Laura's bakery

www.laurasbakery.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Sneeuwpoptaartjes van biscuittaart

Laura van Laura's Bakery: "Met een basis van biscuit en een vulling van jam heb je de perfecte basis voor deze heerlijke sneeuwpop taartjes. Heerlijk vind ik het om in de keuken te ‘knutselen’ en baksels in thema’s te maken. Het zal je niet verbazen dat ik dit vooral met Kerst graag doe."

Bereiden

30 min

Baktijd

15 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

7 taartjes

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Bak een biscuitbodem

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    Spreid het uit op een bakplaat van 30 x 40 cm en bak in ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven gaar.

Mix ondertussen de mascarpone botercrème

  1. Stap 5

    • 250 g mascarpone

    • 125 ml slagroom (ongeklopt)

    • 2 el suiker

    Klop de mascarpone, slagroom en suiker in een kom stijf te kloppen. Zet in de koelkast tot je het straks nodig hebt.

Maak je sneeuwpop taartjes

  1. Stap 6

    Neem twee verschillende maten ronde uitstekers, ik gebruikte een kleine van 4 cm en een grotere van 7 cm. Per sneeuwpop heb je 4 rondjes biscuit nodig, 2 van elke maat die je op elkaar stapelt. Steek daarom 14 kleine en 14 grotere rondjes uit de biscuitbodem.

    Je houdt natuurlijk biscuit over omdat je cirkels uit een rechthoekig stuk steekt. Met de overblijfselen zou je truffels kunnen maken! Verkruimel het biscuit, voeg er een klein beetje mascarponeroom aan toe en maak er balletjes van (en stapel ze op elkaar voor 3D sneeuwpoppen.

  2. Stap 7

    Smeer een laagje jam tussen de twee rondjes biscuit, maar zorg dat je dit niet helemaal tot aan de rand smeert. Smeer de zijkanten van de stapeltjes af met een laagje mascarponeroom en plaats tegen elkaar op een bordje. Smeer als laatst de bovenkant van de taartjes in met de room.

    De sneeuwpopjes zijn het mooist als je ze vlak voor serveren pas decoreert. Afsmeren kun je wel al op voorhand doen.

  3. Stap 8

    • 7 zure matjes

    • 14 Dr. Oetker Suikeroogjes

    • 7 M&M's® (oranje)

    • Dr. Oetker Chocolate Chips

    Decoreer de sneeuwpopjes met de zure matten als sjaal (knip de uiteinden in voor een leuk effect), de suikeroogjes, oranje M&M als neus en chocolate chips als knoopjes op de buik. Je zou zelfs de chocolate chips nog wat fijner kunnen hakken en hier een mond van maken

    Bewaren

    Afgedekt zijn de sneeuwpoptaartjes - liefst zonder decoraties - zo'n 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.