📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.
Maal de Oreo® original koekjes (1 rol) fijn.
Smelt de boter (90 g) in een pannetje. Neem van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix uit de Dr. Oetker Kwarktaart Naturel (1 pak) en de 2/3 van de gemalen Oreo door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het Oreo® koekjesmengsel en druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel. Laat de Oreo® bodem opstijven in de koelkast.
Doe het water (400 ml), de volle kwark (500 g) en slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.
Voeg de taartmix toe en meng met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad.
Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de Oreo® kwarktaart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Leg het Dr. Oetker Chocoglazuur (1 zakje) tien minuten in heet water. Kneed het daarna goed door. Knip het zakje open.
Dip een lepel in de zachte chocoglazuur en trek rustieke lijnen over de bovenkant van de Oreo® kwarktaart.
Klop de slagroom (250 ml) stijf met de mixer en voeg de overige gemalen Oreo-koekjes toe.
Spatel de Oreo koekkruimels voorzichtig door de slagroom. Doe de room in een spuitzak en spuit kleine toefjes op de Oreo kwarktaart. Steek in elk toefje een Oreo® original mini (1 beker).
Heb je nog taart over en kun je deze niet uitdelen? Bewaar de kwarktaart dan in de vriezer (haal wel de koekjes eraf). Deze blijft tot 3 maanden goed.