Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kerstkransjes

Kerstkransjes, net zo mooi als die van de bakker. Met dit recept maak je 30 heerlijke kerstkransjes.

Bereiden

30 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

30 koekjes

Kerstkoekjes deeg maken

  1. Stap 1

    • 0,5 tl Dr. Oetker Backin

    • 90 g basterdsuiker

    • 200 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 35 g Koopmans Maizena

    • 120 g roomboter (koud)

    • Snufje zout

    Doe alle ingrediënten in een kom en maak een samenhangend koekdeeg. Kneed het deeg niet te lang. Laat het kerstkransjesdeeg minimaal een uur rusten in de koelkast.

Kerstkransjes bakken

Elektrisch 170°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 2

    Verwarm de oven voor . Rol het deeg uit tot 4 millimeter dikte. Steek de kerstkransjes uit.

  2. Stap 3

    • 1 ei (losgeklopt)

    Bestrijk de kransjes met ei. Verdeel de greinsuiker of de amandelschaafsel over de kerstkransjes. Wil je ook kerstkransjes versieren met unicorn strooisel, bestrijk er dan een paar alleen ei.

  3. Stap 4

    Bak de kerstkransjes 20 minuten af in het midden van de oven.

Unicorn kerstkransjes versieren

  1. Stap 5

    • 1 el citroensap

    • 75 g poedersuiker

    Doe de poedersuiker in een kom. Voeg stapje voor stapje de citroensap toe totdat er een pasta ontstaat.

  2. Stap 6

    Doe de pasta in een spuitzak en spuit.

  3. Stap 7

    • 1 flesje Dr. Oetker Unicorn Mix

    Neem een schoteltje en doe hierop de unicorn strooisels. Spuit een aantal cirkels op het kerstkransje. Doop het kransje met de glazuur in het strooisel.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.