Op zoek naar een snel en indrukwekkend zomers dessert? Deze tiramisu (bekend van de koffievariant) van de Italiaanse limoncello is echt een aanrader! Een heerlijk fris dessert en niet heel moeilijk om te maken! Echte zomer op je bord!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Rasp de citroenschil van één flinke citroen en zet apart voor stap 3. Pers hierna het sap van deze citroen uit en weeg hiervan 50 ml af.
Doe de suiker (50 g), limoncello (1 el) en citroensap (50 ml) in een pan. Kook dit mengsel minimaal 10 minuten. Zorg dat de suiker is opgelost.
Doe het mengsel in een diep bord en laat afkoelen.
Klop de slagroom (200 ml) met de suiker (2 el) stijf in een beslagkom.
Voeg de mascarpone (250 g), lemon curd (3 el), citroenrasp van 1 citroen en limoncello (1 el) toe aan de slagroom. Klop dit er met de hand doorheen.
Neem het diepe bord met de citroensiroop. Leg de lange vingers (1 pak) even in de siroop en leg een deel vervolgens naast elkaar in de (oven)schaal of vorm.
Neem de helft van de citroenvulling. Verdeel deze over de lange vingers.
Leg opnieuw een laag lange vingers over de citroenvulling.
Maak de tiramisu af met de tweede helft van de citroenvulling. Doe de citroenvulling hiervoor in een spuitzak en spuit kleine toefjes op de tweede laag lange vingers.
Maak de tiramisu af door een citroen te raspen boven de schaal.