Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Borrelbierbrood

Borrelbierbrood

Dit recept is van: Koopmans

  1. borrelbierbrood
Item 1 of 1
Borrelbierbrood
info
Benodigdheden
Stappen

Brood bakken met bier geeft een extra luchtig brood met een volle smaak. Met salami en rozemarijn is dit een extra lekker hapje voor bij de borrel.

60 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
1Porties
BroodHartige receptenHapjesBrunchBierVaderdagZomer

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    300 ml
    Guiness (bier)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    20 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Volkorenbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Volkorenbrood
  • Rozemarijn
    1 takje(s)
    Rozemarijn
  • Salami
    100 g
    Salami

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 240°C / hetelucht 230°C).

2. Bierbrood maken

Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix (1 pak Koopmans Volkorenbrood) achter voor decoratie. Doe het bier (300 ml Guiness, handwarm) en boter (20 g) in een beslagkom voeg de broodmix toe.

Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de tweede stand door elkaar een kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal brooddeeg. Laat het deeg in de kom 10 minuten rijzen (op kamertemperatuur), afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek.

Kneed tot slot kleine stukjes salami (100 g) en wat gehakte rozemarijn (1 takje) door het deeg. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand in 30 seconden goed door.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg hierop, bestrooi met de achtergehouden eetlepel mix over het deeg en leg er een schone theedoek op. Laat 45 minuten rijzen.

3. Borrel bierbrood bakken

Verwarm de oven voor (elektrisch 240°C / hetelucht 230°C).

Haal de theedoek voorzichtig van het deeg, zet de bakplaat met het borrelbierbrood iets onder het midden van de oven en draai de oven terug naar 200°C.

Bak het borrelbierbrood in circa 40 minuten gaar op 200°C.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.