Zeg hallo tegen de oranje vruchtenslof, een verrukkelijke traktatie zo zacht als fluweel. Maak deze feestelijke Oranje-vruchtenslof met heerlijk amandelspijs, banketbakkersroom, mandarijn en een toefje slagroom! De sappige sinaasappelsmaak zal je doen glimlachen van oor tot oor, en je zult merken dat deze oranje slof altijd een speciaal plekje in je hart zal hebben!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).
Vouw de meegeleverde sloffen bakvorm volgens de aanwijzingen die erop vermeld staan.
Plaats de bakvorm op de bakplaat.
Om een mooie sloffenvorm te krijgen maak je iedere vouw goed scherp.
Klop met de mixer de boter (90 g) zacht en romig in een beslagkom.
Voeg de bakmix (1 pak Koopmans Vruchtenslof) toe. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een kruimeldeeg.
Kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg. Is het deeg plakkerig, leg het dan 10 minuten in de koeling en kneed dan verder. Maak een rol van circa 20 cm van het deeg (lengte van de bakvorm). Leg de deegrol in de bakvorm en druk het uit over de bodem van de vorm.
Snijd de amandelspijs (75 g) in dunne plakjes en plaats deze in het midden van de slof, houd de randen vrij. Druk de plakjes zacht aan.
Bak de sloffenbodem in 16 - 20 minuten goudbruin.
Doe water (60 ml) en slagroom (150 ml) in een beslagkom, voeg het meegeleverde zakje voor de banketbakkersroom eraan toe en klop dit met de mixer met garden in 2 minuten op de hoogste stand luchtig.
Verdeel de banketbakkersroom met een lepel of met een spuitzak over de slof en houd de randen vrij.
Klop de slagroom (200 ml) op met wat suiker (2-3 el). Doe deze in een spuitzak met kwartelmondje en decoreer de slof met de mandarijnen en de geklopte slagroom.
Laat de oranje slof circa 15 minuten opstijven in de koelkast voordat je hem in plakjes snijdt en serveert.