Deze zachte anijsbroodjes, ook wel krollen genoemd, zijn een Brabantse lekkernij met een subtiele anijssmaak en een lichte kaneeltoets. De textuur is luchtig en smeuïg, ideaal voor bij de koffie of als traktatie. Bak ze vandaag nog en proef de Brabantse gezelligheid!
Beleg de krollen met roomboter en speculaasjes voor de klassieke Brabantse smaakervaring!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Kneed daarna verder tot een elastisch deeg. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Het deeg is goed wanneer je van een klein stukje deeg een vliesje kunt trekken.
Laat het deeg 20 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en maak hier bolletjes van. Rol het deeg uit in strengen van ongeveer 25 cm en maak een knoop van het deeg.
Leg de knopen met tussenruimte op de bakplaat.
Laat de broodjes minimaal 60 minuten rijzen totdat ze verdubbeld zijn in volume.
Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven), 240 graden (elektrisch) of stand 5 (gasoven).
Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei.
Bak de broodjes in 20-25 minuten goudbruin.
Smelt de boter (20g) en bestrijk de broodjes met boter voor een mooie glans.