Nu je dit recept kent koop je nooit meer kant en klaar naanbrood, want dit is echt een makkie! Je maakt een soepel deeg van de bloem, bakpoeder, de yoghurt, wat olie en zout, en maakt hier vervolgens platte broodjes van. Even bakken in de grillpan en klaar zijn je naanbroodjes. Heerlijk voor bij een curry, maar ook lekker bij soep of met een dip op de borrelplank.
In plaats van bloem en bakpoeder kan je ook kiezen voor zelfrijzend bakmeel.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Maak een soepel deeg van de bloem (350 g), bakpoeder (8 g), yoghurt (160 g), olie (2 el) en zout (1 snufje). Dit kan met de mixer met deeghaken, maar ook prima met de hand.
Verdeel het deeg in ongeveer 8 stukken. Bestuif het aanrecht met bloem en rol elk bolletje uit tot een plat broodje van ongeveer een 5-7 mm dik. In de pan zullen ze nog rijzen.
Zet de grillpan op het vuur, zodat deze goed heet kan worden. Roer ondertussen de kruiden (1 tl, bijvoorbeeld Za’atar) door de olie (5 el) en bestrijk de bovenkant van de plakken deeg hiermee.
Bak de broodjes met de olie-kant naar beneden. Bestrijk de andere kant ook met olie. Bak elke zijde een paar minuten, totdat ze zo’n mooi grill-patroon hebben en gerezen zijn.
Bak zo alle naanbroodjes. Serveer ze met een lekkere yoghurtdip met koriander, of bij een curry.
Gebruik in plaats van za’atar bijvoorbeeld knoflookpoeder, of een mix van komijn met wat zout.