📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.
Nu je dit recept kent, koop je echt nooit meer kant en klaar naanbrood, want dit is echt een makkie. Je maakt een soepel deeg van de bloem met het bakpoeder, of kies voor zelfrijzend bakmeel natuurlijk. Met de yoghurt, wat olie en zout, maak je hier platte broodjes van en die bak je in de grillpan. Heerlijk voor bij een curry, maar ook lekker bij soep of met een dip op de borrelplank.
Maak een soepel deeg van de bloem (350 g), bakpoeder (8 g), yoghurt (160 g), olie (2 el) en zout (1 snufje). Dit kan met de mixer met deeghaken, maar ook prima met de hand.
Verdeel het deeg in ongeveer 8 stukken. Bestuif het aanrecht met bloem en rol elk bolletje uit tot een plat broodje van ongeveer een 5-7 mm dik. In de pan zullen ze nog rijzen.
Zet de grillpan op het vuur, zodat deze goed heet kan worden. Roer ondertussen de kruiden (1 tl, bijvoorbeeld Za’atar) door de olie (5 el) en bestrijk de bovenkant van de plakken deeg hiermee.
Bak de broodjes met de olie-kant naar beneden. Bestrijk de andere kant ook met olie. Bak elke zijde een paar minuten, totdat ze zo’n mooi grill-patroon hebben en gerezen zijn.
Bak zo alle naanbroodjes. Serveer ze met een lekkere yoghurtdip met koriander, of bij een curry.
Gebruik in plaats van za’atar bijvoorbeeld knoflookpoeder, of een mix van komijn met wat zout.