Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Luxe perenflappen

Luxe perenflappen

Dit recept is van: Britt

  1. Perenflappen recept
Item 1 of 1
Luxe perenflappen
info
Benodigdheden
Stappen

Luxe perenflappen met hazelnoot, chocolade en spijs. Na alle appelbeignets, appelflappen en appelbollen weer iets nieuws om je op te verheugen!

15 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
ChocoladeNotenAmandelspijsBladerdeegHazelnoten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Peer
    4 Stuk(s)
    Peer
  • Hazelnoten
    50 g
    Hazelnoten
  • Chocolade
    50 g
    Chocolade

 

  • Dr. Oetker Amandelspijs
    120 g
    Dr. Oetker Amandelspijs
  • Suiker (kristalsuiker)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Kaneel
    Kaneel

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mes
    Mes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bladerdeegplakjes (1 pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter) van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Luxe perenvulling maken

Schil de 4 peren (rijp, maar niet te zacht) en snijd deze in blokjes. Hak de hazelnoten (50 g) en chocolade (50 g) grof in stukjes.

Meng in de kom de blokjes peer met de hazelnoten en chocolade. Verbrokkel de spijs (120 g) in kleine stukjes in de kom. Meng goed.

Vul telkens een bladerdeegplak met ongeveer twee scheppen vulling. Vouw de randjes zorgvuldig dicht, zodat de vulling er tijdens het bakken niet uitloopt.

9 of 10 plakjes

Niets zo treurig als een flap waarin te weinig vulling zit. Afhankelijk van de grootte van de peren, kun je soms beter 9 in plaats van 10 flappen maken.

3. Perenflappen bakken

Leg de flappen op de bakplaat en druk de randjes netjes aan met een kleine vork voor een mooi motiefje. Maak de flappen een klein beetje vochtig met wat water en sprenkel er naar eigen smaak wat suiker met kaneel over.

Bak de flappen in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin.

Meer recepten met bladerdeeg

  1. Appelflappen
    Makkelijk
    4
    10 min.
  2. Luxe perenflappen
    Gemiddeld
    5
    15 min.
  3. Kersenflappen
    Makkelijk
    4
    15 min.
  4. Vegan borrelhapjes van bladerdeeg met spinazie
    Makkelijk
    4
    30 min.
  5. Kip in bladerdeeg
    Makkelijk
    4
    15 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.