Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mokkaslof

Mokkaslof

Dit recept is van: Annet

  1. Mokkaslof
Item 1 of 1
Mokkaslof
info
Benodigdheden
Stappen

Het koffierondje was nog nooit zo lekker! Voor alle liefhebbers... de mokkaslof. Daar hoef je niets meer aan toe te voegen.

10 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
MokkaKoffieSlofBotercrèmeAmandelspijs

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Vruchtenslof
    1 pak(ken)
    Koopmans Vruchtenslof
  • Boter (op kamertemperatuur)
    90 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    75 g
    Dr. Oetker Amandelspijs
  • Water
    60 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    350 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Roomboter (zacht)
    100 g
    Roomboter (zacht)

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Oploskoffiepoeder
    3.6 g
    Oploskoffiepoeder
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  •  
    koffieboontjes

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).

Vouw de bijgeleverde sloffenvorm van de Koopmans Vruchtenslof (1 pak) volgens de instructies die erop staan en plaats de vorm op de bakplaat.

2. Maak een sloffendeeg

Klop met de mixer de boter (90 gr) zacht en romig in een beslagkom.

Voeg de bakmix toe. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een kruimeldeeg.

Kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.

Maak een rol van circa 20 cm van het deeg (lengte van de bakvorm). Leg de deegrol in de bakvorm en druk het uit over de bodem van de vorm.

Snijd de amandelspijs (75 g, optioneel) in dunne plakjes en plaats deze in het midden van de slof, houd de randen vrij. Druk de plakjes zacht aan.

Bak de sloffenbodem in 16 tot 20 minuten goudbruin.

Plakkerig deeg?

Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast leggen.

Met amandelspijs krijgt de sloffenbodem naast meer smaak ook een wat zachtere structuur.

3. Mix de banketbakkersroom

Doe het water (60 ml) en slagroom (150 ml) in een beslagkom, voeg het meegeleverde zakje voor de banketbakkersroom eraan toe en klop dit met de mixer met garden in 2 minuten op de hoogste stand luchtig.

Verdeel de banketbakkersroom met een lepel of met een spuitzak over de slof en houd de randen vrij.

4. Decoreer de mokkaslof

Klop de zachte roomboter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml), espressopoeder (3,6 g, dat zijn 2 zakjes espresso) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje) toe.

Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Doe de mokkacrème in een spuitzak met evt. een kartelspuitmondje. Leg de mokkacrème in de koelkast om wat steviger te worden.

Klop in de tussentijd de slagroom (200 ml) op met suiker (1 el).

Decoreer de slof met de spuitzak met mokkacrème, de slagroom en een handje koffieboontjes (1 zakje).

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.