Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Slof met MonChou en kersen

Vruchtenslof met banketbakkersroom + MonChou + kersen = een geweldige slof die ook veel weg heeft van een MonChoutaart. De basis is een krokant lekkere bodem met heerlijke banketbakkersroom erop.

Bereiden

15 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.

  2. Stap 2

    • 1 pak Koopmans Vruchtenslof (verkrijgbaar bij de meeste Jumbo's)

    Vouw de meegeleverde sloffen bakvorm volgens de aanwijzingen die erop vermeld staan. Plaats de bakvorm op de bakplaat.

    Om een mooie sloffenvorm te krijgen maak je iedere vouw goed scherp.

Maak een sloffendeeg

  1. Stap 3

    • 90 g boter (kamertemperatuur)

    Klop met de mixer 90 gram boter zacht en romig in een beslagkom.

  2. Stap 4

    Voeg de bakmix toe. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een kruimeldeeg.

  3. Stap 5

    Kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.

    Is het deeg plakkerig, leg het dan 10 minuten in de koeling en kneed dan verder.

  4. Stap 6

    Maak een rol van circa 20 cm van het deeg (lengte van de bakvorm). Leg de deegrol in de bakvorm en druk het uit over de bodem van de vorm.

  5. Stap 7

    Bak de sloffenbodem in 16 - 20 minuten goudbruin.

Mix de banketbakkersroom

  1. Stap 8

    • 60 ml water

    • 150 ml slagroom

    Doe 60 ml water en 150 ml slagroom in een beslagkom, voeg het meegeleverde zakje voor de banketbakkersroom eraan toe en klop dit met de mixer met garden in 2 minuten op de hoogste stand luchtig.

  2. Stap 9

    Verdeel de banketbakkersroom met een lepel of met een spuitzak over de slof en houd de randen vrij.

Decoreer je MonChouslof

  1. Stap 10

    • 100 ml slagroom

    • 60 g suiker

    • 100 g MonChou

    Klop de slagroom op met wat suiker. Klop de MonChou in een aparte kom kort door. Voeg de MonChou bij de slagroom en mix tot een stevig mengsel.

  2. Stap 11

    Doe het MonChou-mengsel in een spuitzak en spuit mooie toeven op de slof. Zorg dat je in het midden een kuiltje overhoudt voor de kersen.

  3. Stap 12

    Laat de slof met banketbakkersroom en MonChou minimaal een half uur opstijven in de koeling.

  4. Stap 13

    • 200 g kersen (Taart- en vlaaivulling)

    Verdeel de kersenvulling in het midden van de slof over de banketbakkersroom.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.