Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Rendiertjes MonChoutaart

Rendiertjes MonChoutaart

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. rendiertjes Monchoutaart kerst op de taart
Item 1 of 1
Rendiertjes MonChoutaart
info
Benodigdheden
Stappen

Deze rendiertjes MonChoutaart is het leukste kerstdessert van het jaar. Maak van tevoren de MonChoutaart en decoreer op de dag zelf met vrolijke rendieren. Rudolph the red nosed reindeer....

20 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12Porties
Kerst op de taartKerstMonChoutaartMonChouThema receptenTaartFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
    1 Pak
    Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • Boter
    70 g (gram)
    Boter
  • MonChou®
    200 g (gram)
    MonChou®
  • Water
    100 ml
    Water
  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)
  •  
    8 Stuk(s)
    Mini chocozoenen
  • Chocolade (gesmolten)
    2 el (eetlepels)
    Chocolade (gesmolten)

 

  • Rode chocoladesnoepjes
    8 Stuk(s)
    Rode chocoladesnoepjes
  • Dr. Oetker Suikeroogjes
    Dr. Oetker Suikeroogjes
  • Zoute stokjes (krakelingen)
    16 Stuk(s)
    Zoute stokjes (krakelingen)
  • Poedersuiker
    6 el (eetlepels)
    Poedersuiker
  •  
    1 Stuk(s)
    Wafelkoekje
  • Candy cane (Kerst zuurstok)
    2 Stuk(s)
    Candy cane (Kerst zuurstok)
  •  
    3 Stuk(s)
    Kleine koekjes

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
  • Rood lint
    Rood lint
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Receptvideo Rendiertjes MonChoutaart

  1. Stap 1 voorbereiden>
Item 1 of 1

2. Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Zorg dat de MonChou (200 g) en het water (100 ml) op kamertemperatuur kunnen komen.

  1. Stap 2.1 bereiden>
  2. Stap 2.2 bereiden>
  3. Stap 2.3 bereiden>
  4. Stap 2.4 bereiden>
Item 1 of 4

3. MonChoutaart bereiden

Smelt de boter (70 g) in een pannetje, neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm met het kandijkoekjesmengsel. Druk de koekbodem voorzichtig aan met een lepel. Laat tenminste 10 minuten opstijven in de koelkast.

Klop in een kom de MonChou (200 g) met een mixer met gardes op de hoogste stand in 1 minuut glad.

Voeg vervolgens het water en de taartmix toe en mix op de middelste stand tot een gladde massa. Voeg de slagroom (250 ml) toe en klop met de mixer nogmaals 1,5 minuut.

Giet het MonChoumengsel over de koekjesbodem en laat tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.

  1. stap 3.1 versieren>
  2. stap 3.2 versieren>
  3. stap 3.3 versieren>
  4. stap 3.4 versieren>
Item 1 of 4

4. Rendiertjes MonChoutaart versieren

Plak met de gesmolten chocolade de rode chocoladesnoepjes als neusjes op de chocozoenen. Doe dit ook met de suikeroogjes.

Breek de zoute krakelingen (16 stuks) voorzichtig en steek deze in de zoenen als gewei.

Gebruik de resterende gesmolten chocolade om de candy canes (2 stuks) aan de onderkant van het wafeltje vast te maken. Laat de krul van de candy cane omhoog steken, zo maak je een kleine slee.

Stapel de kleine koekjes (3 stuks) op en bind bij elkaar met het rode lint. Leg deze achterop het sleetje als de ‘cadeautjes’.

Plaats de mini rendiertjes op de taart. Bestuif de taart met behulp van een zeefje voorzichtig met poedersuiker als sneeuw.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer Kerst op de taart recepten

  1. Christmas Candle Biscuittaart
    Moeilijk
    3
    30 min.
  2. IJsbeer kwarktaart
    Gemiddeld
    4
    10 min.
  3. Rendiertjes MonChoutaart
    Makkelijk
    4
    20 min.
  4. Skislof met framboos
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  5. Kerstmannetjestaart
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  6. Sneeuwpoptaartjes van biscuittaart
    Moeilijk
    0
    30 min.
  7. MonChoutaart met kerstkrans
    Gemiddeld
    0
    25 min.
  8. Romige appeltaart met sterren
    Gemiddeld
    5
    60 min.
Item 1 of 8

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.