Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Lammetjestaart

Lammetjestaart

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. lammetjestaart
Item 1 of 1
Lammetjestaart
info
Benodigdheden
Stappen

Met marshmallows tover je een eenvoudige kwarktaart om tot een schattig lammetje. Lees door, want in deze taart zit een kleine verrassing verstopt... Een alternatief voor glittersuiker? Gebruik Dr. Oetker Suikerhartjes of Regenboogfantasie voor de neus en oortjes.

40 min.Bereidingstijd
180 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12Porties
KwarkMarshmallowsDecorerenKwarktaartPasenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water (kamertemperatuur)
    300 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Magere kwark
    500 g
    Magere kwark
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 g
    Verse slagroom (onbereid)
  • Paaseitjes (klein, gevarieerd)
    12 Stuk(s)
    Paaseitjes (klein, gevarieerd)

 

  • Marshmallows
    200 g
    Marshmallows
  • Rolfondant wit
    1 pak(ken)
    Rolfondant wit
  • Glittersuiker (roze)
    1 Strooibusje(s)
    Glittersuiker (roze)
  • Poedersuiker
    Poedersuiker
  • Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
    Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Eetlepel
    Eetlepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier uit Dr. Oetker Kwarktaart Naturel (1 pak) over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm met gesmolten massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm ca. 10 minuten in de koelkast, zodat de bodem wat harder wordt.

2. Kwarktaart maken

Doe het water (300 ml op kamertemperatuur) en de kwarktaartmix uit de verpakking in een kom. Klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

Voeg de magere kwark (500 g) en de ongeklopte slagroom (250 g) toe. Klop dit mengsel op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

Schenk het taartmengsel over de bodem en druk de paaseitjes (12 stuks) in het taartmengsel. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Kwark en slagroom

Gebruik voor het beste resultaat de magere kwark en de slagroom direct vanuit de koelkast.

3. Kwarktaart versieren

Maak een rand van twee rijen dik met marshmallows (200 g, bijv Little Becky of Rocky Mountain Marshmallows) op de taart. Beleg iets meer dan 1/3e van de taart aan de bovenkant ook met marshmallows.

Rol het Dr. Oetker rolfondant wit (1 pak) met een deegroller uit tussen twee velletjes bakpapier. Snijd met een mesje twee oren en een neusje uit.

Bestrijk de oren en de neus met een mengsel van water en poedersuiker. Hiermee maak je een soort eetbare lijm. Bestrooi met wat roze glittersuiker (1 strooibusje).

Vouw de oren in model zodat er echte oorschelpen ontstaan en laat uitharden in de koelkast. Leg de oren zodra deze zijn uitgehard op de taart en leg het neusje erbij.

Teken met de Dr Oetker decoratiestiften Choco & Karamel twee ogen en een mond en serveer de taart.

Grote marshmallows

Als je wat minder geduld hebt, kun je ook grotere marshmallows gebruiken dan op het plaatje. Dan wordt je taart nog steeds mooi!

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer paastaart recepten

  1. Lammetjestaart
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  2. Pasen verrassingstaart
    Moeilijk
    4
    75 min.
  3. MonChou taart met chocolade eieren
    Gemiddeld
    3
    50 min.
  4. Feestelijke paasappeltaart
    Gemiddeld
    4
    60 min.
  5. Vrolijke paashaastaart
    Moeilijk
    4
    50 min.
  6. MonChou Paastaart met chocoglazuur
    Makkelijk
    3
    15 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.