Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Tiramisu met Licor 43

Tiramisu met Licor 43

Dit recept is van: Annet

  1. Recept 22 - Cocktailtaart - Likor 43 Tiramisu Sinaasappel 3 - Copy
  2. Likor 43 tiramisu cocktail taartjes
Item 1 of 2
Tiramisu met Licor 43
info
Benodigdheden
Stappen

Heerlijke tiramisu met als ultieme Spaanse smaakmaker Licor 43®! Gemakkelijk te bereiden en super lekker als afsluiter voor een diner of gewoon als verwennerij tussendoor.

15 min.Bereidingstijd
240 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
8Porties
CocktailtaartenTiramisu: ons favoriete Italiaanse dessertDessertsMuntAardbeiFrambozenZomerKoningsdagFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Suiker (fijne)
    4 el (eetlepels)
    Suiker (fijne)
  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Licor 43®
    16 el (eetlepels)
    Licor 43®

 

  • Lange vingers
    1 Pak
    Lange vingers
  • Munt
    1 takje(s)
    Munt
  • Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)
    1 Doosje(s)
    Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  •  
    Kartelmes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Vulling maken

Klop de slagroom (250 ml) samen met de suiker (4 el) stijf. Schep de mascarpone (250 g) voorzichtig door de opgeklopte slagroom. Voeg als laatste wat Licor 43 (8 el) toe. De vulling voor de tiramisu is nu klaar.

2. Maak tiramisu

Snijd ongeveer 1,5 cm af van de lange vingers (1 pak). Leg drie lange vingers naast elkaar en besprenkel ze (met een kwast) met Licor 43 (8 el).

Verdeel, bijvoorbeeld met een spuitzak of met twee lepels, de slagroomvulling over de drie lange vingers. Halveer de aardbeien en frambozen. Duw deze voorzichtig in de vulling.

Duw op de vulling weer drie lange vingers en besprenkel ook deze met Licor 43. Verdeel opnieuw een laagje vulling over de lange vingers. Decoreer als laatste de mini-tiramisu met de aardbeien, frambozen en een blaadje munt.

Zet de mini-tiramisu minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven en om de likeur in te laten trekken.

Meer tiramisu recepten

  1. Tiramisu
    Makkelijk
    3
    20 min.
  2. Limoncello tiramisu
    Makkelijk
    4
    25 min.
  3. Tiramisu ijstaart
    Gemiddeld
    4
    15 min.
  4. Tiramisu met Licor 43
    Makkelijk
    4
    15 min.
  5. Speculaas tiramisu
    Gemiddeld
    5
    40 min.
  6. Tiramisu Haasjes
    Makkelijk
    4
    20 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.