Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Breekbrood

Breekbrood

Dit recept is van: Annet

  1. Breekbrood
Item 1 of 1
Breekbrood
info
Benodigdheden
Stappen

Geef een originele twist aan het klassieke breekbrood met dit heerlijke recept voor een pesto en parmezaanse kaas variant, gebakken in een cakevorm. Snijd het deeg in rechthoekige vormen en stapel ze op voor een ambachtelijke uitstraling. Het makkelijke aan dit breekbrood recept dat het lekkers makkelijk is en niet zo netjes hoeft. Wanneer het brood bakt vormt het namelijk zelf tot een prachtig brood

15 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
6-8Porties
BroodHartige recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Wit brood
    1 Pakje(s)
    Koopmans Wit brood
  • Water (lauwwarm)
    300 ml
    Water (lauwwarm)
  • Roomboter (gesmolten)
    30 g (gram)
    Roomboter (gesmolten)
  •  
    100 g (gram)
    Parmezaanse kaas
  • Pesto
    120 g (gram)
    Pesto

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Maatbeker
    Maatbeker
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Rasp
    Rasp
  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bereiding

Vet het cakeblik in met boter of bakspray

2. Breekbrood maken

Doe de broodmix in een beslagkom (houd eventueel één afgestreken eetlepel mix achter voor decoratie) en voeg het water (300 ml 38-40 °C) toe.

Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Rol met een deegroller het deeg uit tot een plak van ongeveer 30x40 cm en bestrijk het deeg met de gesmolten boter. Bestrijk daarna het deeg met de groene pesto en bestrooi het deeg daarna met geraspte Parmezaanse kaas.

Zet het cakeblik rechtop. Snijd met de pizzasnijder rechthoekjes van ongeveer 7x10 cm en stapel deze op elkaar in het cakeblik tot het vol is.

Leg een theedoek over het brood en laat het deeg 45 minuten narijzen.

3. Breekbrood bakken

Verwarm ondertussen in ca. 15 minuten de oven voor: 200 graden (hete lucht) 220 graden (elektrische oven) stand 4 (gasoven) de bakplaat met bakpapier.

Bak het breekbrood met pesto onder in de oven in circa 25 minuten gaar en bruin.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.