Tover een lekkere slof om tot een spectaculaire skislof met meringue, slagroom en framboosjes.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).
Vouw de bakvorm volgens de instructies die erop staan en zet deze op de bakplaat.
Klop met een mixer met gardes de roomboter (90 g) zacht en romig in een beslagkom. Voeg de bakmix (1 pak Koopmans Vruchtenslof) toe.
Mix het geheel met een mixer met gardes op de laagste stand tot een kruimeldeeg en kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.
Maak een rol van 20 cm van het deeg (lengte van de bakvorm). Leg in de bakvorm en druk uit over de bodem.
Plaats de bakplaat onder in de oven en bak de slof in 15-18 minuten gaar en goudbruin.
Laat de slof minimaal 1 uur afkoelen en verwijder dan de rand van de bakvorm, de bodem van de bakvorm kan eronder blijven.
Bestrijk de slof met de frambozenjam (3 el).
Doe het water (60 ml) en de slagroom (150 ml) in een beslagkom, voeg de mix voor banketbakkersroom toe en klop met de mixer met gardes in 2 minuten op de hoogste stand luchtig. Verdeel de banketbakkersroom vervolgens met een lepel over de frambozenjam op de slof.
Klop de slagroom (100 ml) samen met de suiker op en schep in een spuitzak. Prak de frambozen (90g) en meng ze door de slagroom. Doe in een spuitzak en spuit een mooie toef op de banketbakkersroom.
Garneer met de verkruimelde kerstschuimpjes of meringue (55 g) en frambozen. Bestuif de frambozen subtiel met poedersuiker (1 el) voor het sneeuweffect. Steek speels de vuurwerksterretjes erin.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.