Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Tiramisu

Tiramisu

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Tiramisu
Item 1 of 1
Tiramisu
info
Benodigdheden
Stappen

Maak zelf dit heerlijk authentieke en romige Italiaanse dessert met amaretto, koffie en mascarpone !

20 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
10Porties
Alcoholvrij

Eet je met kinderen? Kies dan voor een alcoholvrije smaakmaker in plaats van amaretto.

Tiramisu: ons favoriete Italiaanse dessertMascarponeDessertsZonder ovenKoffie

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker MonChoutaart
    1 Pak
    Dr. Oetker MonChoutaart
  • Sterke koffie
    1 Beker(s)
    Sterke koffie
  • Lange vingers
    1 Pak
    Lange vingers
  • Amaretto (amandellikeur)
    4 el (eetlepels)
    Amaretto (amandellikeur)

 

  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Water (kamertemperatuur)
    100 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Cacaopoeder
    3 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bodem maken

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemix (van 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart) door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

2. Tiramisutaart maken

Meng de koffie (1 beker) met amaretto (naar smaak) in een kommetje of diep bord en haal de lange vingers hier doorheen, zodat ze het vocht opnemen. Verdeel de lange vingers (1 pak) op de kruimelbodem en snijd ze eventueel bij, zodat de bodem van de tiramisu helemaal wordt bedekt.

Klop in een kom de mascarpone (250 g) met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad. Voeg het water (100 ml) en de taartmix (van 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart) aan de mascarpone toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa.

Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1,5 minuut tot een egale massa. Voeg de vanillesuiker (2 zakjes) toe.

Laat de tiramisutaart 2 uur in de koelkast opstijven. Bestuif de tiramisu voor het serveren met cacaopoeder.

Meer tiramisu recepten

  1. Tiramisu
    Makkelijk
    3
    20 min.
  2. Limoncello tiramisu
    Makkelijk
    4
    25 min.
  3. Tiramisu ijstaart
    Gemiddeld
    4
    15 min.
  4. Tiramisu met Licor 43
    Makkelijk
    4
    15 min.
  5. Speculaas tiramisu
    Gemiddeld
    5
    40 min.
  6. Tiramisu Haasjes
    Makkelijk
    4
    20 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.