Britt

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Luxe perenflappen

Luxe perenflappen met hazelnoot, chocolade en spijs. Na alle appelbeignets, appelflappen en appelbollen weer iets nieuws om je op te verheugen!

Bereiden

15 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 traktaties

Voorbereiden

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Haal de bladerdeegplakjes van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Luxe perenvulling maken

  1. Stap 3

    • 4 peren

    • 50 g hazelnoten

    • 50 g chocolade

    Schil 4 peren (rijp, maar niet te zacht) en snijd deze in blokjes. Hak de hazelnoten en peren grof in stukjes.

  2. Stap 4

    • 120 g Dr. Oetker Amandelspijs

    Meng in de kom de blokjes peer met de hazelnoten en chocolade. Verbrokkel de spijs in kleine stukjes in de kom. Meng goed.

  3. Stap 5

    Vul telkens een bladerdeegplak met ongeveer twee scheppen vulling. En vouw de randjes zorgvuldig dicht, zodat de vulling er tijdens het bakken niet uitloopt.

    Niets zo treurig als een flap waar te weinig vulling in zit. Afhankelijk van de grootte van de peren, kun je soms beter negen in plaats van 10 flappen maken.

Perenflappen bakken

  1. Stap 6

    • Kristalsuiker

    • Kaneel

    Leg de flappen op de bakplaat en druk de randjes netjes aan meteen kleine vork voor een mooi motiefje. Maak de flappen een klein beetje vochtig met wat water en sprenkel er wat suiker met kaneel over.

  2. Stap 7

    Bak de flappen in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.