Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kerst schuimkransjes

Kerst schuimkransjes

Dit recept is van: Annet

  1. kerst schuimkransjes
Item 1 of 1
Kerst schuimkransjes
info
Benodigdheden
Stappen

Maak aankomende Kerst de schuimkransjes helemaal zelf! Deze meringue-kerstkransjes zijn heerlijk zoet en een plaatje om te zien. Eet je ze op, of hang je ze in de kerstboom?

10 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
30Porties
MeringueKoekjesKerstThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Citroensap
    1 scheutje(s)
    Citroensap
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Suiker (fijne)
    75 g
    Suiker (fijne)
  • Vanillestokje
    0.5 Stokje
    Vanillestokje

 

  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Poedersuiker
    75 g
    Poedersuiker
  • Framboos (gevriesdroogd)
    8 Stuk(s)
    Framboos (gevriesdroogd)
  • Dr. Oetker Kerstfantasie
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Kerstfantasie

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Potlood
    Potlood
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Glad spuitmondje
    Glad spuitmondje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 100°C / hetelucht 100°C).

Teken op het bakpapier cirkels van ongeveer 4 centimeter. Dit is handig om gelijkmatige schuimkransjes op te kunnen spuiten.

Maak je kom en garde vetvrij. Doe dit bijvoorbeeld door een schijfje citroen of citroensap (scheutje) door de kom en langs de garde te halen.

2. Meringue maken

Splits de eieren (2 stuks). Zorg dat er geen eigeel in het eiwit terechtkomt. Hierdoor zal het eiwit niet stijf worden. Het eigeel wordt niet gebruikt in dit recept.

Start met het kloppen van de eiwitten. Zodra de eiwitten wit worden, kan de kristalsuiker (75 g) lepel voor lepel toegevoegd worden.

Voeg het merg van het vanillestokje (0,5 stokje) en het zout (snufje) toe.

Blijf kloppen tot het eiwit gaat glanzen. Test als laatste of er mooie pieken zijn als de garde uit het eiwitschuim wordt getrokken. Klop verder als dit nog niet kan.

Spatel de poedersuiker (75 g) voorzichtig door het eiwitschuim.

3. Schuimkransjes bakken

Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit de schuimkransjes op het bakpapier.

Verkruimel de gevriesdroogde frambozen (8 stuks) en strooi deze over de kransjes. Versier de kransjes met de Dr. Oetker Kerstfantasie (1 strooibusje).

Bak de schuimkransjes af in een uur. Laat de schuimkransjes volledig afkoelen in een gesloten oven.

Meer kerstkoekjes recepten

  1. Kerstboom koekjes
    Gemiddeld
    4
    60 min.
  2. Kerstkransjes
    Moeilijk
    2
    30 min.
  3. Gingerbread cookies
    Moeilijk
    4
    20 min.
  4. Kerst schuimkransjes
    Moeilijk
    3
    10 min.
  5. Vegan kerstkoekjes
    Moeilijk
    2
    35 min.
  6. Kerst kaaskoekjes
    Makkelijk
    0
    20 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.