Altijd al iets willen bakken met Pumpkin Spice? Waag je dan aan deze herfstige slof. De perfecte lekkernij voor een regenachtig avondje op de bank. Voor wie bak jij 'm?
In dit recept wordt het zakje banketbakkersroom weggelaten. Wil je deze toch toevoegen? Maak de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze en smeer uit over de speculoos.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (Elektrisch 200 °C / Hetelucht 190 °C).
Vouw de bakvorm volgens de instructies die erop staan en zet deze op de bakplaat.
Klop met de mixer de boter (90 g) zacht en romig in een beslagkom. Voeg de bakmix en de pumpkin spice (2.5 tl) toe. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een kruimeldeeg en kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.
Maak een rol van circa 20 cm van het deeg (lengte van de bakvorm).
Leg de deegrol in de bakvorm en druk het uit over de bodem van de vorm.
Snijdt het amandelspijs (75 g) in dunne plakjes en plaats deze in het midden van de slof, hou de randen vrij. Druk de plakjes zacht aan en bak de slof in 16-20 minuten gaar en goudbruin.
Schil de appels (4 stuks) en snij in blokjes. Doe deze in kom. Doe de poedersuiker (2 el), honing (2 el) en kaneel (1 tl) in de kom en meng dit goed door elkaar.
Verwarm de boter (1 el) in een koekenpan. Roerbak de appeltjes ongeveer 7 – 10 minuten. Zorg dat het vocht inkookt. Laat de appels op een bord afkoelen.
Verdeel de speculoospasta (3 el) met een spatel, mes of lepel over de amandelspijsvulling. Verdeel hier vervolgens de appelvulling over.
Klop de slagroom (250 ml) met de vanillesuiker (2 zakjes) op. Doe dit in een spuitzak.
Druk een aantal koekjes in de slagroom.
Verwarm wat speculoospasta (naar smaak) in een pannetje.
Verdeel met een lepel de pasta over de slof. Verkruimel een lotuskoekje en strooi deze kruimels over de slagroom.