🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Tiramisu ijstaart

Tiramisu ijstaart

Dit recept is van: Dr. Oetker

Tiramisu-IJstaart

Tiramisu ijstaart

Info Benodigdheden Stappen

Zelf ijs maken? Makkie! Met de ijsmixen van Dr. Oetker maak je de mooiste desserts. Deze tiramisu-ijstaart is een perfect dessert voor ieder moment! Hier wordt iedereen toch warm van?

15 min. Bereidingstijd
240 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Taart Frambozen Chocolade Toetjes IJs
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    250 g (gram)
    Koffie
  • Dr. Oetker Basismix voor IJs Bourbon-Vanille
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Basismix voor IJs Bourbon-Vanille
  • Melk
    500 g (gram)
    Melk
  • Aardbeien
    100 g (gram)
    Aardbeien
  •  
    25 g (gram)
    Pistachenoten
  • Witte chocolade
    30 g (gram)
    Witte chocolade

Keukenspullen

  •  
    Huishoudfolie
  • Mengkom
    Mengkom
    Bekijk in de shop
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Bekijk in de shop
  • Cakevorm 25 cm
    Cakevorm 25 cm
    Bekijk in de shop

Stappen

1. Voorbereiden

Giet de koffie of espresso (250 ml) in een ovenschaal en leg de lange vingers (33 stuks) erin. Draai ze om en laat ze 5 minuten weken.

Bekleed de cakevorm met vershoudfolie of bakpapier.

2. IJstaart bereiden

Giet de koude melk (500 ml) in een mengkom. Voeg de 2 zakjes ijsmix (Dr. Oetker Basismix voor IJs Bourbon-Vanille) toe en meng met de mixer op de laagste stand. Klop vervolgens 3 minuten op de hoogste stand.

Giet een laagje ijsmengsel van 1 cm in de cakevorm. Verdeel 9 lange vingers over de bodem. Maak 3 rijen van 3 lange vingers.

Giet daarover de helft van het ijsmengsel en strijk glad met een lepel. Verdeel vervolgens 12 lange vingers in 3 rijen van 4 over het ijsmengsel.

Schep de rest van het ijsmengsel eroverheen. Verdeel nogmaals 12 lange vingers over het ijsmengsel.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien (100 g) en snijd ze doormidden. Schaaf de witte chocolade (30 g) met een rasp en hak de pistachenoten (25 g) grof. Decoreer de ijstaart met aardbeien en bestrooi met witte chocoladerasp en pistachenoten.

Romig ijs?

Gebruik volle melk voor extra romig ijs!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 


Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

Door de drukte kan je bestelling 1-2 dagen later aankomen. 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.