Bak de klassieke appelbeignet in bladerdeeg. Met dit recept van Annet maak je tien overheerlijke appelbeignets!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Ontdooi het Koopmans Bladerdeeg Roomboter (2 pakken) door de plakjes bijvoorbeeld uit te leggen op het aanrecht. Schil de appels (3 stuks) en boor het klokhuizen uit de appels. Snijd de appels in schijven van ongeveer 1 centimeter dik.
Steek of snijd de bladerdeegvellen in een cirkel van 11,5 centimeter. Leg een tweede plakje bladerdeeg op de appel. Neem de appelbeignet van het werkblad en knijp de randen voorzichtig dicht. Neem de appelbeignet van het werkblad en knijp de randen voorzichtig dicht. Doe dit zorgvuldig, zodat de appelbeignets niet open kunnen gaan tijdens het bakken.
Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.
Verwarm de zonnebloemolie tot 180 graden. Neem een diep bord en doe de kaneelsuiker (1 potje) op het bord. Laat de appelbeignets voorzichtig in de zonnebloemolie zakken. Bak ze in 8 tot 10 minuten goudbruin. Draai de appelbeignets regelmatig. Haal de appelbeignets uit het vet en laat deze even uitdruipen boven de pan. Leg de appelbeignets in het bord met kaneelsuiker en draai deze om zodat aan beide kanten kaneelsuiker zit. Laat de appelbeignets vervolgens afkoelen op keukenpapier.