Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Stokbrood

Stokbrood

Dit recept is van: Danna

  1. stokbrood
Item 1 of 1
Stokbrood
info
Benodigdheden
Stappen

Bak je eigen verse stokbrood met dit recept. Een Franse baguette is perfect bij de BBQ of een frisse salade!

30 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
3Porties
BroodBrunchZomer

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Suiker (kristalsuiker)
    0.25 tl (theelepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Dr. Oetker Gist
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Gist
  • Water (handwarm)
    330 ml
    Water (handwarm)
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    450 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout

Keukenspullen

  • Schaaltje(s)
    Schaaltje(s)
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Braadslede

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Begin op tijd met de voorbereidingen. Goed deeg moet vaak en lang rijzen. Als je een vers warm gebakken stokbrood op tafel wilt zetten, begin dan zeker 4 uur van te voren met het gistmengsel.

2. Maak het gistmengsel

Doe de suiker (0,25 tl) en water (30 ml) in een schaaltje en roer tot de suiker bijna is opgelost. Voeg dan de droge gist (1 tl) toe en roer goed.

Zet 10 minuten weg zodat de gist reageert met het water en de suiker. Dit zie je doordat het mengsel licht begint te schuimen.

3. Maak luchtig stokbrooddeeg

Doe het handwarme water (300 ml), de bloem (450 g) en het gistmengsel in een kom en roer met een vork door elkaar tot alle bloem is opgenomen. Dek het deeg vervolgens af met een schone theedoek en laat 20 minuten rusten.

Voeg na 20 minuten zout (1 tl) toe en kneed het deeg 10 minuten goed door. Laat, wederom, afgedekt met een theedoek 45 minuten rijzen in een kom op een tochtvrije plek.

Maak na 45 minuten van de deegbal een rechthoek en vouw de zijkanten over elkaar. Draai het deeg een kwartslag en vouw de zijkanten weer over elkaar. Doe het deeg terug in de kom en laat nog 1 uur rijzen onder een theedoek.

Handwarm water

Voor een oliebollenbeslag met gist heb je handwarm water nodig. Je kunt ook zeggen: water op douchetemperatuur, dus draai de warme kraan open en wanneer je er zo onder zou willen stappen is het goed

4. Rol het deeg

Verdeel het deeg in 3 gelijke delen en maak van elk deel een rol van ongeveer 30 cm.

Leg de rollen op bakpapier op de bakplaat en trek het papier tussen de rollen een stukje omhoog, zo rijst het deeg niet tegen elkaar. Laat je broden op de bakplaat nog 1 uur rijzen.

Verwarm voor het einde van de rijstijd de oven alvast voor (elektrisch 240°C / hetelucht 220°C, boven- en onderwarmte).

5. Bak je eigen stokbrood

Zet onder in de oven een braadslede of grote ovenschaal met water.

Snijd de stokbroden in en besprenkel ze met water. Bestuif de broden eventueel met een handje bloem voor een ambachtelijk effect.

Bak de stokbroden in ongeveer 30 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.