📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Tips & Tricks
Recepten
Naanbrood

Naanbrood

Dit recept is van: Saakje

naanbrood
Naanbrood
Info Benodigdheden Stappen

Nu je dit recept kent, koop je echt nooit meer kant en klaar naanbrood, want dit is echt een makkie. Je maakt een soepel deeg van de bloem met het bakpoeder, of kies voor zelfrijzend bakmeel natuurlijk. Met de yoghurt, wat olie en zout, maak je hier platte broodjes van en die bak je in de grillpan. Heerlijk voor bij een curry, maar ook lekker bij soep of met een dip op de borrelplank.

10 min. Bereidingstijd
5 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Taart Custard Verjaardag Vanille Thema's
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    350 g
    Bloem
    Productdetails
    ${ error }
    € 8,74
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    8 g
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Olijfolie
    7 el (eetlepels)
    Olijfolie
  •  
    160 g
    Griekse yoghurt
  •  
    1 tl (theelepels)
    Kruiden (bijvoorbeeld Za'atar)

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00
  •  
    Grillpan

Stappen

1. Voorbereiden

Maak een soepel deeg van de bloem (350 g), bakpoeder (8 g), yoghurt (160 g), olie (2 el) en zout (1 snufje). Dit kan met de mixer met deeghaken, maar ook prima met de hand.

Verdeel het deeg in ongeveer 8 stukken. Bestuif het aanrecht met bloem en rol elk bolletje uit tot een plat broodje van ongeveer een 5-7 mm dik. In de pan zullen ze nog rijzen.

Zet de grillpan op het vuur, zodat deze goed heet kan worden. Roer ondertussen de kruiden (1 tl, bijvoorbeeld Za’atar) door de olie (5 el) en bestrijk de bovenkant van de plakken deeg hiermee.

Bak de broodjes met de olie-kant naar beneden. Bestrijk de andere kant ook met olie. Bak elke zijde een paar minuten, totdat ze zo’n mooi grill-patroon hebben en gerezen zijn.

Bak zo alle naanbroodjes. Serveer ze met een lekkere yoghurtdip met koriander, of bij een curry.

Geen Za'atar?

Gebruik in plaats van za’atar bijvoorbeeld knoflookpoeder, of een mix van komijn met wat zout.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.