Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appelbeignets van bladerdeeg

Appelbeignets van bladerdeeg

Dit recept is van: Annet

  1. appelbeignets van bladerdeeg
Item 1 of 1
Appelbeignets van bladerdeeg
info
Benodigdheden
Stappen

Bak de klassieke appelbeignet in bladerdeeg. Met dit recept van Annet maak je tien overheerlijke appelbeignets!

10 min.Bereidingstijd
10 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
AppelsAppelbeignetsBladerdeegKaneelOud & NieuwThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    2 pak(ken)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  •  
    3 Stuk(s)
    Appel (Goudreinet)
  •  
    1 Potje(s)
    Kaneelsuiker

Keukenspullen

  •  
    Bord (diep)
  •  
    Frituurpan
  • Zonnebloemolie
    Zonnebloemolie
  •  
    Keukenpapier
  • Uitsteekvormpje (rond)
    Uitsteekvormpje (rond)
  •  
    Schuimspaan
  • Appelboor
    Appelboor

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Ontdooi het Koopmans Bladerdeeg Roomboter (2 pakken) door de plakjes bijvoorbeeld uit te leggen op het aanrecht. Schil de appels (3 stuks) en boor het klokhuizen uit de appels. Snijd de appels in schijven van ongeveer 1 centimeter dik.

2. Appelbeignets maken

Steek of snijd de bladerdeegvellen in een cirkel van 11,5 centimeter. Leg een tweede plakje bladerdeeg op de appel. Neem de appelbeignet van het werkblad en knijp de randen voorzichtig dicht. Neem de appelbeignet van het werkblad en knijp de randen voorzichtig dicht. Doe dit zorgvuldig, zodat de appelbeignets niet open kunnen gaan tijdens het bakken.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

3. Appelbeignets bakken

Verwarm de zonnebloemolie tot 180 graden. Neem een diep bord en doe de kaneelsuiker (1 potje) op het bord. Laat de appelbeignets voorzichtig in de zonnebloemolie zakken. Bak ze in 8 tot 10 minuten goudbruin. Draai de appelbeignets regelmatig. Haal de appelbeignets uit het vet en laat deze even uitdruipen boven de pan. Leg de appelbeignets in het bord met kaneelsuiker en draai deze om zodat aan beide kanten kaneelsuiker zit. Laat de appelbeignets vervolgens afkoelen op keukenpapier.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.