🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Slof met MonChou en kersen

Slof met MonChou en kersen

Dit recept is van: Bakken.nl team

Slof met Monchou en kersen
Slof met MonChou en kersen
Info Benodigdheden Stappen

Vruchtenslof met banketbakkersroom + MonChou + kersen = een geweldige slof die ook veel weg heeft van een MonChoutaart. De basis is een krokant lekkere bodem met heerlijke banketbakkersroom erop.

15 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
MonChou MonChoutaart Moederdag Slof Banketbakkersroom Rood fruit Kersen Thema recepten
4
124 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Vruchtenslof
    1 Pak
    Koopmans Vruchtenslof
  • Boter (op kamertemperatuur)
    90 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Water
    60 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    60 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • MonChou®
    100 g
    MonChou®
  • Taart- en vlaaivulling Kersen
    200 g
    Taart- en vlaaivulling Kersen

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Kartelmondje
    Kartelmondje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).

Vouw de meegeleverde sloffen bakvorm volgens de aanwijzingen die erop vermeld staan.

Plaats de bakvorm op de bakplaat.

Strak vouwen

Om een mooie sloffenvorm te krijgen maak je iedere vouw goed scherp.

2. Maak een sloffendeeg

Klop met de mixer de boter (90 g) zacht en romig in een beslagkom.

Voeg de bakmix (1 pak Koopmans Vruchtenslof) toe. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een kruimeldeeg.

Kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.

Maak een rol van circa 20 cm van het deeg (lengte van de bakvorm). Leg de deegrol in de bakvorm en druk het uit over de bodem van de vorm.

Bak de sloffenbodem in 16 à 20 minuten goudbruin.

Deeg koelen

Is het deeg plakkerig, leg het dan 10 minuten in de koeling en kneed dan verder.

Slof laten afkoelen

Zorg dat de slof goed is afgekoeld voordat je start met decoreren.

3. Mix de banketbakkersroom

Doe het water (60 ml) en een deel van de slagroom (150 ml) in een beslagkom, voeg het meegeleverde zakje voor de banketbakkersroom eraan toe en klop dit met de mixer met garden in 2 minuten op de hoogste stand luchtig.

Verdeel de banketbakkersroom met een lepel of met een spuitzak over de slof en houd de randen vrij.

4. Decoreer je MonChouslof

Klop de overige slagroom (100 ml) op met wat suiker (60 g).

Klop de MonChou (100 g) in een aparte kom kort door.

Voeg de MonChou bij de slagroom en mix tot een stevig mengsel. Doe het MonChou-mengsel in een spuitzak en spuit mooie toeven op de slof. Zorg dat je in het midden een kuiltje overhoudt voor de kersen.

Laat de slof met banketbakkersroom en MonChou minimaal een half uur opstijven in de koeling. Verdeel de kersen taart- en vlaaivulling (200 g) in het midden van de slof over de banketbakkersroom.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer slof recepten

Appel-Lotus® slof met pumpkin spice
Gemiddeld
4
10 min.
Skislof met framboos
Gemiddeld
4
40 min.
Slof met MonChou en kersen
Gemiddeld
4
15 min.
Aardbeienslof
Gemiddeld
3
80 min.
Oranje slof
Gemiddeld
3
10 min.
Mokkaslof
Moeilijk
4
10 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.