaats de bakvorm op de bakplaat.

    Om een mooie sloffenvorm te krijgen maak je iedere vouw goed scherp.

Maak een sloffendeeg

  1. Stap 3

    • 90 g boter (kamertemperatuur)

    Klop met de mixer 90 gram boter zacht en romig in een beslagkom.

  2. Stap 4

    Voeg de bakmix toe. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een kruimeldeeg.

  3. Stap 5

    Kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.

    Is het deeg plakkerig, leg het dan 10 minuten in de koeling en kneed dan verder.

  4. Stap 6

    Maak een rol van circa 20 cm van het deeg (lengte van de bakvorm). Leg de deegrol in de bakvorm en druk het uit over de bodem van de vorm.

  5. Stap 7

    • 75 g Dr. Oetker Amandelspijs

    Snijd de amandelspijs in dunne plakjes en plaats deze in het midden van de slof, houd de randen vrij. Druk de plakjes zacht aan.

  6. Stap 8

    Bak de sloffenbodem in 16 - 20 minuten goudbruin.

Mix de banketbakkersroom

  1. Stap 9

    • 60 ml water

    • 150 ml slagroom

    Doe 60 ml water en 150 ml slagroom in een beslagkom, voeg het meegeleverde zakje voor de banketbakkersroom eraan toe en klop dit met de mixer met garden in 2 minuten op de hoogste stand luchtig.

  2. Stap 10

    Verdeel de banketbakkersroom met een lepel of met een spuitzak over de slof en houd de randen vrij.

Decoreer je oranje vruchtenslof

  1. Stap 11

    • 200 ml slagroom

    • 2-3 el suiker

    • 1 blik mandarijntjes

    Klop de slagroom op met wat suiker. Doe deze in een spuitzak met kwartelmondje en decoreer de slof met de mandarijnen en de slagroom.

  2. Stap 12

    Laat de slof circa 15 minuten opstijven in de koelkast voordat je hem in plakjes snijd en serveert.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.