🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Luxe perenflappen

Luxe perenflappen

Dit recept is van: Britt

Perenflappen recept
Luxe perenflappen
Info Benodigdheden Stappen

Luxe perenflappen met hazelnoot, chocolade en spijs. Na alle appelbeignets, appelflappen en appelbollen weer iets nieuws om je op te verheugen!

15 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Chocolade Noten Amandelspijs Bladerdeeg Hazelnoten
5
8 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Peer
    4 Stuk(s)
    Peer
  • Hazelnoten
    50 g
    Hazelnoten
  • Chocolade
    50 g
    Chocolade

 

  • Dr. Oetker Amandelspijs
    120 g
    Dr. Oetker Amandelspijs
  • Suiker (kristalsuiker)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Kaneel
    Kaneel

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mes
    Mes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bladerdeegplakjes (1 pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter) van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Luxe perenvulling maken

Schil de 4 peren (rijp, maar niet te zacht) en snijd deze in blokjes. Hak de hazelnoten (50 g) en chocolade (50 g) grof in stukjes.

Meng in de kom de blokjes peer met de hazelnoten en chocolade. Verbrokkel de spijs (120 g) in kleine stukjes in de kom. Meng goed.

Vul telkens een bladerdeegplak met ongeveer twee scheppen vulling. Vouw de randjes zorgvuldig dicht, zodat de vulling er tijdens het bakken niet uitloopt.

9 of 10 plakjes

Niets zo treurig als een flap waarin te weinig vulling zit. Afhankelijk van de grootte van de peren, kun je soms beter 9 in plaats van 10 flappen maken.

3. Perenflappen bakken

Leg de flappen op de bakplaat en druk de randjes netjes aan met een kleine vork voor een mooi motiefje. Maak de flappen een klein beetje vochtig met wat water en sprenkel er naar eigen smaak wat suiker met kaneel over.

Bak de flappen in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin.

Meer recepten met bladerdeeg

Appelflappen
Makkelijk
4
10 min.
Luxe perenflappen
Gemiddeld
5
15 min.
Kersenflappen
Makkelijk
4
15 min.
Vegan borrelhapjes van bladerdeeg met spinazie
Makkelijk
4
30 min.
Kip in bladerdeeg
Makkelijk
4
15 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.