🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Wat kan een warm appeltje toch lekker zijn! Met dit recept bak je een verse apfelstrudel. Knapperig bladerdeeg, frisse appel, snufje kaneel. Dat wordt genieten!
In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.
Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.
Bedankt voor je beoordeling!Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Laat de bladerdeegplakjes (1 pak) in ongeveer 10 minuten ontdooien.
Bestrijk de randen van 9 ontdooide plakjes bladerdeeg met water.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de bladerdeegplakjes met de randen op elkaar, zodat een vierkant ontstaat. Druk de randen stevig aan en leg het deeg op de bakplaat.
Schil de appels (1 kg) en snijd deze in stukjes.
Meng de blokjes appel met de suiker (100 g), hazelnoten (50 g), rozijnen (50 g) en kaneel (1 tl) en leg dit op het deeg.
Vouw het geheel dicht door 2 tegenover elkaar liggende randen op elkaar te drukken.
Bestrijk de apfelstrudel met losgeklopt ei.
Bak de apfelstrudel in 25-30 minuten mooi bruin en gaar.
Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.