Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Apfelstrudel

Wat kan een warm appeltje toch lekker zijn! Met dit recept bak je een verse apfelstrudel. Knapperig bladerdeeg, frisse appel, snufje kaneel. Dat wordt genieten!

Bereiden

20 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 porties

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg

    Verwarm de oven voor. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.

  2. Stap 2

    Bestrijk de randen van 9 ontdooide plakjes bladerdeeg met water. 

  3. Stap 3

    Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Apfelstrudel maken

  1. Stap 4

    Leg de bladerdeegplakjes met de rand op elkaar, zodat een vierkant ontstaat en druk de randen stevig aan, leg het deeg op de bakplaat. 

  2. Stap 5

    Schil de appels en snijd deze in stukjes.

  3. Stap 6

    • 1 kg appels

    • 50 g hazelnoten (gehakt)

    • 1 tl kaneel

    • 50 g rozijnen

    • 100 g suiker

    Meng de appel met de suiker, hazelnoten, rozijnen en kaneel en leg dit op het deeg. 

  4. Stap 7

    Vouw het geheel dicht door 2 tegenover elkaar liggende randen op elkaar te drukken. 

  5. Stap 8

    Bestrijk de apfelstrudel met losgeklopt ei. 

Apfelstrudel bakken

  1. Stap 9

    Bak de apfelstrudel in 25-30 minuten mooi bruin en gaar.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.