BAK & SPAAR SHOP OFFLINE. Ons magazijn gaat verhuizen, daarom kun je even niet bestellen. 7 juli zijn we weer open!

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Zomer
      • Brunch
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Verjaardag
      • Regenboog
      • Geboorte
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Zomer Brunch
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Verjaardag Regenboog Geboorte Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Speculaas tiramisu

Speculaas tiramisu

Dit recept is van: Bakken.nl team

Speculaas tiramisu recept
Speculaas tiramisu
Info Benodigdheden Stappen

Het perfecte toetje voor 't heerlijk avondje. Deze speculaastiramisu bak je zonder rauw ei en zonder alcohol. Zo is dit heerlijke dessert geschikt voor iedereen.

40 min. Bereidingstijd
40 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
6-8 Porties
Mascarpone Speculaas Kruidnoten Sinterklaas Desserts Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    175 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei (losgeklopt)
    1
    Ei (losgeklopt)
  • Koopmans Speculaas
    1 Pak
    Koopmans Speculaas
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    50 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Sterke koffie
    250 ml
    Sterke koffie
  • Cacaopoeder
    1 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  •  
    1 handje(s)
    Chocolade kruidnoten (wit-puur-melk)

Keukenspullen

  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Glad spuitmondje
    Glad spuitmondje
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken (en gardes)
    Mixer met deeghaken (en gardes)
    Productdetails

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 150°C).

2. Speculaas maken

Roer de boter (175 g) in een beslagkom zacht en voeg de mix (1 pak Koopmans Speculaas) en een half ei toe.

Kneed het geheel met de mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend speculaasdeeg. Plaats het speculaasdeeg in de koelkast en laat voor 15 minuten rusten.

Rol het speculaasdeeg uit tot een plak met een dikte van ongeveer 1 cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met ei en bak in de oven in 40 minuten gaar.

Laat de speculaas afkoelen en breek het in brokken.

3. Speculaastiramisu maken

Klop met een mixer met gardes de slagroom (250 ml) en suiker (25 g) op tot een stevige slagroom.

Klop in een andere kom de mascarpone (250 g) met de suiker (25 g) en vanille-aroma (1 tl) los. Spatel hier rustig de slagroom door en zet koud in de koelkast.

Doop de speculaasbrokken in de sterke koffie of espresso (250 ml) en verkruimel in een schaaltje. Verdeel de helft van de speculaas over een schaal.

Spuit de helft van het mascarpone-slagroommengsel in toefjes over de speculaas. Verdeel het overige speculaasmengsel erover en eindig met de toefjes.

Bestuif de speculaas tiramisu met cacao (1 el) en garneer met de grof gehakte chocoladepepernoten (1 handje).

Voeg eventueel een likeur toe

Je kunt aan de koffie naar smaak een koffie- of amandellikeur toevoegen, of wat over de speculaas druppelen.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer speculaas recepten

Arretjescake met speculaasjes
Speculaas tiramisu
Speculaas tartelettes
Speculaas letterkoek
Sinterklaas speculaas cakejes
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.