Op en top Kerst! Kerstboom koekjes, versier ze zoals jij ze het leukst vindt.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Maak het koekjesdeeg. Klop de boter (70g) met de basterdsuiker (100 g), de Dr. Oetker Vanillesuiker (1 zakje) en wat zout (mespuntje) luchtig. Voeg een ei (1 stuk) toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen. Roer er dan met een spatel de bloem (200 g) door en kneed met schone handen snel tot een samenhangend deeg. Maak er een bol van, maak hem iets plat en pak het koekjesdeeg in huishoudfolie. Leg het een uur in de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C / hetelucht: 160°C).
.
Leg de plak koekjesdeeg op een bebloemd werkblad en rol uit tot ongeveer 0.5 centimeter dik. Steek er met stekers zoveel mogelijk koekjes uit en leg die op de bakplaat met bakpapier. Maak van de restjes deeg weer een bol en rol opnieuw uit. Steek ook hier weer koekjes uit. Ga door tot het koekjesdeeg op is. Bak de koekjes 20-30 minuten (afhankelijk van de oven en de dikte van het koekje). Laat de kerstboomkoekjes buiten de oven op een rooster helemaal afkoelen.
Verwarm het Dr. Oetker Glazuur Wit (1 zakje) in een bakje heet water. Kleur de zachte glazuur groen met gele en blauwe kleurstoffen. Kleur de kerstboomkoekjes met de groene glazuur. Decoreer de kerstboompjes met behulp van de Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel (2 zakjes), de glittersuiker, Dr. Oetker Zachte Parels Gekleurd en Dr. Oetker Zachte Parels Zilver. Trek tot slot met de witte decoratie stift witte lijntjes over de boom, zodat het net slingers lijken.