BAK & SPAAR SHOP OFFLINE. Ons magazijn gaat verhuizen, daarom kun je even niet bestellen. 7 juli zijn we weer open!

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Zomer
      • Brunch
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Verjaardag
      • Regenboog
      • Geboorte
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Zomer Brunch
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Verjaardag Regenboog Geboorte Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Mini knoflook monkeybread

Mini knoflook monkeybread

Dit recept is van: Annet

Knoflook Monkey bread maken
Mini knoflook monkeybread
Info Benodigdheden Stappen

Monkeybread is te leuk en lekker! Perfect voor een zomerse picknick of BBQ. Maak van tevoren het deeg en bak deze broodjes net voor het eten af.

20 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Brood Brunch Vaderdag Knoflook Zomer

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    350 g (gram)
    Bloem
  • Eidooier
    1 stuk(s)
    Eidooier
  • Zout
    7 g (gram)
    Zout
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    40 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)

 

  • Dr. Oetker Gist
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Gist
  • Volle melk (lauw)
    200 ml
    Volle melk (lauw)
  • Roomboter (gesmolten)
    50 g (gram)
    Roomboter (gesmolten)
  • Knoflook
    1 Bolletje(s)
    Knoflook

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Knoflookpers
  • Muffin en cupcake bakvorm
    Muffin en cupcake bakvorm
    Bestel dit product online

Stappen

1. Brooddeeg maken

Meng de bloem (350 g), eidooier (1 stuk), zachte roomboter (40 g), het zout (7 g), gist (1 zakje), de lauwe volle melk (200 ml) en 1 teentje fijngesneden/geperste knoflook tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Zorg dat je van het deeg een vliesje kunt trekken. Dit kan met deeghaken of met je handen.

Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en bol deze op.

Laat deze bolletjes een half uur rijzen onder een vochtige theedoek.

2. Mini monkeybread vormen

Smeer de cupcake bakvorm in met boter.

Rol de bollen uit tot 4 strengen van ongeveer 30 à 40 centimeter lang. Snij met een mes stukjes van ongeveer 2 cm breed. Maak hier mooie bolletjes van. Haal deze door de gesmolten roomboter (50 g) en daarna door de fijngesneden/geperste knoflook (1 bolletje).

Doe 4 à 5 bolletjes in elk vakje van de cupcake bakvorm.

3. Knoflookbroodjes bakken

Laat de monkeybread 45-60 minuten rijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Bak de broodjes in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin in het midden van de oven.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.