Vruchtenslof met banketbakkersroom + MonChou + kersen = een geweldige slof die ook veel weg heeft van een MonChoutaart. De basis is een krokant lekkere bodem met heerlijke banketbakkersroom erop.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).
Vouw de meegeleverde sloffen bakvorm volgens de aanwijzingen die erop vermeld staan.
Plaats de bakvorm op de bakplaat.
Om een mooie sloffenvorm te krijgen maak je iedere vouw goed scherp.
Klop met de mixer de boter (90 g) zacht en romig in een beslagkom.
Voeg de bakmix (1 pak Koopmans Vruchtenslof) toe. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een kruimeldeeg.
Kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.
Maak een rol van circa 20 cm van het deeg (lengte van de bakvorm). Leg de deegrol in de bakvorm en druk het uit over de bodem van de vorm.
Bak de sloffenbodem in 16 à 20 minuten goudbruin.
Is het deeg plakkerig, leg het dan 10 minuten in de koeling en kneed dan verder.
Zorg dat de slof goed is afgekoeld voordat je start met decoreren.
Doe het water (60 ml) en een deel van de slagroom (150 ml) in een beslagkom, voeg het meegeleverde zakje voor de banketbakkersroom eraan toe en klop dit met de mixer met garden in 2 minuten op de hoogste stand luchtig.
Verdeel de banketbakkersroom met een lepel of met een spuitzak over de slof en houd de randen vrij.
Klop de overige slagroom (100 ml) op met wat suiker (60 g).
Klop de MonChou (100 g) in een aparte kom kort door.
Voeg de MonChou bij de slagroom en mix tot een stevig mengsel. Doe het MonChou-mengsel in een spuitzak en spuit mooie toeven op de slof. Zorg dat je in het midden een kuiltje overhoudt voor de kersen.
Laat de slof met banketbakkersroom en MonChou minimaal een half uur opstijven in de koeling. Verdeel de kersen taart- en vlaaivulling (200 g) in het midden van de slof over de banketbakkersroom.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.