🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Giet de koffie of espresso (250 ml) in een ovenschaal en leg de lange vingers (33 stuks) erin. Draai ze om en laat ze 5 minuten weken.
Bekleed de cakevorm met vershoudfolie of bakpapier.
Giet de koude melk (500 ml) in een mengkom. Voeg de 2 zakjes ijsmix (Dr. Oetker Basismix voor IJs Bourbon-Vanille) toe en meng met de mixer op de laagste stand. Klop vervolgens 3 minuten op de hoogste stand.
Giet een laagje ijsmengsel van 1 cm in de cakevorm. Verdeel 9 lange vingers over de bodem. Maak 3 rijen van 3 lange vingers.
Giet daarover de helft van het ijsmengsel en strijk glad met een lepel. Verdeel vervolgens 12 lange vingers in 3 rijen van 4 over het ijsmengsel.
Schep de rest van het ijsmengsel eroverheen. Verdeel nogmaals 12 lange vingers over het ijsmengsel.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien (100 g) en snijd ze doormidden. Schaaf de witte chocolade (30 g) met een rasp en hak de pistachenoten (25 g) grof. Decoreer de ijstaart met aardbeien en bestrooi met witte chocoladerasp en pistachenoten.
Gebruik volle melk voor extra romig ijs!