📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Tips & Tricks
Recepten
Borrelbierbrood

Borrelbierbrood

Dit recept is van: Koopmans

borrelbierbrood
Borrelbierbrood
Info Benodigdheden Stappen

Brood bakken met bier geeft een extra luchtig brood met een volle smaak. Met salami en rozemarijn is dit een extra lekker hapje voor bij de borrel.

60 min. Bereidingstijd
40 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
1 Porties
Brood Hartig Hapjes Brunch Bier
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    300 ml
    Guiness (bier)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    20 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Volkorenbrood
    1 pak
    Koopmans Volkorenbrood
  •  
    1 Takje(s)
    Rozemarijn
  •  
    100 g
    Salami

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
    Productdetails
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 240°C / hetelucht 230°C).

2. Bierbrood maken

Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix (1 pak Koopmans Volkorenbrood) achter voor decoratie. Doe het bier (300 ml Guiness, handwarm) en boter (20 g) in een beslagkom voeg de broodmix toe.

Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de tweede stand door elkaar een kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal brooddeeg. Laat het deeg in de kom 10 minuten rijzen (op kamertemperatuur), afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek.

Kneed tot slot kleine stukjes salami (100 g) en wat gehakte rozemarijn (1 takje) door het deeg. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand in 30 seconden goed door.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg hierop, bestrooi met de achtergehouden eetlepel mix over het deeg en leg er een schone theedoek op. Laat 45 minuten rijzen.

3. Borrel bierbrood bakken

Verwarm de oven voor (elektrisch 240°C / hetelucht 230°C).

Haal de theedoek voorzichtig van het deeg, zet de bakplaat met het borrelbierbrood iets onder het midden van de oven en draai de oven terug naar 200°C.

Bak het borrelbierbrood in circa 40 minuten gaar op 200°C.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.