🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Lammetjestaart

Lammetjestaart

Dit recept is van: Bakken.nl team

lammetjestaart
Lammetjestaart
Info Benodigdheden Stappen

Met marshmallows tover je een eenvoudige kwarktaart om tot een schattig lammetje. Lees door, want in deze taart zit een kleine verrassing verstopt... Een alternatief voor glittersuiker? Gebruik Dr. Oetker Suikerhartjes of Regenboogfantasie voor de neus en oortjes.

40 min. Bereidingstijd
180 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Kwark Marshmallows Decoreren Kwarktaart Pasen Thema recepten
4
24 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water (kamertemperatuur)
    300 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Magere kwark
    500 g
    Magere kwark
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 g
    Verse slagroom (onbereid)
  • Paaseitjes (klein, gevarieerd)
    12 Stuk(s)
    Paaseitjes (klein, gevarieerd)

 

  • Marshmallows
    200 g
    Marshmallows
  • Rolfondant wit
    1 pak(ken)
    Rolfondant wit
  • Glittersuiker (roze)
    1 Strooibusje(s)
    Glittersuiker (roze)
  • Poedersuiker
    Poedersuiker
  • Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
    Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Eetlepel
    Eetlepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier uit Dr. Oetker Kwarktaart Naturel (1 pak) over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm met gesmolten massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm ca. 10 minuten in de koelkast, zodat de bodem wat harder wordt.

2. Kwarktaart maken

Doe het water (300 ml op kamertemperatuur) en de kwarktaartmix uit de verpakking in een kom. Klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

Voeg de magere kwark (500 g) en de ongeklopte slagroom (250 g) toe. Klop dit mengsel op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

Schenk het taartmengsel over de bodem en druk de paaseitjes (12 stuks) in het taartmengsel. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Kwark en slagroom

Gebruik voor het beste resultaat de magere kwark en de slagroom direct vanuit de koelkast.

3. Kwarktaart versieren

Maak een rand van twee rijen dik met marshmallows (200 g, bijv Little Becky of Rocky Mountain Marshmallows) op de taart. Beleg iets meer dan 1/3e van de taart aan de bovenkant ook met marshmallows.

Rol het Dr. Oetker rolfondant wit (1 pak) met een deegroller uit tussen twee velletjes bakpapier. Snijd met een mesje twee oren en een neusje uit.

Bestrijk de oren en de neus met een mengsel van water en poedersuiker. Hiermee maak je een soort eetbare lijm. Bestrooi met wat roze glittersuiker (1 strooibusje).

Vouw de oren in model zodat er echte oorschelpen ontstaan en laat uitharden in de koelkast. Leg de oren zodra deze zijn uitgehard op de taart en leg het neusje erbij.

Teken met de Dr Oetker decoratiestiften Choco & Karamel twee ogen en een mond en serveer de taart.

Grote marshmallows

Als je wat minder geduld hebt, kun je ook grotere marshmallows gebruiken dan op het plaatje. Dan wordt je taart nog steeds mooi!

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer paastaart recepten

Lammetjestaart
Gemiddeld
4
40 min.
Pasen verrassingstaart
Moeilijk
4
75 min.
MonChou taart met chocolade eieren
Gemiddeld
3
50 min.
Feestelijke paasappeltaart
Gemiddeld
4
60 min.
Vrolijke paashaastaart
Moeilijk
4
50 min.
MonChou Paastaart met chocoglazuur
Makkelijk
3
15 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.