Wil je een unieke appeltaart op tafel zitten? Kies dan voor dit appeltaart recept met bramen. Super fris en perfect voor de laatste zomerse dagen van het jaar!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 180°C) en vet de springvorm in met bakspray.
Schil de zachtzure appels (8 stuks) en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal. Meng de appelblokjes met de suiker (30 g), het kardemompoeder (2 tl), de maïzena (2 el) en de bramen (100 g).
Roer de boter (220 g) zacht in een beslagkom en klop het ei (1 stuk) los in een kommetje. Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix (1 pak Koopmans Appeltaart extra deeg). Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm. Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast zetten. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
Bestuif het aanrecht met wat bloem, rol het resterende deeg uit en snijd dunne en dikke stroken, leg deze kruislings over het appelmengsel. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei.
Bak de appeltaart in ongeveer 65 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.