Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Meng de bloem (350 g), eidooier (1 stuk), zachte roomboter (40 g), het zout (7 g), gist (1 zakje), de lauwe volle melk (200 ml) en 1 teentje fijngesneden/geperste knoflook tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Zorg dat je van het deeg een vliesje kunt trekken. Dit kan met deeghaken of met je handen.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en bol deze op.
Laat deze bolletjes een half uur rijzen onder een vochtige theedoek.
Smeer de cupcake bakvorm in met boter.
Rol de bollen uit tot 4 strengen van ongeveer 30 à 40 centimeter lang. Snij met een mes stukjes van ongeveer 2 cm breed. Maak hier mooie bolletjes van. Haal deze door de gesmolten roomboter (50 g) en daarna door de fijngesneden/geperste knoflook (1 bolletje).
Doe 4 à 5 bolletjes in elk vakje van de cupcake bakvorm.
Laat de monkeybread 45-60 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Bak de broodjes in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin in het midden van de oven.