Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Feestelijke paasappeltaart

Feestelijke paasappeltaart

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Paasappeltaart W
Item 1 of 1
Feestelijke paasappeltaart
info
Benodigdheden
Stappen

Een feestelijke appeltaart voor Pasen, gedecoreerd met toefjes slagroom en paaseitjes.

60 min.Bereidingstijd
70 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
PasenAppelsAppeltaartTaartThema receptenPasen op de tafel

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    220 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Appeltaart extra deeg
    1 pak(ken)
    Koopmans Appeltaart extra deeg
  • Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
    1.4 Kg
    Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
  • Suiker (kristalsuiker)
    30 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Kaneel
    3 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Poedersuiker
    2 el (eetlepels)
    Poedersuiker
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Paaseitjes (klein, gevarieerd)
    10 Stuk(s)
    Paaseitjes (klein, gevarieerd)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken (en gardes)
    Mixer met deeghaken (en gardes)
  •  
    Schilmesje
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Spuitmondjes gevarieerd
    Spuitmondjes gevarieerd
    Bestel dit product online
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C/hetelucht 160°C). Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray.

2. Appeltaartdeeg maken

Roer de boter (220 g) zacht in een beslagkom en klop het ei los in een kommetje. Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix.

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.

3. Paasappeltaart vullen

Schil de appels (1,4 kg), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker (30 g) en de kaneel (3 tl).

Rol het overgebleven deeg uit en snijd er een paashaas vorm uit ter grootte van 15 cm. Bak deze paashaas in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven. Laat de paashaas hierna buiten de oven afkoelen.

Verkruimel ondertussen het resterende deeg tot fijne kruimels en verdeel over de taart.

Bak de appeltaart in 65 tot 75 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Sjabloon

Gebruik eventueel een vel papier als sjabloon om de goede grootte eruit te snijden.

4. Paasappeltaart decoreren

Decoreer de paashaas met poedersuiker (2 el) en plaats in het midden van de taart.

Klop de slagroom (250 ml) met wat suiker (1 el) op en vul een spuitzak. Spuit toefjes op de rand van de taart.

Druk tot slot de paaseitjes (10 stuks) in de slagroomtoefjes.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer paastaart recepten

  1. Lammetjestaart
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  2. Pasen verrassingstaart
    Moeilijk
    4
    75 min.
  3. MonChou taart met chocolade eieren
    Gemiddeld
    3
    50 min.
  4. Feestelijke paasappeltaart
    Gemiddeld
    4
    60 min.
  5. Vrolijke paashaastaart
    Moeilijk
    4
    50 min.
  6. MonChou Paastaart met chocoglazuur
    Makkelijk
    3
    15 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.