Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Apfelstrudel

Apfelstrudel

Dit recept is van: Koopmans

  1. Apfelstrudel recept
Item 1 of 1
Apfelstrudel
info
Benodigdheden
Stappen

Wat kan een warm appeltje toch lekker zijn! Met dit recept bak je een verse apfelstrudel. Knapperig bladerdeeg, frisse appel, snufje kaneel. Dat wordt genieten!

20 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

AppelsBladerdeegWinterKaneelHazelnotenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
    1 Kg
    Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
  • Hazelnoten
    50 g
    Hazelnoten
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel

 

  • Rozijnen
    50 g
    Rozijnen
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Laat de bladerdeegplakjes (1 pak) in ongeveer 10 minuten ontdooien.

Bestrijk de randen van 9 ontdooide plakjes bladerdeeg met water. 

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg de bladerdeegplakjes met de randen op elkaar, zodat een vierkant ontstaat. Druk de randen stevig aan en leg het deeg op de bakplaat.

2. Apfelstrudel maken

Schil de appels (1 kg) en snijd deze in stukjes.

Meng de blokjes appel met de suiker (100 g), hazelnoten (50 g), rozijnen (50 g) en kaneel (1 tl) en leg dit op het deeg. 

Vouw het geheel dicht door 2 tegenover elkaar liggende randen op elkaar te drukken. 

Bestrijk de apfelstrudel met losgeklopt ei. 

3. Apfelstrudel bakken

Bak de apfelstrudel in 25-30 minuten mooi bruin en gaar.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer snelle bladerdeeg recepten

  1. Plaattaart met zomerfruit en kokosroom
    Makkelijk
    4
    20 min.
  2. Snelle appeltaart van roomboterbladerdeeg
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  3. Bladerdeegtaartjes met zomerfruit
    Makkelijk
    3
    15 min.
  4. Apfelstrudel
    Makkelijk
    3
    20 min.
  5. Appelbeignets van bladerdeeg
    Moeilijk
    4
    10 min.
  6. Luxe perenflappen
    Gemiddeld
    5
    15 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.