Maak zelf dit heerlijk authentieke en romige Italiaanse dessert met amaretto, koffie en mascarpone !
Eet je met kinderen? Kies dan voor een alcoholvrije smaakmaker in plaats van amaretto.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemix (van 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Meng de koffie (1 beker) met amaretto (naar smaak) in een kommetje of diep bord en haal de lange vingers hier doorheen, zodat ze het vocht opnemen. Verdeel de lange vingers (1 pak) op de kruimelbodem en snijd ze eventueel bij, zodat de bodem van de tiramisu helemaal wordt bedekt.
Klop in een kom de mascarpone (250 g) met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad. Voeg het water (100 ml) en de taartmix (van 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart) aan de mascarpone toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa.
Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1,5 minuut tot een egale massa. Voeg de vanillesuiker (2 zakjes) toe.
Laat de tiramisutaart 2 uur in de koelkast opstijven. Bestuif de tiramisu voor het serveren met cacaopoeder.