Een klassieke Christmas candle en heerlijke taart in één. Deze biscuittaart is extra lekker dankzij de botercrème en witte chocoladeganache. Voor wie maak jij dit spektakelstuk?
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrische oven: 170 °C / Heteluchtoven 170 °C).
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray of wat boter.
Doe de Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het koude water (125 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.
Bak de taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin.
Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen en snijd over de breedte in 3 gelijke ‘plakken’.
Klop de zachte boter (200 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk (250 ml) en de mix voor botercrème (2 zakjes) toe.
Mix het geheel ca. een halve minuut met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.
Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.
Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Giet de slagroom (140 ml) in een hittebestendige kom. Breng een klein laagje water aan de kook en plaats de kom bovenop de pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt.
Verwarm, zachtjes kloppend met een garde, de slagroom circa 6 minuten.
Voeg de witte chocolade (300 g) toe en roer tot het is gesmolten. Zorg dat je een gladde substantie hebt zonder klontjes. Giet de witte chocolade ganache in een spuitflesje en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Wij vertellen je hier wat het is, waar je het voor gebruikt en hoe je het maakt.
Tijd om de taart op te maken! Begin met één van de 3 plakken taart. Spuit een laagje botercrème op de taart en smeer uit tot deze overal dezelfde dikte heeft.
Leg hier de volgende plak taart bovenop. Spuit ook hier weer een laagje botercrème op en smeer deze uit.
Leg de laatste plak taart erop en bedek de hele taart met de rest van de botercrème. Zorg dat de taart mooi glad afgestreken is. Hiervoor kun je een (palet)mes gebruiken. Plaats de biscuittaart minimaal 20 minuten in de koelkast (of 10 minuten in de vriezer).
Maak met het spuitflesje mooie druppels langs de zijkant van de taart. Bedek ook de bovenkant van de taart. Laat de druppels een beetje hard worden en spuit vervolgens weer druppels langs de taart. Herhaal dit tot het lijkt op druppels kaarsvet. Duw het kaarsje in het midden van de taart. Besprenkel het geheel met de Dr. Oetker Christmas Party Mix.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.