🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Appel-Lotus® slof met pumpkin spice

Appel-Lotus® slof met pumpkin spice

Dit recept is van: Annet

Lotus Slof Pumpkin Spice recept
Appel-Lotus® slof met pumpkin spice
Info Benodigdheden Stappen

Altijd al iets willen bakken met Pumpkin Spice? Waag je dan aan deze herfstige slof. De perfecte lekkernij voor een regenachtig avondje op de bank. Voor wie bak jij 'm?

10 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Zakje banketbakkersroom

In dit recept wordt het zakje banketbakkersroom weggelaten. Wil je deze toch toevoegen? Maak de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze en smeer uit over de speculoos.

Slof Taart Appel Herfst Kaneel Speculoos Amandelspijs
4
230 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Vruchtenslof
    1 Pak
    Koopmans Vruchtenslof
  • Boter (op kamertemperatuur)
    90 g (gram)
    Boter (op kamertemperatuur)
  •  
    2.5 tl (theelepels)
    Pumpkin spice
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    75 g (gram)
    Dr. Oetker Amandelspijs
  • Appel
    4 Stuk(s)
    Appel
  • Poedersuiker
    2 el (eetlepels)
    Poedersuiker
  • Honing
    2 el (eetlepels)
    Honing
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel

 

  • Boter (ongezouten roomboter)
    1 el (eetlepels)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Speculoospasta
    5 el (eetlepels)
    Speculoospasta
  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  •  
    Lotus® koekje(s)
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Pannenlikker (of spatel)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (Elektrisch 200 °C / Hetelucht 190 °C).

Vouw de bakvorm volgens de instructies die erop staan en zet deze op de bakplaat.

2. Sloffenbodem bereiden

Klop met de mixer de boter (90 g) zacht en romig in een beslagkom. Voeg de bakmix en de pumpkin spice (2.5 tl) toe. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een kruimeldeeg en kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.

Maak een rol van circa 20 cm van het deeg (lengte van de bakvorm).

Leg de deegrol in de bakvorm en druk het uit over de bodem van de vorm.

Snijdt het amandelspijs (75 g) in dunne plakjes en plaats deze in het midden van de slof, hou de randen vrij. Druk de plakjes zacht aan en bak de slof in 16-20 minuten gaar en goudbruin.

3. Appelvulling maken

Schil de appels (4 stuks) en snij in blokjes. Doe deze in kom. Doe de poedersuiker (2 el), honing (2 el) en kaneel (1 tl) in de kom en meng dit goed door elkaar.

Verwarm de boter (1 el) in een koekenpan. Roerbak de appeltjes ongeveer 7 – 10 minuten. Zorg dat het vocht inkookt. Laat de appels op een bord afkoelen.

4. Appel-Lotus® slof

Verdeel de speculoospasta (3 el) met een spatel, mes of lepel over de amandelspijsvulling. Verdeel hier vervolgens de appelvulling over.

5. Appel-Lotus® slof decoreren

Klop de slagroom (250 ml) met de vanillesuiker (2 zakjes) op. Doe dit in een spuitzak.

Druk een aantal koekjes in de slagroom.

Verwarm wat speculoospasta (naar smaak) in een pannetje.

Verdeel met een lepel de pasta over de slof. Verkruimel een lotuskoekje en strooi deze kruimels over de slagroom.

Meer bakken?

Kijk voor een pumpkin spice slof met appel op DeLeuksteTaartenShop.

Meer slof recepten

Appel-Lotus® slof met pumpkin spice
Gemiddeld
4
10 min.
Skislof met framboos
Gemiddeld
4
40 min.
Slof met MonChou en kersen
Gemiddeld
4
15 min.
Aardbeienslof
Gemiddeld
3
80 min.
Oranje slof
Gemiddeld
3
10 min.
Mokkaslof
Moeilijk
4
10 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.