Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mini knoflook monkeybread

Mini knoflook monkeybread

Dit recept is van: Annet

  1. Knoflook Monkey bread maken
Item 1 of 1
Mini knoflook monkeybread
info
Benodigdheden
Stappen

Monkeybread is te leuk en lekker! Perfect voor een zomerse picknick of BBQ. Maak van tevoren het deeg en bak deze broodjes net voor het eten af.

20 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
BroodBrunchVaderdagKnoflookZomerHigh tea

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    350 g (gram)
    Bloem
  • Eidooier
    1 Stuk(s)
    Eidooier
  • Zout
    7 g (gram)
    Zout
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    40 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)

 

  • Dr. Oetker Gist
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Gist
  • Volle melk (lauw)
    200 ml
    Volle melk (lauw)
  • Roomboter (gesmolten)
    50 g (gram)
    Roomboter (gesmolten)
  • Knoflook
    1 Bolletje(s)
    Knoflook

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Knoflookpers
  • Muffin en cupcake bakvorm
    Muffin en cupcake bakvorm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Brooddeeg maken

Meng de bloem (350 g), eidooier (1 stuk), zachte roomboter (40 g), het zout (7 g), gist (1 zakje), de lauwe volle melk (200 ml) en 1 teentje fijngesneden/geperste knoflook tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Zorg dat je van het deeg een vliesje kunt trekken. Dit kan met deeghaken of met je handen.

Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en bol deze op.

Laat deze bolletjes een half uur rijzen onder een vochtige theedoek.

2. Mini monkeybread vormen

Smeer de cupcake bakvorm in met boter.

Rol de bollen uit tot 4 strengen van ongeveer 30 à 40 centimeter lang. Snij met een mes stukjes van ongeveer 2 cm breed. Maak hier mooie bolletjes van. Haal deze door de gesmolten roomboter (50 g) en daarna door de fijngesneden/geperste knoflook (1 bolletje).

Doe 4 à 5 bolletjes in elk vakje van de cupcake bakvorm.

3. Knoflookbroodjes bakken

Laat de monkeybread 45-60 minuten rijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Bak de broodjes in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.