🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Borrelbierbrood

Borrelbierbrood

Dit recept is van: Koopmans

borrelbierbrood
Borrelbierbrood
Info Benodigdheden Stappen

Brood bakken met bier geeft een extra luchtig brood met een volle smaak. Met salami en rozemarijn is dit een extra lekker hapje voor bij de borrel.

60 min. Bereidingstijd
40 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
1 Porties
Brood Hartige recepten Hapjes Brunch Bier Vaderdag Zomer
3
47 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    300 ml
    Guiness (bier)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    20 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Volkorenbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Volkorenbrood
  • Rozemarijn
    1 takje(s)
    Rozemarijn
  • Salami
    100 g
    Salami

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 240°C / hetelucht 230°C).

2. Bierbrood maken

Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix (1 pak Koopmans Volkorenbrood) achter voor decoratie. Doe het bier (300 ml Guiness, handwarm) en boter (20 g) in een beslagkom voeg de broodmix toe.

Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de tweede stand door elkaar een kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal brooddeeg. Laat het deeg in de kom 10 minuten rijzen (op kamertemperatuur), afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek.

Kneed tot slot kleine stukjes salami (100 g) en wat gehakte rozemarijn (1 takje) door het deeg. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand in 30 seconden goed door.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg hierop, bestrooi met de achtergehouden eetlepel mix over het deeg en leg er een schone theedoek op. Laat 45 minuten rijzen.

3. Borrel bierbrood bakken

Verwarm de oven voor (elektrisch 240°C / hetelucht 230°C).

Haal de theedoek voorzichtig van het deeg, zet de bakplaat met het borrelbierbrood iets onder het midden van de oven en draai de oven terug naar 200°C.

Bak het borrelbierbrood in circa 40 minuten gaar op 200°C.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.