Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appelbeignets van bladerdeeg

Bak de klassieke appelbeignet in bladerdeeg. Met dit recept van Annet maak je tien overheerlijke appelbeignets.

Bereiden

10 min

Baktijd

10 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 stuks

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 2 pakken Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Ontdooi het bladerdeeg door de plakjes uit te leggen op b.v. het aanrecht.

  2. Stap 2

    • 3 appels (goudreinet)

    Schil de appels en boor het klokhuizen uit de appels. Snijd de appels in schijven van ongeveer 1 centimeter dik.

Appelbeignets maken

  1. Stap 3

    Steek of snij de bladerdeegvellen in een cirkel van 11.5 centimeter.

  2. Stap 4

    Leg een tweede plakje bladerdeeg op de appel.

  3. Stap 5

    Neem de appelbeignet van het werkblad en knijp de randen voorzichtig dicht.

  4. Stap 6

    Neem de appelbeignet van het werkblad en knijp de randen voorzichtig dicht. Doe dit zorgvuldig zodat de appelbeignets niet open kunnen gaan tijdens het bakken.

Appelbeignets bakken

  1. Stap 7

    Verwarm de zonnebloemolie tot 180 graden.

  2. Stap 8

    • 1 potje kaneelsuiker

    Neem een diepbord en doe de kaneelsuiker in het bord.

  3. Stap 9

    Laat de appelbeignet voorzichtig in de zonnebloemolie zakken. Bak ze in 8 tot 10 minuten goudbruin. Draai de appelbeignets regelmatig.

  4. Stap 10

    Haal de appelbeignet uit het vet en laat deze even uitdruipen boven de pan. Leg de appelbeignet in het bord met kaneelsuiker en draai deze om zodat aan beide kanten kaneelsuiker zit.

  5. Stap 11

    Laat de appelbeignet vervolgens afkoelen op keukenpapier.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.