Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Limoncello tiramisu

Limoncello tiramisu

Dit recept is van: Annet

  1. Limoncello_tiramisu
Item 1 of 1
Limoncello tiramisu
info
Benodigdheden
Stappen

Op zoek naar een snel en indrukwekkend zomers dessert? Deze tiramisu (bekend van de koffievariant) van de Italiaanse limoncello is echt een aanrader! Een heerlijk fris dessert en niet heel moeilijk om te maken! Echte zomer op je bord!

25 min.Bereidingstijd
Moeilijkheid
16Porties
LimoncelloTiramisu: ons favoriete Italiaanse dessertMascarponeDessertsCocktailtaartenLemoncurdZomer

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Citroen
    2 Stuk(s)
    Citroen
  • Suiker (kristalsuiker)
    50 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Limoncello
    2 el (eetlepels)
    Limoncello
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Lemon curd
    3 el (eetlepels)
    Lemon curd
  • Lange vingers
    1 Pak
    Lange vingers

Keukenspullen

  • Rasp
    Rasp
  •  
    Citruspers
  • Weegschaal
    Weegschaal
  • Steelpan
    Steelpan
  •  
    Bord (diep)
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Schaal
    Schaal

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Rasp de citroenschil van één flinke citroen en zet apart voor stap 3. Pers hierna het sap van deze citroen uit en weeg hiervan 50 ml af.

2. Citroensiroop bereiden

Doe de suiker (50 g), limoncello (1 el) en citroensap (50 ml) in een pan. Kook dit mengsel minimaal 10 minuten. Zorg dat de suiker is opgelost.

Doe het mengsel in een diep bord en laat afkoelen.

3. Maak de citroenvulling

Klop de slagroom (200 ml) met de suiker (2 el) stijf in een beslagkom.

Voeg de mascarpone (250 g), lemon curd (3 el), citroenrasp van 1 citroen en limoncello (1 el) toe aan de slagroom. Klop dit er met de hand doorheen.

4. Creëer een limoncello-tiramisu

Neem het diepe bord met de citroensiroop. Leg de lange vingers (1 pak) even in de siroop en leg een deel vervolgens naast elkaar in de (oven)schaal of vorm.

Neem de helft van de citroenvulling. Verdeel deze over de lange vingers.

Leg opnieuw een laag lange vingers over de citroenvulling.

Maak de tiramisu af met de tweede helft van de citroenvulling. Doe de citroenvulling hiervoor in een spuitzak en spuit kleine toefjes op de tweede laag lange vingers.

Maak de tiramisu af door een citroen te raspen boven de schaal.

Meer tiramisu recepten

  1. Tiramisu
    Makkelijk
    3
    20 min.
  2. Limoncello tiramisu
    Makkelijk
    4
    25 min.
  3. Tiramisu ijstaart
    Gemiddeld
    4
    15 min.
  4. Tiramisu met Licor 43
    Makkelijk
    4
    15 min.
  5. Speculaas tiramisu
    Gemiddeld
    5
    40 min.
  6. Tiramisu Haasjes
    Makkelijk
    4
    20 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.