Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Borrelbrood met olijven

Borrelbrood met olijven

Dit recept is van: Annet

  1. Recept - Bakken.nl - Borrelbrood met Olijven
Item 1 of 1
Borrelbrood met olijven
info
Benodigdheden
Stappen

Dit smaakvolle borrelbrood met olijven combineert de hartige smaak van olijven met een luchtige textuur, perfect voor bij de borrel of als bijgerecht. Geen zin om lang in de keuken te staan? Geen probleem! Een kwartiertje voorbereiden, de oven in, de beentjes omhoog en na 45 minuutjes heb je een heerlijke snack op tafel staan! Een ideale keuze voor een gezellige avond met vrienden of familie.

15 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
Hartige receptenBroodZomerOlijven

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    700 g (gram)
    Bloem
  • Water
    350 ml
    Water
  • Gedroogde gist
    7 g (gram)
    Gedroogde gist
  • Olijfolie
    20 g (gram)
    Olijfolie

 

  • Zout
    10 g (gram)
    Zout
  • Olijfolie
    Olijfolie
  •  
    Olijven
  • Zongedroogde tomaatjes
    Zongedroogde tomaatjes

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier
  •  
    Snijplank
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Kneed daarna verder tot een elastisch deeg. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Het deeg is goed wanneer je van een stukje van het deeg een vliesje kunt trekken.

Laat het deeg 20 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.

2. Brooddeeg decoreren

Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg langwerpig uit. Leg de deegplakken op een bakplaat en laat het deeg voor ongeveer 1 uur rijzen.

3. Bak het borrelbrood

Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven), 240 graden (elektrisch) of stand 5 (gasoven).

Bestrijk het deeg royaal met olijfolie, druk het deeg met vingertoppen in en decoreer het deeg met olijven, zongedroogde tomaten of andere dingen die je lekker vindt.

Zet de temperatuur van de oven terug naar 200 graden (heteluchtoven/elektrisch) of stand 4 (gasoven) en bak de broden af in 20-25 minuten.

Laat de broden afkoelen op een rooster.

Meer brood recepten

  1. Vlechtbrood
    Moeilijker
    3
    90 min.
  2. Kaasfondue in brood
    Moeilijk
    3
    65 min.
  3. Kruidige broodknopen
    Makkelijk
    5
    80 min.
  4. Borrelbierbrood
    Makkelijk
    3
    60 min.
  5. Puddingbroodjes
    Moeilijk
    4
    45 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.