Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pastéis de nata

Pastéis de nata

Dit recept is van: Britt

  1. pasteis de nata
Item 1 of 1
Pastéis de nata
info
Benodigdheden
Stappen

Portugese custardtaartjes (pastéis de nata) zijn simpele taartjes van bladerdeeg gevuld met een custard, op smaak gebracht met kaneel, citroen en vanille. Heel simpel en heel erg lekker!

30 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
6Porties
CustardKaneelCitroenBladerdeegBladerdeegtaartMini taartjesGebak

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    6 plakjes
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Citroen
    1 Stuk(s)
    Citroen
  • Melk
    400 ml
    Melk
  • Suiker (fijne)
    110 g
    Suiker (fijne)
  •  
    2 Stuk(s)
    Kaneelstokje

 

  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    2 el (eetlepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Eidooier
    2 Stuk(s)
    Eidooier
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    2 el (eetlepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Muffin bakvorm
    Muffin bakvorm
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Steelpan
    Steelpan
  • Garde
    Garde
  • Dunschiller
    Dunschiller
  • Houten lepel
    Houten lepel
  • Bakje
    Bakje
  •  
    Bord (of schaal)
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats een rooster of bakplaat in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 210°C / hetelucht 210°C).

Vet 6 holletjes van een muffinblik in met een bakspray. Haal het bladerdeeg (6 plakjes) uit de diepvries en laat ontdooien.

Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

2. Custardvulling maken

Haal met de dunschiller 3 stukjes citroenschil van de citroen. Doe de melk (400 ml) met de suiker (110 g), kaneelstokjes (2 stuks) en deze citroenschillen in het pannetje en breng tegen de kook aan. Doe de vanille-aroma (2 el) er dan bij. Roer in een bakje of glas het ei en de eidooiers (2 stuks) los met de maïzena (2 el). Misschien moet je hier een kleine garde voor gebruiken, je wilt er geen klontjes in. Haal de kaneelstokjes en de citroenschil uit de melk. Doe een beetje van de hete melk bij het eimengsel en roer nog een keer goed los. Doe het mengsel dan in het pannetje bij de rest en blijf heel goed roeren met de garde tot het mengsel dik is en de maïzena goed gekookt is (laat dus ook wat bubbels ontstaan). Neem dan van het vuur, doe de custard in het bord of de schaal en dek direct op het oppervlak af met huishoudfolie (anders komt er vel op).

3. Taartjes maken

Rol de bladerdeegplakjes iets dunner uit en snijd er cirkels van 11 cm uit (gebruik hiervoor een klein kommetje of groot glas). Doe de cirkels bladerdeeg in de rondjes. Druk goed de vouwtjes weg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Roer de afgekoelde custard even goed door en schep dan de vormpjes tot de rand vol met de custard. Zet in de oven en bak in 20-25 minuten af; er moeten bruine plekjes op het oppervlak komen. Laat ze goed afkoelen (ze zakken behoorlijk in, maar dat hoort zo) en stuif er eventueel wat poedersuiker over.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.