🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Vlechtbrood

Vlechtbrood

Dit recept is van: Annet

Vlechtbrood
Vlechtbrood
Info Benodigdheden Stappen

Vlechtbrood is de perfecte keuze voor een uitgebreid ontbijt of een gezellige brunch. Dit knapperige brood ziet er extra feestelijk uit en is ook nog eens lekker. Helemaal from scratch gemaakt!

90 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
1 brood Porties
Brood
3
16 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    285 g
    Bloem
  • Melk
    140 ml
    Melk
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout

 

  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    40 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Dr. Oetker Gist
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Gist

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg maken

Meng de bloem (285 g), melk (140 ml) , de helft het losgeklopte ei (1/2), zout (1 tl), roomboter (40 g), suiker (2 el) en het zakje gist (7 gram) tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Het deeg is goed wanneer er een vliesje van het deeg getrokken kan worden.

(Wanneer het deeg te nat is, kan er wat bloem bij. Is het deeg te droog, voeg dan wat melk toe. Doe dit met hele kleine hoeveelheden. Wacht tot de bloem of de melk helemaal is opgenomen, voeg dan eventueel nog meer bloem of melk toe.)

2. Laten rijzen

Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken deeg. Maak mooie ronde bolletjes van de deeg stukjes. Laat de bolletjes 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek. 

3. Strengen maken

Neem de deegbolletjes en rol ze uit tot lange strengen van 35 centimeter. Doe dit eventueel in meerdere fases om te voorkomen dat het deeg scheurt. 

4. Vlechten

Leg de vier strengen verticaal op het werkblad. 

Duw de strengen bovenaan aan elkaar. 

Leg de linkse streng over één streng naar rechts.

Leg de rechtse streng over twee strengen naar links.

Leg de linkse streng over een streng naar rechts.

Leg de rechtse streng over twee strengen naar links. 

Herhaal dit tot het deeg op is.

Duw het begin en het einde van de vlecht plat en vouw deze onder het brood.

Leg de vlecht voorzichtig op een bakplaat.

Dek de vlecht af met een vochtige theedoek. 

Laat de vlecht onder een theedoek 60 minuten rijzen. 

5. Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

6. Bestrijken met ei

Bestrijk het vlechtbrood met de rest van het losgeklopte ei (1/2).

Bak het brood in 25 tot 30 minuten af onderin de oven. 

Om het brood te laten glimmen bij het serveren, kan het brood ingesmeerd worden met een dun laagje roomboter. Dit kan met een bakkwast. 

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.