Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Anijsbroodjes - krollen

Anijsbroodjes - krollen

Dit recept is van: Annet

  1. Recept - Bakken.nl - Anijsbroodjes
Item 1 of 1
Anijsbroodjes - krollen
info
Benodigdheden
Stappen

Deze zachte anijsbroodjes, ook wel krollen genoemd, zijn een Brabantse lekkernij met een subtiele anijssmaak en een lichte kaneeltoets. De textuur is luchtig en smeuïg, ideaal voor bij de koffie of als traktatie. Bak ze vandaag nog en proef de Brabantse gezelligheid!

15 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
Wat eet je op een anijskrol?

Beleg de krollen met roomboter en speculaasjes voor de klassieke Brabantse smaakervaring!

Hartige receptenZoete receptenBroodAnijsKaneel

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    350 g (gram)
    Bloem
  • Dr. Oetker Gist
    7 g (gram)
    Dr. Oetker Gist
  • Zout
    7 g (gram)
    Zout
  • Witte basterdsuiker
    15 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Roomboter (of margarine)
    30 g (gram)
    Roomboter (of margarine)
  • Anijspoeder
    1 tl (theelepels)
    Anijspoeder

 

  • Anijszaad
    1 tl (theelepels)
    Anijszaad
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Melk (lauwwarm 40°C)
    200 ml
    Melk (lauwwarm 40°C)
  • Ei
    1
    Ei
  • Roomboter (of margarine)
    20 g (gram)
    Roomboter (of margarine)

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Weegschaal
    Weegschaal
  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg maken

Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Kneed daarna verder tot een elastisch deeg. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Het deeg is goed wanneer je van een klein stukje deeg een vliesje kunt trekken.

Laat het deeg 20 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.

Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en maak hier bolletjes van. Rol het deeg uit in strengen van ongeveer 25 cm en maak een knoop van het deeg.

Leg de knopen met tussenruimte op de bakplaat.

Laat de broodjes minimaal 60 minuten rijzen totdat ze verdubbeld zijn in volume.

2. Anijsbrood bakken

Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven), 240 graden (elektrisch) of stand 5 (gasoven).

Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei.

Bak de broodjes in 20-25 minuten goudbruin.

3. Afwerken

Smelt de boter (20g) en bestrijk de broodjes met boter voor een mooie glans.

Brood en hartige recepten

    Item 1 of 1
    Naar alle broodrecepten

    Bakken.nl

    Over ons

    Algemene voorwaarden

    Privacybeleid

    Cookiebeleid

    Compliance

    Nieuwsbrief

    Klantenservice

    Contact

    Veelgestelde vragen

    Sociale media

    Instagram

    Facebook

    Pinterest

    © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.