Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Slof met MonChou en kersen

Slof met MonChou en kersen

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Slof met Monchou en kersen
Item 1 of 1
Slof met MonChou en kersen
info
Benodigdheden
Stappen

Vruchtenslof met banketbakkersroom + MonChou + kersen = een geweldige slof die ook veel weg heeft van een MonChoutaart. De basis is een krokant lekkere bodem met heerlijke banketbakkersroom erop.

15 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
MonChouMonChoutaartMoederdagSlofBanketbakkersroomRood fruitKersenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Vruchtenslof
    1 Pak
    Koopmans Vruchtenslof
  • Boter (op kamertemperatuur)
    90 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Water
    60 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    60 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • MonChou®
    100 g
    MonChou®
  • Taart- en vlaaivulling Kersen
    200 g
    Taart- en vlaaivulling Kersen

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Kartelmondje
    Kartelmondje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).

Vouw de meegeleverde sloffen bakvorm volgens de aanwijzingen die erop vermeld staan.

Plaats de bakvorm op de bakplaat.

Strak vouwen

Om een mooie sloffenvorm te krijgen maak je iedere vouw goed scherp.

2. Maak een sloffendeeg

Klop met de mixer de boter (90 g) zacht en romig in een beslagkom.

Voeg de bakmix (1 pak Koopmans Vruchtenslof) toe. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een kruimeldeeg.

Kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.

Maak een rol van circa 20 cm van het deeg (lengte van de bakvorm). Leg de deegrol in de bakvorm en druk het uit over de bodem van de vorm.

Bak de sloffenbodem in 16 à 20 minuten goudbruin.

Deeg koelen

Is het deeg plakkerig, leg het dan 10 minuten in de koeling en kneed dan verder.

Slof laten afkoelen

Zorg dat de slof goed is afgekoeld voordat je start met decoreren.

3. Mix de banketbakkersroom

Doe het water (60 ml) en een deel van de slagroom (150 ml) in een beslagkom, voeg het meegeleverde zakje voor de banketbakkersroom eraan toe en klop dit met de mixer met garden in 2 minuten op de hoogste stand luchtig.

Verdeel de banketbakkersroom met een lepel of met een spuitzak over de slof en houd de randen vrij.

4. Decoreer je MonChouslof

Klop de overige slagroom (100 ml) op met wat suiker (60 g).

Klop de MonChou (100 g) in een aparte kom kort door.

Voeg de MonChou bij de slagroom en mix tot een stevig mengsel. Doe het MonChou-mengsel in een spuitzak en spuit mooie toeven op de slof. Zorg dat je in het midden een kuiltje overhoudt voor de kersen.

Laat de slof met banketbakkersroom en MonChou minimaal een half uur opstijven in de koeling. Verdeel de kersen taart- en vlaaivulling (200 g) in het midden van de slof over de banketbakkersroom.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer slof recepten

  1. Appel-Lotus® slof met pumpkin spice
    Gemiddeld
    4
    10 min.
  2. Skislof met framboos
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  3. Slof met MonChou en kersen
    Gemiddeld
    4
    15 min.
  4. Aardbeienslof
    Gemiddeld
    3
    80 min.
  5. Oranje slof
    Gemiddeld
    3
    10 min.
  6. Mokkaslof
    Moeilijk
    4
    10 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.