Een kwarktaart tover je met aardbeien en slagroom heel eenvoudig om tot de schattigste kerstmannetjestaart.
Wil je extra stevige slagroom? Klop dan een zakje Klop-Fix door 250 ml slagroom.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de bodem van de springvorm.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (uit 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de springvorm voor ca. 10 minuten in de koelkast.
Doe ondertussen het water (300 ml op kamertemperatuur) in een beslagkom en voeg de taartmix toe. Mix 1 minuut op de laagste stand tot een glad mengsel.
Voeg vervolgens de helft van de slagroom (250 mililiter) en de magere kwark (500 gram) toe en mix in 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa (gebruik bij voorkeur de kwark en slagroom direct uit de koelkast).
Schenk het taartmengsel over de bodem.
Strijk de bovenkant glad en laat minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Klop de andere helft van de slagroom (250 mililiter) op met de vanillesuiker (1 zakje) en eventueel ook een zakje Klop-Fix.
Maak de aardbeien (ongeveer 20 stuks) schoon en snijd ze doormidden. Spuit in het midden van iedere aardbei een toef slagroom en plak de suikeroogjes erop. Zet de kerstmannetjes willekeurig op de kwarktaart.
Maak mooie toeven slagroom tussen de aardbeien-kerstmannetjes en decoreer verder met muntblaadjes.