🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Cinnamon swirl MonChoutaart met gingerbread koekmannetjes

Cinnamon swirl MonChoutaart met gingerbread koekmannetjes

Dit recept is van: Bakken.nl

Cinnamon swirl MonChou-taart
Cinnamon swirl MonChoutaart met gingerbread koekmannetjes
Info Benodigdheden Stappen

Een echte kersttaart: compleet met gingerbread mannetjes. De basis van deze taart is een monchoutaart, daardoor is deze kersttaart ook erg lekker als kerstdessert!

20 min. Bereidingstijd
150 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Kerst op de taart Kerst MonChou Zonder oven Desserts Taart Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    16 stuk(s)
    Gingerbread koekmannetjes (en/of -rendieren)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    90 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker MonChoutaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker MonChoutaart
  •  
    3 el (eetlepels)
    Kaneel (gemalen)
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    200 g
    MonChou® (op kamertemperatuur)

 

  • Nootmuskaat
    0.5 tl (theelepels)
    Nootmuskaat
  • Verse slagroom (onbereid)
    450 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water
    100 ml
    Water
  •  
    4 el (eetlepels)
    Maple syrup

Keukenspullen

  • Keukenmachine
    Keukenmachine
    Productdetails
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de springvorm met bakpapier. Maal de koekjes (8 stuks) fijn met de keukenmachine of sla ze met een deegroller in een plastic zakje tot kruimels.

2. Taart bakken

Smelt de boter (90 g) en roer de koekkruimels samen met de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (1 pak Dr. Oetker MonChoutaart) door de gesmolten boter. Bedek de bodem gelijkmatig met de massa en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Klop in een kom de MonChou (200 g, op kamertemperatuur) met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad. Voeg het water (100 ml) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa. Voeg de opgeklopte slagroom (250 ml), de nootmuskaat (0,5 tl) en de kaneel (1 el) toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand 1,5 minuut tot een egale massa. Verdeel het taartmengsel over de bodem.

Bereid de swirl door de kaneel (2 el) met de maple syrup (4 el) te mengen. Verdeel met een lepel kleine dotjes van het kaneelmengsel over de taart en maak met behulp van een satéprikker of vork een swirl-effect. Laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Klop de slagroom (200 ml) stijf en spuit toefjes langs de rand van de taart. Steek tot slot de gingerbread koekmannetjes (8 stuks) in de slagroom ter garnering.

Meer recepten met gingerbread

Gingerbread kerstboom met meringue
Gingerbread cookies
Cinnamon swirl MonChoutaart met gingerbread koekmannetjes
Gingerbread mannetjes en vrouwtjes
Hartige gingerbread met kaas
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.