Maak aankomende Kerst de schuimkransjes helemaal zelf! Deze meringue-kerstkransjes zijn heerlijk zoet en een plaatje om te zien. Eet je ze op, of hang je ze in de kerstboom?
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 100°C / hetelucht 100°C).
Teken op het bakpapier cirkels van ongeveer 4 centimeter. Dit is handig om gelijkmatige schuimkransjes op te kunnen spuiten.
Maak je kom en garde vetvrij. Doe dit bijvoorbeeld door een schijfje citroen of citroensap (scheutje) door de kom en langs de garde te halen.
Splits de eieren (2 stuks). Zorg dat er geen eigeel in het eiwit terechtkomt. Hierdoor zal het eiwit niet stijf worden. Het eigeel wordt niet gebruikt in dit recept.
Start met het kloppen van de eiwitten. Zodra de eiwitten wit worden, kan de kristalsuiker (75 g) lepel voor lepel toegevoegd worden.
Voeg het merg van het vanillestokje (0,5 stokje) en het zout (snufje) toe.
Blijf kloppen tot het eiwit gaat glanzen. Test als laatste of er mooie pieken zijn als de garde uit het eiwitschuim wordt getrokken. Klop verder als dit nog niet kan.
Spatel de poedersuiker (75 g) voorzichtig door het eiwitschuim.
Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit de schuimkransjes op het bakpapier.
Verkruimel de gevriesdroogde frambozen (8 stuks) en strooi deze over de kransjes. Versier de kransjes met de Dr. Oetker Kerstfantasie (1 strooibusje).
Bak de schuimkransjes af in een uur. Laat de schuimkransjes volledig afkoelen in een gesloten oven.