Een feestelijke MonChou-paastaart met chocoladepaaseitjes!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de springvorm met het bijgeleverde bakpapier.
Halveer de paaseieren voorzichtig over de lengte.
Smelt de boter (70 g) in een pannetje, neem de pan van het vuur en roer de inhoud van de kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm losjes met de kandijkoekjesbodem en druk de halve eieren voorzichtig in de bodem. Druk daarna deze kruimelbodem voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel. Laat tenminste 10 minuten opstijven in de koelkast.
Klop in een kom de MonChou (200 g) met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad. Voeg hierna het water (100 ml) en de taartmix toe en mix op de middelste stand tot een gladde massa.
Voeg de slagroom (250 ml) toe en klop met de mixer nogmaals 1,5 minuut. Giet het MonChou-mengsel over de koekjesbodem en om de chocolade eieren heen. Laat de MonChoutaart met chocolade eieren hierna ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Verdeel pure chocoladevlokken (175 g) over de bovenkant van de MonChoutaart. Gebruik aan de randen iets meer zodat er in het midden een kuiltje (nestje) ontstaat voor de eitjes.
Garneer de bovenkant van de taart met de rest van de halve grote holle chocoladepaaseieren en de mini-paaseieren. Vul de grote eieren aan de rand van de taart met de mini-eitjes.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.