Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Speculaas tiramisu

Het perfecte toetje voor 't heerlijk avondje. Deze speculaas tiramisu bak je zonder rauw ei en zonder alcohol. Zo is dit heerlijke dessert geschikt voor iedereen.

Bereiden

40 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6-8 porties

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

Speculaas maken

  1. Stap 2

    • 175 g boter

    • 0,5 ei

    • 1 pak Koopmans Speculaas

    Roer de boter in een beslagkom zacht en voeg de mix en de helft van het ei toe.

  2. Stap 3

    Kneed het geheel met de mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend speculaasdeeg. Plaats het speculaasdeeg in de koelkast en laat voor 15 minuten rusten.

  3. Stap 4

    Rol het speculaasdeeg uit tot een plak met een dikte van ongeveer 1 cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met ei en bak in de oven in 40 minuten gaar.

  4. Stap 5

    Laat de speculaas afkoelen en breek het in brokken.

Speculaas tiramisu maken

  1. Stap 6

    • 250 ml slagroom

    • 25 g suiker

    Klop met een mixer met garden de slagroom en suiker op tot een stevige slagroom.

  2. Stap 7

    • 250 ml mascarpone

    • 25 g suiker

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    Klop met een mixer met garden de mascarpone met de suiker en het zakje vanillesuiker. Spatel rustig de slagroom erdoor en zet koud in de koelkast.

  3. Stap 8

    • 250 ml koffie (espresso of extra sterk)

    Doop de speculaasbrokken in de koffie (en optioneel koffie- of amandellikeur) en verkruimel in een schaaltje. Verdeel de helft van de speculaas over een schaal.

  4. Stap 9

    Spuit de helft van het mascarpone-slagroommengsel in toefjes over de speculaas. Verdeel het overige speculaasmengsel erover en eindig met de toefjes.

  5. Stap 10

    • 1 el cacao

    • 1 handje kruidnootjes (chocolade)

    Bestuif de speculaas tiramisu met cacao en garneer met de grof gehakte chocolade pepernoten.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.