Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Feestelijke paasappeltaart

Een feestelijke appeltaart voor Pasen, gedecoreerd met toefjes slagroom en paaseitjes.

Bereiden

60 min

Baktijd

70 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray.

Appeltaartdeeg maken

  1. Stap 3

    • 220 g roomboter

    • 1 ei (M)

    Roer de boter zacht in een beslagkom en klop het ei los in een kommetje.

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Appeltaart extra deeg

    Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix.

  3. Stap 5

    Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.

    Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast zetten.

Paasappeltaart vullen en decoreren

  1. Stap 6

    • 1,4 kg zachtzure appel (bijv. Elstar of Jonagold)

    • 30 g suiker

    • 3 tl kaneel

    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker en de kaneel.

  2. Stap 7

    Rol het overgebleven deeg uit en snijd er een paashaas vorm uit ter grootte van 15 centimeter.

    Sjabloon

    Gebruik eventueel een vel papier als sjabloon om de goede grootte eruit te snijden.

  3. Stap 8

    Bak deze paashaas in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven. Laat de paashaas hierna buiten de oven afkoelen.

  4. Stap 9

    Verkruimel ondertussen het resterende deeg tot fijne kruimels en verdeel over de taart.

  5. Stap 10

    Bak de appeltaart in 65 tot 75 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

  6. Stap 11

    • 2 el poedersuiker

    Decoreer de paashaas met poedersuiker en plaats in het midden van de taart.

  7. Stap 12

    • 250 ml slagroom

    • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

    Klop de slagroom met een eetlepel suiker op en vul een spuitzak. Spuit toefjes op de rand van de taart.

  8. Stap 13

    • 10 paaseitjes (naar keuze)

    Druk tot slot de paaseitjes in de slagroomtoefjes.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.