Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Tiramisu

Heerlijk authentiek, romig Italiaans dessert met Amaretto, koffie en Mascarpone

Bereiden

20 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 stukjes

Bodem maken

  1. Stap 1

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

  2. Stap 2

    • 60 g boter

    Smelt 60 gram boter in een pannetje.

  3. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart

    Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemix door de gesmoten boter.

  4. Stap 4

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Tiramisu taart maken

  1. Stap 5

    • 1 beker koffie

    • 1 pak Lange vingers

    • 4 el amaretto (amandellikeur)

    Meng de koffie met Amaretto (naar smaak) in een kommetje of diep bord en haal de lange vingers hier doorheen, zodat ze het vocht opnemen. Verdeel de lange vingers op de kruimelbodem, snijd ze eventueel bij, zodat de bodem van de tiramisu helemaal wordt bedekt.

    Alcoholvrij

    Eet je met kinderen? Kies dan voor een alcoholvrije likeur in plaats van Amaretto.

  2. Stap 6

    • 250 g mascarpone (Italiaanse zoete roomkaas)

    Klop in een kom de mascarpone met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad.

  3. Stap 7

    • 100 ml water (kamertemperatuur)

    Voeg het water en de taartmix aan de mascarpone toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa.

  4. Stap 8

    • 250 ml slagroom

    Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1,5 minuut tot een egale massa.

  5. Stap 9

    • 3 el cacao

    • 2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

    Voeg de Vanillesuiker toe. Laat de tiramisu taart 2 uur in de koelkast opstijven. Bestuif de tiramisu voor het serveren met cacaopoeder.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.