Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appeltaart zonder suiker toe te voegen

Appeltaart zonder suiker toe te voegen

Dit recept is van: Koopmans

  1. appeltaart zonder suiker
Item 1 of 1
Appeltaart zonder suiker toe te voegen
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je eens een appeltaart bakken zonder geraffineerde suiker? Probeer dan eens dit recept voor appeltaart zonder toegevoegd suiker. Je vervangt de suiker door de zoetstof stevia. Het eindresultaat: een lekkere brosse appeltaart!

40 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
AppeltaartAppelsTaartLifestyle recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    75 g (gram)
    Rozijnen
  •  
    14 Druppel(s)
    Stevia
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
    300 g
    Koopmans Zelfrijzend Bakmeel

 

  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Appel (Goudreinet of Elstar)
    1 Kg
    Appel (Goudreinet of Elstar)
  • Kaneel
    2.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Custard (bijv. Koopmans)
    2 el (eetlepels)
    Custard (bijv. Koopmans)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Zeefje
    Zeefje
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (75 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).

Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

2. Suikervrij appeltaartdeeg maken

Roer de boter (200 g) zacht in een beslagkom en voeg stevia (12 druppels) toe.

Zeef het Koopmans Zelfrijzend Bakmeel (300 g) en voeg dit samen met het zout (snufje) en twee derde van het losgeklopte ei (1 stuks) toe.

Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend deeg. Laat het appeltaartdeeg zonder suiker circa 10 minuten in de koelkast rusten.

3. Appels schillen

Schil de appels (1 kg, Goudreinet of Elstar), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.

Appelsoorten

Kies voor een appeltaart altijd voor friszure, stevige appels: Cox-Oranje, Jonagold, Elstar of Granny Smith.

Meng de appelblokjes met wat stevia (2 druppels), kaneel (2,5 tl) en de gewelde rozijnen.

4. Springvorm vullen

Bekleed met ¾ van het suikervrije appeltaartdeeg de bodem en de rand van de springvorm.

Strooi wat Koopmans Custard (2 el) of paneermeel over de bodem.

Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes.

Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.

Bestrijk de reepjes en de rand van de appeltaart met het resterende losgeklopte ei.

5. Appeltaart zonder suiker bakken

Bak de suikervrije appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin.

Laat de suikervrije appeltaart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.