Een feestelijke appeltaart voor Pasen, gedecoreerd met toefjes slagroom en paaseitjes.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C/hetelucht 160°C). Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray.
Roer de boter (220 g) zacht in een beslagkom en klop het ei los in een kommetje. Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix.
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.
Schil de appels (1,4 kg), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker (30 g) en de kaneel (3 tl).
Rol het overgebleven deeg uit en snijd er een paashaas vorm uit ter grootte van 15 cm. Bak deze paashaas in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven. Laat de paashaas hierna buiten de oven afkoelen.
Verkruimel ondertussen het resterende deeg tot fijne kruimels en verdeel over de taart.
Bak de appeltaart in 65 tot 75 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
Gebruik eventueel een vel papier als sjabloon om de goede grootte eruit te snijden.
Decoreer de paashaas met poedersuiker (2 el) en plaats in het midden van de taart.
Klop de slagroom (250 ml) met wat suiker (1 el) op en vul een spuitzak. Spuit toefjes op de rand van de taart.
Druk tot slot de paaseitjes (10 stuks) in de slagroomtoefjes.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.