Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

MonChoutaart met chocolade-eieren

Een feestelijke MonChou paastaart met chocolade paaseitjes.

Bereiden

50 min

Opstijftijd

180 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch °C / Hetelucht °C

 1. Stap 1

  • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem

  Bekleed de springvorm met het bijgeleverde bakpapier.

  Is de springvorm niet hoog genoeg? Vet de randen in en plak een brede strook extra bakpapier tegen de randen. Je kunt zo vrij eenvoudig de rand van een springvorm verhogen.

 2. Stap 2

  • 8 paaseitjes (groot ±5 cm, hol)

  Halveer de paaseieren voorzichtig over de lengte.

Bereid je MonChoutaart

 1. Stap 3

  • 70 g boter

  Smelt de boter in een pannetje, neem de pan van het vuur en roer de inhoud van de kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.

 2. Stap 4

  Bedek de bodem van de springvorm losjes met de kandijkoekjesbodem en druk de halve eieren voorzichtig in de bodem. Druk daarna deze kruimelbodem voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel. Laat tenminste 10 minuten opstijven in de koelkast.

 3. Stap 5

  • 200 g MonChou

  • 100 ml water (op kamertemperatuur)

  Klop in een kom de MonChou met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad. Voeg hierna het water en de taartmix toe en mix op de middelste stand tot een gladde massa.

 4. Stap 6

  • 250 ml slagroom (gekoeld)

  Voeg de slagroom toe en klop met de mixer nogmaals 1,5 minuut. Giet het MonChou-mengsel over de koekjesbodem en om de chocolade eieren heen. Laat de MonChoutaart met chocolade eieren hierna ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Decoreer je paastaart

 1. Stap 7

  • 175 g pure chocolade (vlokken)

  Verdeel pure chocoladevlokken over de bovenkant van de MonChoutaart. Gebruik aan de randen iets meer zodat er in het midden een kuiltje (nestje) ontstaat voor de eitjes.

 2. Stap 8

  • 1-2 zakjes paaseitjes (in klein formaat, zoals dragee, witte choco enz.)

  Garneer de bovenkant van de taart met de rest van de halve grote holle chocolade paaseieren en de mini paaseieren. Vul de grote eieren aan de rand van de taart met de mini eitjes.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.