Deze fantastische ijsbeer kwarktaart staat perfect op een goedgevulde tafel deze feestdagen. Dit taart recept is makkelijk van tevoren te maken en valt sowieso in de smaak bij jong en oud!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Doe het water (300 ml op kamertemperatuur) en de kwarktaartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
Voeg de kwark (500 g) en de ongeklopte slagroom (250 ml) toe en klop het kwarktaartmengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Schenk het kwarktaartmengsel over de bodem. Laat de kwarktaart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien (250 g).
Besprenkel de volledige bovenkant van de taart met de geraspte witte chocolade (200 g). Hou een beetje chocolade apart voor de oortjes.
Beleg ongeveer 1/4 van de bovenkant van de taart met de aardbeien. Leg bovenop 1 witte marshmallow.
Bedek de onderste rand van de aardbeien met de rest van de marshmallows (9 stuks) om een kerstmuts te maken.
Rol 2 balletjes van de witte fondant en druk plat. Leg hierop de chocolate chips (2 stuks) als oogjes.
Rol 2 oortjes van de witte fondant, bestrooi met wat witte chocolade. Leg de witte chocolade koek op de taart en spuit met de decoratiestift een klein driehoekje als neus.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.