Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appeltaart met bramen

Een vertrouwd appeltaart recept met een twist, maar nu met extra deeg!

Bereiden

40 min

Baktijd

65 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8-10 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in met bakspray.

De appel- en bramenvulling

  1. Stap 2

    • 100 g bramen

    • 2 el kardemom

    • 2 el Koopmans Maizena

    • 30 g suiker

    • 8 stuks appels (Zachtzure appels (Elstar of Jonagold))

    Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze ineen schaal. Meng de appelblokjes met de suiker, het kardamom poeder, de maizena en de bramen.

Appeltaartdeeg maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Koopmans Appeltaart extra deeg

    • 1 stuk ei

    • 220 g roomboter (Op kamertemperatuur)

    Roer de boter zacht in een beslagkom en klop het ei los in een kommetje. Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

  2. Stap 4

    Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm. Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast zetten. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

  3. Stap 5

    • 1 el bloem

    Bestuif het aanrecht met wat bloem, rol het resterende deeg uit en snijd dunne en dikke stroken, leg deze kruislings over het appelmengsel. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei.

Appel- bramentaart bakken

  1. Stap 6

    Bak de appeltaart in ongeveer 65 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.