Dit smaakvolle borrelbrood met olijven combineert de hartige smaak van olijven met een luchtige textuur, perfect voor bij de borrel of als bijgerecht. Geen zin om lang in de keuken te staan? Geen probleem! Een kwartiertje voorbereiden, de oven in, de beentjes omhoog en na 45 minuutjes heb je een heerlijke snack op tafel staan! Een ideale keuze voor een gezellige avond met vrienden of familie.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Kneed daarna verder tot een elastisch deeg. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Het deeg is goed wanneer je van een stukje van het deeg een vliesje kunt trekken.
Laat het deeg 20 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg langwerpig uit. Leg de deegplakken op een bakplaat en laat het deeg voor ongeveer 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven), 240 graden (elektrisch) of stand 5 (gasoven).
Bestrijk het deeg royaal met olijfolie, druk het deeg met vingertoppen in en decoreer het deeg met olijven, zongedroogde tomaten of andere dingen die je lekker vindt.
Zet de temperatuur van de oven terug naar 200 graden (heteluchtoven/elektrisch) of stand 4 (gasoven) en bak de broden af in 20-25 minuten.
Laat de broden afkoelen op een rooster.