Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

No bake appeltaart

Appeltaart bakken, maar geen oven? Geen probleem, deze appeltaart bak je zonder oven. Deze appeltaart heeft een romige vulling met rozijnen en een knapperige kruimellaag.

Bereiden

20 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

 1. Stap 1

  • 60 g rozijnen

  Wel de rozijnen ongeveer 15 minuten in lauwwarm water. Laat ze daarna goed uitlekken en dep ze droog.

 2. Stap 2

  Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Kruimelbodem maken

 1. Stap 3

  • 225 g bloem

  • 125 g boter

  • 90 g lichtbruine basterdsuiker

  • Snufje zout

  Meng alle ingrediënten door elkaar tot kruimels.

 2. Stap 4

  Gebruik ¾ om de bodem van je springvorm te bedekken en bewaar ¼ deel voor later. Druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm en het rest deeg even in de koelkast terwijl je verder gaat.

Roomvulling maken

 1. Stap 5

  • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

  • 400 ml slagroom

  Houdt 1 el van de mix voor banketbakkersroom achter. Doe de slagroom en de rest van de mix in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de middelste stand.

 2. Stap 6

  Klop de taartvulling met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar tot een gladde massa. Klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Spatel de rozijnen er voorzichtig door en verdeeld de roomvulling over de bodem. Zet de appeltaart 10 minuten in de koelkast.

 3. Stap 7

  • 4 appels (bijv. Elstar)

  • 15 ml citroensap

  • 1 tl kaneel

  Schil en rasp de appels en meng met het citroensap, de kaneel en de overgebleven banketbakkersroommix. Verdeel de appelvulling over de roomvulling en verdeel de rest van de kruimels erover.

  Geschikte appels

  Gebruik voor dit recept liefst Elstar, Golden Delicious, Kanzy of Granny Smith. Liever geen Jonagold, Breaburn en Goudreinette; deze kleuren de roomvulling ondanks het toegevoegde citroensap sneller bruin.

 4. Stap 8

  Laat de appeltaart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast. Snijd met behulp van een mes de appeltaart los van de rand.

Serveren

 1. Stap 9

  Gebruik een met warm water afgespoeld mes voor het aansnijden van de appeltaart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.