Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kerst schuimkransjes

Maak de schuimkransjes helemaal zelf aankomende Kerst. Deze meringue kerstkransjes zijn heerlijk zoet en een plaatje om te zien. Eet je ze op, of hangen ze in de kerstboom?

Bereiden

10 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

30 koekjes

Voorbereiden

Elektrisch 100°C / Hetelucht 100°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Teken op het bakpapier cirkels van ongeveer 4 centimeter. Dit is handig om gelijkmatige schuimkransjes op te kunnen spuiten.

  3. Stap 3

    • Citroen (of citroensap)

    Maak je kom en garde vetvrij. Doe dit bijvoorbeeld door een schijfje citroen of citroensap door de kom en langs de garde te halen.

Meringue maken

  1. Stap 4

    • 2 eiwitten

    Splits de eieren. Zorg dat er geen eigeel in het eiwit terecht komt. Hierdoor zal het eiwit niet stijf worden. Het eigeel wordt niet gebruikt in dit recept.

  2. Stap 5

    • 75 g kristalsuiker (fijne)

    Start met het kloppen van de eiwitten. Zodra de eiwitten wit worden kan de kristalsuiker lepel voor lepel toegevoegd worden.

  3. Stap 6

    • 0,5 vanillestokje

    • Snufje zout

    Voeg het merg van de vanillestokje en het zout toe.

  4. Stap 7

    Blijf kloppen tot het eiwit gaat glanzen. Test als laatste of er mooie pieken zijn als de garde uit het eiwitschuim wordt getrokken. Klop verder als dit nog niet kan.

  5. Stap 8

    • 75 g poedersuiker

    Spatel de poedersuiker voorzichtig door het eiwitschuim.

Kerst schuimkransjes bakken

  1. Stap 9

    Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit de schuimkransjes op het bakpapier.

  2. Stap 10

    • 8 frambozen (gevriesdroogd)

    • Dr. Oetker Kerstfantasie

    Verkruimel de frambozen en strooi deze over de kransjes. Versier de kransjes met de confetti.

  3. Stap 11

    Bak de schuimkransjes af in een uur. Laat de schuimkransjes volledig afkoelen in een gesloten oven.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.