Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Gingerbread cookies

Gingerbread cookies. Erg leuk om te maken en op en top Kerst. Dit recept is gebaseerd op het orginele Amerikaanse recept.

Bereiden

20 min

Baktijd

10 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

15 koekjes

Voorbereiden

Elektrisch 190°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en leg een bakplaat met daarop bakpapier klaar.

Gingerbread cookie deeg maken

  1. Stap 2

    • 2 tl gemalen gember

    • 1 tl kaneel

    • 200 g Koopmans Zelfrijzend Bakmeel

    Doe het zelfrijzend bakmeel met de theelepel kaneel en twee theelepels gemberpoeder in de beslagkom.

  2. Stap 3

    • 75 g boter

    • 75 g donkere basterdsuiker

    • 3 el syrup (golden)

    Smelt de boter met donkere basterdsuiker en 3 volle eetlepels syrup op een laag vuur. Het mengsel mag niet te koken.

  3. Stap 4

    Voeg het mengsel toe aan de gekruide bloem in de beslagkom. Kneed het met de mixer met deeghaken in ongeveer 3 minuten tot een soepel koekjesdeeg.

  4. Stap 5

    Pak het gingerbread deeg in huishoudfolie in en laat het tenminste een uur rusten. Dan trekken de kruiden goed in en wordt het deeg steviger om uit te rollen.

Gingerbread mannetjes maken

  1. Stap 6

    Bestuif het aanrecht met bloem. Rol van het gingerbread deeg uit tot ± 4-5 mm dikte. Steek hier zoveel mogelijk mannetjes uit. Maak van de restjes gingerbreaddeeg opnieuw een bol en rol het weer uit en steek er mannetjes uit, net zo lang totdat het deeg op is.

  2. Stap 7

    Leg de mannetjes op de bakplaat.

    Ruimte

    Leg de koekmannetjes niet te dicht bij elkaar, het deeg loopt namelijk een beetje uit, dus houd aan elke kant tenminste 2 cm ruimte aan.

  3. Stap 8

    Bak de gingerbread poppetjes  in ongeveer 10 minuten gaar. Laat de koekjes goed op de bakplaat afkoelen, dan worden ze lekker knapperig.

  4. Stap 9

    • 1 pak Dr. Oetker Decoratiestiften (kleur)

    Als de gingerbread poppetjes koud zijn, kun je ze versieren. Laat het glazuur even drogen, zodat het hard wordt en goed blijft zitten.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.