🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Apfelstrudel

Apfelstrudel

Dit recept is van: Koopmans

Apfelstrudel recept
Apfelstrudel
Info Benodigdheden Stappen

Wat kan een warm appeltje toch lekker zijn! Met dit recept bak je een verse apfelstrudel. Knapperig bladerdeeg, frisse appel, snufje kaneel. Dat wordt genieten!

20 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

Appel Bladerdeeg Winter Kaneel Hazelnoten Thema recepten
3
8 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
    1 Kg
    Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
  • Hazelnoten
    50 g
    Hazelnoten
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel

 

  • Rozijnen
    50 g
    Rozijnen
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Laat de bladerdeegplakjes (1 pak) in ongeveer 10 minuten ontdooien.

Bestrijk de randen van 9 ontdooide plakjes bladerdeeg met water. 

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg de bladerdeegplakjes met de randen op elkaar, zodat een vierkant ontstaat. Druk de randen stevig aan en leg het deeg op de bakplaat.

2. Apfelstrudel maken

Schil de appels (1 kg) en snijd deze in stukjes.

Meng de blokjes appel met de suiker (100 g), hazelnoten (50 g), rozijnen (50 g) en kaneel (1 tl) en leg dit op het deeg. 

Vouw het geheel dicht door 2 tegenover elkaar liggende randen op elkaar te drukken. 

Bestrijk de apfelstrudel met losgeklopt ei. 

3. Apfelstrudel bakken

Bak de apfelstrudel in 25-30 minuten mooi bruin en gaar.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer snelle bladerdeeg recepten

Plaattaart met zomerfruit en kokosroom
Makkelijk
3
20 min.
Snelle appeltaart van roomboterbladerdeeg
Gemiddeld
4
20 min.
Bladerdeegtaartjes met zomerfruit
Makkelijk
3
15 min.
Apfelstrudel
Makkelijk
3
20 min.
Appelbeignets van bladerdeeg
Moeilijk
3
10 min.
Luxe perenflappen
Gemiddeld
5
15 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.