Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Tiramisu met Licor 43®

Heerlijke tiramisu met als ultieme Spaanse smaakmaker Licor 43®! Gemakkelijk te bereiden en super lekker als afsluiter voor een diner of gewoon als verwennerij tussendoor.

Bereiden

15 min

Opstijftijd

240 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8 taartjes

Vulling maken

  1. Stap 1

    • 250 ml slagroom

    • 4 el suiker

    • 250 g mascarpone

    Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Schep de mascarpone voorzichtig door de opgeklopte slagroom.

  2. Stap 2

    • 8 el Licor 43®

    Voeg als laatste 8 eetlepels Licor 43 toe. De vulling voor de tiramisu is nu klaar.

Maak tiramisu

  1. Stap 3

    • 1 pak Lange vingers

    • 8 el Licor 43®

    Snijd ongeveer 1,5 cm af van de lange vingers. Leg drie lange vingers naast elkaar. Besprenkel met een kwast de lange vingers met de Licor 43.

  2. Stap 4

    Verdeel, b.v. met een spuitzak of met twee lepels, het slagroomvulling over de drie lange vingers. Halveer de aardbeien en frambozen. Duw deze voorzichtig in de vulling.

  3. Stap 5

    Duw op de vulling en fruit weer drie lange vingers. Besprengel deze ook met Licor 43. Verdeel opnieuw een laagje vulling over de lange vingers.

  4. Stap 6

    Decoreer als laatste de mini tiramisu met de aardbeien, frambozen en een blaadje munt.

  5. Stap 7

    Zet de mini tiramisu minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven en de lange vingers in te laten trekken.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.