Wil je eens een appeltaart bakken zonder geraffineerde suiker? Probeer dan eens dit recept voor appeltaart zonder toegevoegd suiker. Je vervangt de suiker door de zoetstof stevia. Het eindresultaat: een lekkere brosse appeltaart!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Wel de rozijnen (75 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).
Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).
Roer de boter (200 g) zacht in een beslagkom en voeg stevia (12 druppels) toe.
Zeef het Koopmans Zelfrijzend Bakmeel (300 g) en voeg dit samen met het zout (snufje) en twee derde van het losgeklopte ei (1 stuks) toe.
Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend deeg. Laat het appeltaartdeeg zonder suiker circa 10 minuten in de koelkast rusten.
Schil de appels (1 kg, Goudreinet of Elstar), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
Kies voor een appeltaart altijd voor friszure, stevige appels: Cox-Oranje, Jonagold, Elstar of Granny Smith.
Meng de appelblokjes met wat stevia (2 druppels), kaneel (2,5 tl) en de gewelde rozijnen.
Bekleed met ¾ van het suikervrije appeltaartdeeg de bodem en de rand van de springvorm.
Strooi wat Koopmans Custard (2 el) of paneermeel over de bodem.
Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes.
Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.
Bestrijk de reepjes en de rand van de appeltaart met het resterende losgeklopte ei.
Bak de suikervrije appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin.
Laat de suikervrije appeltaart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.