🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Artikelen
Zelf bladerdeeg maken
Zelf bladerdeeg maken

Zelf bladerdeeg maken

Zo doe je dat!

Heb je ooit overwogen om zelf je bladerdeeg te maken? Zelf bladerdeeg maken is tijdrovend, maar zeker de moeite waard! Wij leggen je uit hoe het moet.

Je hebt een aantal dingen nodig:

  • 250 gram bloem

  • 140 ml water

  • 5 gr zout

  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur

  • 200 gram koude roomboter

Bladerdeeg maken en laten rusten

Niet moeilijk, wel tijdrovend

Wat de meeste mensen tegenhoudt om zelf bladerdeeg te maken, is dat je elk half uur een handeling moet verrichten. Voor het deeg klaar is ben je zo een halve dag verder. Maar heel eerlijk: voor thuisbakkers met een beetje ervaring is het recept zelf niet moeilijk.

Bladerdeeg rollen

Je maakt een stevig deeg met de bloem, water, zout en 50 gram roomboter en laat dat even rusten. Rol vervolgens een pakje boter uit tot een plak van een halve centimeter dik. Rol ondertussen het deeg uit tot een ster met vier punten zoals hiernaast te zien is en leg de plak boter na een half uur in het midden van het deeg.

Nu kun je beginnen met wat we 'toeren' noemen. Vouw de vier punten over de boter zodat je een mooi pakketje krijgt. Rol vervolgens met een deegroller voorzichtig uit totdat je een mooie rechthoek krijgt en vouw deze in drieën. Draai het deeg een kwartslag en doe bovenstaande nog een keer.

Het toeren doe je 5 keer, met elke keer een pauze van 30 minuten waarin het deeg in de koelkast rust.

Bladerdeeg rollen

Bladerdeegbakjes en vormpjes W

Bijna klaar voor gebruik!

Na 5 keer toeren is het bladerdeeg bijna klaar voor gebruik. Leg het nog een keer voor minimaal 30 minuten in de koelkast, voordat je er iets lekkers mee gaat maken. Ben je op zoek naar inspiratie? Wij hebben alvast een aantal van onze favoriete bladerdeeg recepten voor je op een rijtje gezet.

Pasteís de nata

Als je ooit in Portugal bent geweest, heb je ongetwijfeld pasteís de nata geprobeerd. Deze verrukkelijke bladerdeeghapjes zijn krokant van buiten met romige custard van binnen. Maak ze zelf met versgemaakte bladerdeeg.

Ja, ik wil ook Pasteís de Nata maken!

 

Pasteis de nata W

De lekkerste recepten met bladerdeeg

Ontbijtbakjes van bladerdeeg
Makkelijk
-
30 min.
Gevulde bladerdeegpakketjes
Makkelijk
4
35 min.
Hartige hapjes met geitenkaas en spek
Makkelijk
4
10 min.
Appelbeignets van bladerdeeg
Moeilijk
3
10 min.
Bladerdeegstengels met chocolade
Makkelijk
5
15 min.
Knakworstjes in bladerdeeg
Makkelijk
4
10 min.
Snelle appeltaart van roomboterbladerdeeg
Gemiddeld
4
20 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.