Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Naanbrood

Naanbrood

Dit recept is van: Saakje

  1. naanbrood
Item 1 of 1
Naanbrood
info
Benodigdheden
Stappen

Nu je dit recept kent koop je nooit meer kant en klaar naanbrood, want dit is echt een makkie! Je maakt een soepel deeg van de bloem, bakpoeder, de yoghurt, wat olie en zout, en maakt hier vervolgens platte broodjes van. Even bakken in de grillpan en klaar zijn je naanbroodjes. Heerlijk voor bij een curry, maar ook lekker bij soep of met een dip op de borrelplank.

10 min.Bereidingstijd
5 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
Zelfrijzend bakmeel

In plaats van bloem en bakpoeder kan je ook kiezen voor zelfrijzend bakmeel.

Hartige receptenBrood

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    350 g
    Bloem
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    8 g
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Olijfolie
    7 el (eetlepels)
    Olijfolie
  • Griekse yoghurt
    160 g
    Griekse yoghurt
  •  
    1 tl (theelepels)
    Kruiden (bijvoorbeeld Za'atar)

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  •  
    Grillpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Naanbrood bakken

Maak een soepel deeg van de bloem (350 g), bakpoeder (8 g), yoghurt (160 g), olie (2 el) en zout (1 snufje). Dit kan met de mixer met deeghaken, maar ook prima met de hand.

Verdeel het deeg in ongeveer 8 stukken. Bestuif het aanrecht met bloem en rol elk bolletje uit tot een plat broodje van ongeveer een 5-7 mm dik. In de pan zullen ze nog rijzen.

Zet de grillpan op het vuur, zodat deze goed heet kan worden. Roer ondertussen de kruiden (1 tl, bijvoorbeeld Za’atar) door de olie (5 el) en bestrijk de bovenkant van de plakken deeg hiermee.

Bak de broodjes met de olie-kant naar beneden. Bestrijk de andere kant ook met olie. Bak elke zijde een paar minuten, totdat ze zo’n mooi grill-patroon hebben en gerezen zijn.

Bak zo alle naanbroodjes. Serveer ze met een lekkere yoghurtdip met koriander, of bij een curry.

Geen Za'atar?

Gebruik in plaats van za’atar bijvoorbeeld knoflookpoeder, of een mix van komijn met wat zout.

Meer bakken?

Kijk voor naanbrood met knoflook en peterselie op DeLeuksteTaartenShop.

Zelf brood bakken

  1. Naanbrood
    Makkelijk
    4
    10 min.
  2. Stokbrood
    Erg moeilijk
    3
    30 min.
  3. Vlechtbrood
    Moeilijker
    3
    90 min.
  4. Mini knoflook monkeybread
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  5. Borrelbierbrood
    Makkelijk
    3
    60 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.