Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Lammetjestaart

Met marshmallows tover je een eenvoudige kwarktaart om tot een schattig lammetje. Lees door want in deze taart zit een kleine verrassing verstopt... Een alternatief voor glittersuiker? Gebruik Dr. Oetker Suikerhartjes of Regenboogfantasie voor de neus en oortjes.

Bereiden

40 min

Opstijftijd

180 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

  2. Stap 2

    • 60 g boter

    Smelt de boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

  3. Stap 3

    Bedek de bodem van de springvorm met gesmolten massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm ca. 10 minuten in de koelkast zodat de bodem wat harder wordt.

Kwarktaart maken

  1. Stap 4

    • 400 ml water (kamertemperatuur)

    Doe het water en de kwarktaartmix uit de verpakking in een kom. Klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

    Kwark en slagroom

    Gebruik voor het beste resultaat de slagroom direct vanuit de koelkast.

  2. Stap 5

    • 500 g magere kwark

    • 250 g slagroom

    Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe. Klop dit mengsel op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

  3. Stap 6

    • 12 paaseitjes

    Schenk het taartmensgel over de bodem en druk de paaseitjes in het taartmengsel. Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.

Kwarktaart versieren

  1. Stap 7

    • 200 g marshmallows (bijv. Little Becky of Rocky Mountain marshmallows)

    Maak een rand van twee rijen dik met marshmallows op de taart. Beleg iets meer dan 1/3e van de taart aan de bovenkant ook met marshmallows.

    Grote marshmallows

    Als je wat minder geduld hebt dan gebruik je grotere marshmallows dan op het plaatje. Dan wordt je taart nog steeds mooi!

  2. Stap 8

    • 1 pak Dr. Oetker Rolfondant wit

    Rol het rolfondant met een deegroller uit tussen twee velletjes bakpapier. Snijd met een mesje twee oren en een neusje uit.

  3. Stap 9

    • Glittersuiker (roze)

    • Poedersuiker

    Bestrijk de oren en de neus met een mengsel van water en poedersuiker. Hiermee maak je een soort eetbare lijm. Bestrooi met wat roze glittersuiker.

  4. Stap 10

    Vouw de oren in model zodat er echte oorschelpen ontstaan en laat uitharden in de koelkast. Leg de oren zodra deze zijn uitgehard op de taart en leg het neusje erbij.

  5. Stap 11

    • Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

    Teken met de decoratiestiften twee ogen en een mond en serveer de taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.