🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Naanbrood

Naanbrood

Dit recept is van: Saakje

naanbrood
Naanbrood
Info Benodigdheden Stappen

Nu je dit recept kent koop je nooit meer kant en klaar naanbrood, want dit is echt een makkie! Je maakt een soepel deeg van de bloem, bakpoeder, de yoghurt, wat olie en zout, en maakt hier vervolgens platte broodjes van. Even bakken in de grillpan en klaar zijn je naanbroodjes. Heerlijk voor bij een curry, maar ook lekker bij soep of met een dip op de borrelplank.

10 min. Bereidingstijd
5 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Zelfrijzend bakmeel

In plaats van bloem en bakpoeder kan je ook kiezen voor zelfrijzend bakmeel.

Hartige recepten Brood
4
14 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    350 g
    Bloem
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    8 g
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Olijfolie
    7 el (eetlepels)
    Olijfolie
  • Griekse yoghurt
    160 g
    Griekse yoghurt
  •  
    1 tl (theelepels)
    Kruiden (bijvoorbeeld Za'atar)

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  •  
    Grillpan

Stappen

1. Naanbrood bakken

Maak een soepel deeg van de bloem (350 g), bakpoeder (8 g), yoghurt (160 g), olie (2 el) en zout (1 snufje). Dit kan met de mixer met deeghaken, maar ook prima met de hand.

Verdeel het deeg in ongeveer 8 stukken. Bestuif het aanrecht met bloem en rol elk bolletje uit tot een plat broodje van ongeveer een 5-7 mm dik. In de pan zullen ze nog rijzen.

Zet de grillpan op het vuur, zodat deze goed heet kan worden. Roer ondertussen de kruiden (1 tl, bijvoorbeeld Za’atar) door de olie (5 el) en bestrijk de bovenkant van de plakken deeg hiermee.

Bak de broodjes met de olie-kant naar beneden. Bestrijk de andere kant ook met olie. Bak elke zijde een paar minuten, totdat ze zo’n mooi grill-patroon hebben en gerezen zijn.

Bak zo alle naanbroodjes. Serveer ze met een lekkere yoghurtdip met koriander, of bij een curry.

Geen Za'atar?

Gebruik in plaats van za’atar bijvoorbeeld knoflookpoeder, of een mix van komijn met wat zout.

Meer bakken?

Kijk voor naanbrood met knoflook en peterselie op DeLeuksteTaartenShop.

Zelf brood bakken

Naanbrood
Makkelijk
4
10 min.
Stokbrood
Erg moeilijk
4
30 min.
Vlechtbrood
Gemiddeld
3
90 min.
Mini knoflook monkeybread
Gemiddeld
4
20 min.
Borrelbierbrood
Makkelijk
3
60 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.