Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Notenbrood

Notenbrood

Dit recept is van: Annet

  1. Recept - Bakken.nl - Notenbrood
Item 1 of 1
Notenbrood
info
Benodigdheden
Stappen

Notenbrood brengt meteen sfeer aan tafel. De korst is knapperig en de kruim zacht. In dit notenbrood recept combineer je verschillende noten voor bite en volle smaak. Serveer een plak notenbrood met kaas, honing of roomboter bij ontbijt, lunch of borrel.

Notenbrood maken is goed te doen. Begin met een elastisch deeg en kneed de noten er gelijkmatig door. Ga je voor een walnotenbrood recept dan gebruik je alleen walnoten voor een zachte, nootachtige smaak. Laat het deeg rustig rijzen en bak tot de korst goudbruin is.

Serveer notenbrood lauwwarm of rooster de plakken licht. Zet een schaal op tafel zodat iedereen kan pakken. Bewaar de rest goed verpakt, dan blijft notenbrood langer lekker.

15 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
Hartige receptenBroodNoten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bakken.nl Tarwebloem
    500 g (gram)
    Bakken.nl Tarwebloem
  •  
    200 g (gram)
    Tarwemeel
  • Dr. Oetker Gist
    6 g (gram)
    Dr. Oetker Gist
  • Zout
    12 g (gram)
    Zout

 

  • Witte basterdsuiker
    15 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Water
    420 g (gram)
    Water
  •  
    250 g (gram)
    Gemengde noten

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Weegschaal
    Weegschaal
  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. Recept - Bakken.nl - Notenbrood - Stap voor stap - 1>
  2. Recept - Bakken.nl - Notenbrood - Stap voor stap - 2>
  3. Recept - Bakken.nl - Notenbrood - Stap voor stap - 3>
  4. Recept - Bakken.nl - Notenbrood - Stap voor stap - 4>
  5. Recept - Bakken.nl - Notenbrood - Stap voor stap - 5>
  6. Recept - Bakken.nl - Notenbrood - Stap voor stap - 6>
Item 1 of 6

1. Deeg voorbereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven), 240 graden (elektrisch) of stand 7 (gasoven).

Doe alle ingrediënten (behalve de noten) in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Kneed daarna door tot een elastisch deeg. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Het deeg is goed wanneer je van een klein stukje deeg een vliesje kunt trekken. Voeg als laatste de noten toe aan het deeg.

Laat het deeg 20 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.

Verdeel het deeg in twee of drie gelijke stukken. Bol de deegstukken op en vorm ze tot een langwerpig brood.

Leg de broden op een bakplaat met bakpapier en laat de broden minimaal 1 uur rijzen. Als de broden in volume zijn verdubbeld, is het tijd om de broden af te bakken.

  1. Recept - Bakken.nl - Notenbrood - Stap voor stap - 7>
Item 1 of 1

2. Notenbrood bakken

Bestrooi de broden met wat bloem en maak een mooie insnede in de broden. Zet de oven terug naar 200 graden (heteluchtoven/elektrisch) of stand 4 (gasoven). Bak de broden in 25-35 minuten gaar en goudbruin.

Laat het brood afkoelen op een rooster.

Wat is het verschil tussen tarwebloem en tarwemeel?

Tarwemeel wordt gemaakt van de hele tarwekorrel, inclusief zemelen en kiemen. Het is donkerder, voedzamer en rijk aan vezels – ideaal voor robuuste baksels zoals volkorenbrood, desembrood, pannenkoeken en muffins.

Tarwebloem is fijngemalen en (gedeeltelijk) gezeefd, zodat grote delen van de zemelen en kiemen zijn verwijderd. Het resultaat is een licht, wit meel dat optimaal presteert in cakes, koekjes, sauzen en wit brood .

In het kort:

  • Gebruik tarwemeel voor stevige, vezelrijke broden en deegwaren.

  • Kies tarwebloem voor fijne, lichte bakresultaten waar structuur minder belangrijk is.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Toegankelijkheidsverklaring

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.