🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Stokbrood

Stokbrood

Dit recept is van: Danna

stokbrood
Stokbrood
Info Benodigdheden Stappen

Bak je eigen verse stokbrood met dit recept. Een Franse baguette is perfect bij de BBQ of een frisse salade!

30 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
3 Porties
Brood Basisrecepten Brunch Zomer
4
21 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Suiker (kristalsuiker)
    0.25 tl (theelepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Dr. Oetker Gist
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Gist
  • Water (handwarm)
    330 ml
    Water (handwarm)
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    450 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout

Keukenspullen

  • Schaaltje(s)
    Schaaltje(s)
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Braadslede

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Begin op tijd met de voorbereidingen. Goed deeg moet vaak en lang rijzen. Als je een vers warm gebakken stokbrood op tafel wilt zetten, begin dan zeker 4 uur van te voren met het gistmengsel.

2. Maak het gistmengsel

Doe de suiker (0,25 tl) en water (30 ml) in een schaaltje en roer tot de suiker bijna is opgelost. Voeg dan de droge gist (1 tl) toe en roer goed.

Zet 10 minuten weg zodat de gist reageert met het water en de suiker. Dit zie je doordat het mengsel licht begint te schuimen.

3. Maak luchtig stokbrooddeeg

Doe het handwarme water (300 ml), de bloem (450 g) en het gistmengsel in een kom en roer met een vork door elkaar tot alle bloem is opgenomen. Dek het deeg vervolgens af met een schone theedoek en laat 20 minuten rusten.

Voeg na 20 minuten zout (1 tl) toe en kneed het deeg 10 minuten goed door. Laat, wederom, afgedekt met een theedoek 45 minuten rijzen in een kom op een tochtvrije plek.

Maak na 45 minuten van de deegbal een rechthoek en vouw de zijkanten over elkaar. Draai het deeg een kwartslag en vouw de zijkanten weer over elkaar. Doe het deeg terug in de kom en laat nog 1 uur rijzen onder een theedoek.

Handwarm water

Voor een oliebollenbeslag met gist heb je handwarm water nodig. Je kunt ook zeggen: water op douchetemperatuur, dus draai de warme kraan open en wanneer je er zo onder zou willen stappen is het goed

4. Rol het deeg

Verdeel het deeg in 3 gelijke delen en maak van elk deel een rol van ongeveer 30 cm.

Leg de rollen op bakpapier op de bakplaat en trek het papier tussen de rollen een stukje omhoog, zo rijst het deeg niet tegen elkaar. Laat je broden op de bakplaat nog 1 uur rijzen.

Verwarm voor het einde van de rijstijd de oven alvast voor (elektrisch 240°C / hetelucht 220°C, boven- en onderwarmte).

5. Bak je eigen stokbrood

Zet onder in de oven een braadslede of grote ovenschaal met water.

Snijd de stokbroden in en besprenkel ze met water. Bestuif de broden eventueel met een handje bloem voor een ambachtelijk effect.

Bak de stokbroden in ongeveer 30 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.