Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Tiramisu-ijstaart

Zelf ijs maken? Makkie! Met de ijsmixen van Dr. Oetker maak je de mooiste desserts. Deze tiramisu-ijstaart is een perfect dessert voor ieder moment! Hier wordt iedereen toch warm van?

Bereiden

15 min

Opstijftijd

240 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8 porties

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 250 ml koffie

    • 33 Lange vingers

    Giet de espresso in een ovenschaal en leg de lange vingers erin. Draai ze om en laat ze 5 minuten weken.

  2. Stap 2

    Bekleed de cakevorm met vershoudfolie of bakpapier.

    Gebruik geen aluminiumfolie, deze is niet geschikt voor in de diepvries.

IJstaart bereiden

  1. Stap 3

    • 2 zakjes Dr. Oetker Basismix voor IJs Bourbon-Vanille

    • 500 ml melk (volle melk voor extra romig ijs)

    Giet de koude melk in een mengkom. Voeg de zakjes ijsmix toe en meng met de mixer op de laagste stand. Klop vervolgens 3 minuten op de hoogste stand.

  2. Stap 4

    Giet een laagje ijsmengsel van 1 cm in de cakevorm. Verdeel 9 lange vingers over de bodem. Maak 3 rijen van 3 lange vingers. Giet daarover de helft van het ijsmengsel en strijk glad met een lepel. Verdeel vervolgens 12 lange vingers in 3 rijen van 4 over het ijsmengsel. Schep de rest van het ijsmengsel eroverheen. Verdeel nogmaals 12 lange vingers over het ijsmengsel.

  3. Stap 5

    Zet in de vriezer voor tenminste 4 uur.

  4. Stap 6

    • 100 g aardbeien

    • 25 g pistachenoten

    • 30 g witte chocolade

    Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden. Schaaf de witte chocolade met een rasp en hak de pistachenoten grof. Decoreer de ijstaart met aardbeien en bestrooi met witte chocoladerasp en pistachenoten.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.