Geef een originele twist aan het klassieke breekbrood met dit heerlijke recept voor een pesto en parmezaanse kaas variant, gebakken in een cakevorm. Snijd het deeg in rechthoekige vormen en stapel ze op voor een ambachtelijke uitstraling. Het makkelijke aan dit breekbrood recept dat het lekkers makkelijk is en niet zo netjes hoeft. Wanneer het brood bakt vormt het namelijk zelf tot een prachtig brood
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Vet het cakeblik in met boter of bakspray
Doe de broodmix in een beslagkom (houd eventueel één afgestreken eetlepel mix achter voor decoratie) en voeg het water (300 ml 38-40 °C) toe.
Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Rol met een deegroller het deeg uit tot een plak van ongeveer 30x40 cm en bestrijk het deeg met de gesmolten boter. Bestrijk daarna het deeg met de groene pesto en bestrooi het deeg daarna met geraspte Parmezaanse kaas.
Zet het cakeblik rechtop. Snijd met de pizzasnijder rechthoekjes van ongeveer 7x10 cm en stapel deze op elkaar in het cakeblik tot het vol is.
Leg een theedoek over het brood en laat het deeg 45 minuten narijzen.
Verwarm ondertussen in ca. 15 minuten de oven voor: 200 graden (hete lucht) 220 graden (elektrische oven) stand 4 (gasoven) de bakplaat met bakpapier.
Bak het breekbrood met pesto onder in de oven in circa 25 minuten gaar en bruin.