🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Luxe perenflappen

Luxe perenflappen

Dit recept is van: Britt

Perenflappen

Luxe perenflappen

Info Benodigdheden Stappen

Luxe perenflappen met hazelnoot, chocolade en spijs. Na alle appelbeignets, appelflappen en appelbollen weer iets nieuws om je op te verheugen!

15 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Chocolade Noten Amandelspijs Bladerdeeg Hazelnoten
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  •  
    4
    Peer
  • Hazelnoten
    50 g (gram)
    Hazelnoten
  • Chocolade
    50 g (gram)
    Chocolade

 

  • Dr. Oetker Amandelspijs
    120 g (gram)
    Dr. Oetker Amandelspijs
    Bekijk in de shop
  • Suiker (kristalsuiker)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Kaneel
    Kaneel

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
    Bekijk in de shop
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bekijk in de shop
  •  
    Mes

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bladerdeegplakjes (1 pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter) van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Luxe perenvulling maken

Schil de 4 peren (rijp, maar niet te zacht) en snijd deze in blokjes. Hak de hazelnoten (50 g) en chocolade (50 g) grof in stukjes.

Meng in de kom de blokjes peer met de hazelnoten en chocolade. Verbrokkel de spijs (120 g) in kleine stukjes in de kom. Meng goed.

Vul telkens een bladerdeegplak met ongeveer twee scheppen vulling. Vouw de randjes zorgvuldig dicht, zodat de vulling er tijdens het bakken niet uitloopt.

9 of 10 plakjes

Niets zo treurig als een flap waarin te weinig vulling zit. Afhankelijk van de grootte van de peren, kun je soms beter 9 in plaats van 10 flappen maken.

3. Perenflappen bakken

Leg de flappen op de bakplaat en druk de randjes netjes aan met een kleine vork voor een mooi motiefje. Maak de flappen een klein beetje vochtig met wat water en sprenkel er naar eigen smaak wat suiker met kaneel over.

Bak de flappen in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.