Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Limoncello tiramisu

Op zoek naar een snel en indrukwekkend zomers dessert? Deze tiramisu van de Italiaanse limoncello is echt een aanrader! Een heerlijk fris dessert en niet heel moeilijk is om te maken! Echte zomer op je bord! Bekend van de koffievariant.

Bereiden

25 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

16 porties

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 citroen (biologisch)

    Rasp de citroenschil van één flinke citroen. Pers hierna het sap van deze citroen uit en weeg hiervan 50 gram af.

Citroensiroop bereiden

  1. Stap 2

    • 50 g suiker

    • 1 el Limoncello

    Doe de suiker, limoncello, citroenrasp en citroensap in een pan. Kook dit mengsel minimaal 10 minuten. Zorg dat de suiker is opgelost. Doe het mengsel in een diep bord en laat afkoelen.

Maak de citroenvulling

  1. Stap 3

    • 200 ml slagroom

    • 2 el suiker

    • 250 g mascarpone

    • 3 el lemoncurd

    • 1 el Limoncello

    Klop de slagroom met de suiker stijf in een beslagkom. Doe de mascarpone, lemoncurd, citroenrasp en limoncello toe aan de slagroom. Klop dit er met de hand doorheen.

Creëer een limoncello tiramisu

  1. Stap 4

    • 1 pak lange vinger

    Neem het diepe bord met de citroensiroop. Leg de lange vingers even in de siroop en leg deze naast elkaar in de vorm/ovenschaal.

  2. Stap 5

    Neem de helft van de citroenvulling. Verdeel deze over de lange vingers.

  3. Stap 6

    Leg opnieuw een laag lange vingers over de citroenvulling. Maak de tiramisu af met de tweede helft van de citroenvulling. Doe de citroenvulling in een spuitzak en spuit kleine toefjes op de tweede laag lange vingers.

  4. Stap 7

    • 1 citroen

    Maak de tiramisu af door een citroen te raspen boven de schaal.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.