Een echte kersttaart: compleet met gingerbread mannetjes. De basis van deze taart is een monchoutaart, daardoor is deze kersttaart ook erg lekker als kerstdessert!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de springvorm met bakpapier. Maal de koekjes (8 stuks) fijn met de keukenmachine of sla ze met een deegroller in een plastic zakje tot kruimels.
Smelt de boter (90 g) en roer de koekkruimels samen met de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (1 pak Dr. Oetker MonChoutaart) door de gesmolten boter. Bedek de bodem gelijkmatig met de massa en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Klop in een kom de MonChou (200 g, op kamertemperatuur) met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad. Voeg het water (100 ml) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa. Voeg de opgeklopte slagroom (250 ml), de nootmuskaat (0,5 tl) en de kaneel (1 el) toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand 1,5 minuut tot een egale massa. Verdeel het taartmengsel over de bodem.
Bereid de swirl door de kaneel (2 el) met de maple syrup (4 el) te mengen. Verdeel met een lepel kleine dotjes van het kaneelmengsel over de taart en maak met behulp van een satéprikker of vork een swirl-effect. Laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom (200 ml) stijf en spuit toefjes langs de rand van de taart. Steek tot slot de gingerbread koekmannetjes (8 stuks) in de slagroom ter garnering.