Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appel-Lotus® slof met pumpkin spice

Appel-Lotus® slof met pumpkin spice

Dit recept is van: Annet

  1. Lotus Slof Pumpkin Spice recept
Item 1 of 1
Appel-Lotus® slof met pumpkin spice
info
Benodigdheden
Stappen

Altijd al iets willen bakken met Pumpkin Spice? Waag je dan aan deze herfstige slof. De perfecte lekkernij voor een regenachtig avondje op de bank. Voor wie bak jij 'm?

10 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
Zakje banketbakkersroom

In dit recept wordt het zakje banketbakkersroom weggelaten. Wil je deze toch toevoegen? Maak de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze en smeer uit over de speculoos.

SlofTaartAppelsHerfstKaneelSpeculoosAmandelspijs

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Vruchtenslof
    1 Pak
    Koopmans Vruchtenslof
  • Boter (op kamertemperatuur)
    90 g (gram)
    Boter (op kamertemperatuur)
  •  
    2.5 tl (theelepels)
    Pumpkin spice
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    75 g (gram)
    Dr. Oetker Amandelspijs
  • Appel
    4 Stuk(s)
    Appel
  • Poedersuiker
    2 el (eetlepels)
    Poedersuiker
  • Honing
    2 el (eetlepels)
    Honing
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel

 

  • Boter (ongezouten roomboter)
    1 el (eetlepels)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Speculoospasta
    5 el (eetlepels)
    Speculoospasta
  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  •  
    Lotus® koekje(s)
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Pannenlikker (of spatel)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (Elektrisch 200 °C / Hetelucht 190 °C).

Vouw de bakvorm volgens de instructies die erop staan en zet deze op de bakplaat.

2. Sloffenbodem bereiden

Klop met de mixer de boter (90 g) zacht en romig in een beslagkom. Voeg de bakmix en de pumpkin spice (2.5 tl) toe. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een kruimeldeeg en kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.

Maak een rol van circa 20 cm van het deeg (lengte van de bakvorm).

Leg de deegrol in de bakvorm en druk het uit over de bodem van de vorm.

Snijdt het amandelspijs (75 g) in dunne plakjes en plaats deze in het midden van de slof, hou de randen vrij. Druk de plakjes zacht aan en bak de slof in 16-20 minuten gaar en goudbruin.

3. Appelvulling maken

Schil de appels (4 stuks) en snij in blokjes. Doe deze in kom. Doe de poedersuiker (2 el), honing (2 el) en kaneel (1 tl) in de kom en meng dit goed door elkaar.

Verwarm de boter (1 el) in een koekenpan. Roerbak de appeltjes ongeveer 7 – 10 minuten. Zorg dat het vocht inkookt. Laat de appels op een bord afkoelen.

4. Appel-Lotus® slof

Verdeel de speculoospasta (3 el) met een spatel, mes of lepel over de amandelspijsvulling. Verdeel hier vervolgens de appelvulling over.

5. Appel-Lotus® slof decoreren

Klop de slagroom (250 ml) met de vanillesuiker (2 zakjes) op. Doe dit in een spuitzak.

Druk een aantal koekjes in de slagroom.

Verwarm wat speculoospasta (naar smaak) in een pannetje.

Verdeel met een lepel de pasta over de slof. Verkruimel een lotuskoekje en strooi deze kruimels over de slagroom.

Meer bakken?

Kijk voor een pumpkin spice slof met appel op DeLeuksteTaartenShop.

Meer slof recepten

  1. Appel-Lotus® slof met pumpkin spice
    Gemiddeld
    4
    10 min.
  2. Skislof met framboos
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  3. Slof met MonChou en kersen
    Gemiddeld
    4
    15 min.
  4. Aardbeienslof
    Gemiddeld
    3
    80 min.
  5. Oranje slof
    Gemiddeld
    3
    10 min.
  6. Mokkaslof
    Moeilijk
    4
    10 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.