Het perfecte toetje voor 't heerlijk avondje. Deze speculaastiramisu bak je zonder rauw ei en zonder alcohol. Zo is dit heerlijke dessert geschikt voor iedereen.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 150°C).
Roer de boter (175 g) in een beslagkom zacht en voeg de mix (1 pak Koopmans Speculaas) en een half ei toe.
Kneed het geheel met de mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend speculaasdeeg. Plaats het speculaasdeeg in de koelkast en laat voor 15 minuten rusten.
Rol het speculaasdeeg uit tot een plak met een dikte van ongeveer 1 cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met ei en bak in de oven in 40 minuten gaar.
Laat de speculaas afkoelen en breek het in brokken.
Klop met een mixer met gardes de slagroom (250 ml) en suiker (25 g) op tot een stevige slagroom.
Klop in een andere kom de mascarpone (250 g) met de suiker (25 g) en vanille-aroma (1 tl) los. Spatel hier rustig de slagroom door en zet koud in de koelkast.
Doop de speculaasbrokken in de sterke koffie of espresso (250 ml) en verkruimel in een schaaltje. Verdeel de helft van de speculaas over een schaal.
Spuit de helft van het mascarpone-slagroommengsel in toefjes over de speculaas. Verdeel het overige speculaasmengsel erover en eindig met de toefjes.
Bestuif de speculaas tiramisu met cacao (1 el) en garneer met de grof gehakte chocoladepepernoten (1 handje).
Je kunt aan de koffie naar smaak een koffie- of amandellikeur toevoegen, of wat over de speculaas druppelen.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.