Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

MonChoutaart met witte Oreo® koekjes

Deze geweldige MonChoutaart maak je met Oreo® White Choc, het favoriete chocolade koekje met een laagje witte chocolade. De combinatie van cacao, witte chocolade en zoete roomkaas van MonChou is een absolute aanrader!

Bereiden

30 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart

    Bekleed de bodem van de springvorm met het bijgeleverde bakpapiertje.

  2. Stap 2

    • 60 g boter (of margarine)

    • 180 g Oreo® White Choc

    Smelt allereerst op laag vuur de boter in een pannetje. Maal intussen de Oreo® White Choc fijn in de keukenmachine (of ga er flink met een deegroller overheen), neem de pan van het vuur en voeg de verkruimelde Oreo® toe.

  3. Stap 3

    Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk gelijkmatig aan (met de achterkant van een lepel gaat het best!)

MonChou taartmet koekjes maken

  1. Stap 4

    • 200 g MonChou (2 wikkels)

    Klop in een kom de twee pakjes MonChou met de mixer met garden in 1 minuut glad.

  2. Stap 5

    • 250 ml slagroom

    • 100 ml water (op kamertemperatuur)

    Voeg het water en de taartmix toe en mix dit met de mixer op de middelste stand tot een gladde geheel. Voeg hierna de ongeklopte slagroom toe en klop met de mixer opnieuw op de middelste stand in 1½ minuut tot een egale massa.

  3. Stap 6

    • 100 g Oreo® White Choc

    Verkruimel of vermaal nogmaals een aantal Oreo® koekjes en spatel dit door het beslag. Giet de massa over de koekjesbodem en laat hierna minimaal twee uur opstijven in de koeling.

  4. Stap 7

    • 120 g Oreo® White Choc

    Versier de MonChou taart feestelijk met nog een stuk of 4 tot 6 hele en halve Oreo's White Choc.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.