🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Appelbeignets van bladerdeeg

Appelbeignets van bladerdeeg

Dit recept is van: Annet

appelbeignets van bladerdeeg
Appelbeignets van bladerdeeg
Info Benodigdheden Stappen

Bak de klassieke appelbeignet in bladerdeeg. Met dit recept van Annet maak je tien overheerlijke appelbeignets!

10 min. Bereidingstijd
10 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Appel Appelbeignets Bladerdeeg Kaneel Oud & Nieuw Thema recepten
3
2 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    2 pak(ken)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  •  
    3 Stuk(s)
    Appel (Goudreinet)
  •  
    1 Potje(s)
    Kaneelsuiker

Keukenspullen

  •  
    Bord (diep)
  •  
    Frituurpan
  • Zonnebloemolie
    Zonnebloemolie
  •  
    Keukenpapier
  • Uitsteekvormpje (rond)
    Uitsteekvormpje (rond)
  •  
    Schuimspaan
  • Appelboor
    Appelboor

Stappen

1. Voorbereiden

Ontdooi het Koopmans Bladerdeeg Roomboter (2 pakken) door de plakjes bijvoorbeeld uit te leggen op het aanrecht. Schil de appels (3 stuks) en boor het klokhuizen uit de appels. Snijd de appels in schijven van ongeveer 1 centimeter dik.

2. Appelbeignets maken

Steek of snijd de bladerdeegvellen in een cirkel van 11,5 centimeter. Leg een tweede plakje bladerdeeg op de appel. Neem de appelbeignet van het werkblad en knijp de randen voorzichtig dicht. Neem de appelbeignet van het werkblad en knijp de randen voorzichtig dicht. Doe dit zorgvuldig, zodat de appelbeignets niet open kunnen gaan tijdens het bakken.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

3. Appelbeignets bakken

Verwarm de zonnebloemolie tot 180 graden. Neem een diep bord en doe de kaneelsuiker (1 potje) op het bord. Laat de appelbeignets voorzichtig in de zonnebloemolie zakken. Bak ze in 8 tot 10 minuten goudbruin. Draai de appelbeignets regelmatig. Haal de appelbeignets uit het vet en laat deze even uitdruipen boven de pan. Leg de appelbeignets in het bord met kaneelsuiker en draai deze om zodat aan beide kanten kaneelsuiker zit. Laat de appelbeignets vervolgens afkoelen op keukenpapier.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.