🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
De beste bananenbrood recepten Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen: kidsproof recepten voor jonge bakkers Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Baktips
Recepten
Kwarktaart sinaasappel met witte chocoladedecoratie

Kwarktaart sinaasappel met witte chocoladedecoratie

Dit recept is van: Annet

Kwarktaart Sinaasappel met witte chocolade W
Kwarktaart sinaasappel met witte chocoladedecoratie
Info Benodigdheden Stappen

Voor een echt oranjefeestje of gewoon omdat het lekker is. Deze kwarktaart sinaasappel met een Hollands tintje en lekkere chocoladebodem is er klaar voor!

20 min. Bereidingstijd
150 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Kwarktaart Sinaasappel Chocolade Witte chocolade Koningsdag
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Kwarktaart Sinaasappel (Dr. Oetker)
    1 g
    Kwarktaart Sinaasappel (Dr. Oetker)
    Productdetails
    ${ error }
    € 3,19
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water (kamertemperatuur)
    300 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Magere kwark
    500 g
    Magere kwark

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Witte chocolade
    50 g
    Witte chocolade
  • Dr. Oetker Nederland Mix
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Nederland Mix
    Productdetails
    ${ error }
    € 3,99

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Productdetails
    ${ error }
    € 13,29
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00
  •  
    Decoratielint

Stappen

1. Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Maak een chocokruimelbodem

Smelt de boter (60 g) of margarine in een pannetje.

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix voor de gesmolten boter.

Bedek de bodem van springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

3. Beslag sinaasappelkwarktaart maken

Doe het water (300 ml), de kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

Voeg de taartmix (1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Sinaasappel) toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna de hoogste stand in 2 ½ minuut tot een luchtige massa.

Verdeel het taartmengsel over de kruimelbodem in de springvorm en laat ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

Kamertemperatuur

Gebruik voor het beste resultaat water op kamertemperatuur (10-20 graden) en kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

4. Chocoladedecoratie maken

Hak de witte chocolade (50 g) met een mes in kleine stukjes. Verwarm de chocolade au bain marie.

Neem een stuk bakpapier. Verdeel de chocolade over het bakpapier. Strijk het uit ter grootte van een half A4 papier.

Strooi een handje decoratiestrooisel (1 strooibusje Dr. Oetker Nederland Mix) direct over de gesmolten witte chocolade. Leg de chocolade kort in de koelkast. Snijd met een mes (of breek) lange, enigszins recht schotsen van de chocolade.

5. Sinaasappel-kwarktaart decoreren

Verwijder de rand van de springvorm van de kwarktaart sinaasappel.

Druk de chocolade schotsen tegen de zijkant van de taart.

Maak het geheel af door er een mooie strik om de taart te doen.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.