Kerstkransjes, net zo mooi als die van de bakker. Met dit recept maak je 30 heerlijke kerstkransjes!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de bakpoeder (0,5 tl), basterdsuiker (90 g), Koopmans Patentbloem Kristal (200 g), Koopmans Maizena (35 g), koude roomboter (120 g) en het snufje zout in een kom en maak een samenhangend koekdeeg. Kneed het deeg niet te lang.
Laat het kerstkransjesdeeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C ).
Rol het deeg uit tot 4 millimeter dikte. Steek de kerstkransjes uit. Bestrijk de kransjes met losgeklopt ei. Verdeel het amandelschaafsel over de kerstkransjes. Wil je straks ook kerstkransjes versieren met unicornstrooisel, bestrijk er dan een paar alleen met ei.
Bak de kerstkransjes 20 minuten af in het midden van de oven.
Je kunt ook greinsuiker op de koekjes strooien in plaats van amandelschaafsel.
Doe de poedersuiker (75 g) in een kom. Voeg stapje voor stapje de citroensap (1 el) toe, totdat er een pasta ontstaat.
Neem een schoteltje en doe hierop de unicornstrooisels.
Doe de pasta in een spuitzak en spuit een aantal cirkels op het kerstkransje. Doop het kransje met de glazuur in het strooisel.