Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Aardbeienslof

Aardbeienslof

Recept voor twee sloffenbodems

Dit recept is van: Koopmans

  1. Aardbeienslof
Item 1 of 1
Aardbeienslof
info
Benodigdheden
Stappen

Zo maak je een klassieke en vooral hele lekkere aardbeienslof. Dit aardbeiensloffenrecept is geschikt voor een sloffenvorm en een springvorm.

80 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
2Porties
AardbeiMoederdagAmandelspijsVerjaardagGebakBanketbakkersroomThema receptenSlof

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    180 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Donkere basterdsuiker
    50 g
    Donkere basterdsuiker
  • Witte basterdsuiker
    100 g
    Witte basterdsuiker
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Citroen
    0.5 Stuk(s)
    Citroen
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    280 g
    Koopmans Patentbloem Kristal

 

  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Amandelspijs
  • Aardbeien
    500 g
    Aardbeien
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Verse slagroom (onbereid)
    500 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water
    400 ml
    Water

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Rasp
    Rasp
  • Sloffenring
    Sloffenring
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Stervormig spuitmondje
    Stervormig spuitmondje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. aardbeienslof-voorbereiden>
  2. aardbeienslof-deegmaken>
  3. aardbeienslof-deegkneden>
  4. aardbeienslof-vorm>
  5. aardbeienslof-vorminvetten>
  6. aardbeienslof-randmaken>
  7. aardbeienslof-spijs>
  8. aardbeienslof-uitoven>
Item 1 of 8

1. Sloffendeeg maken

Meng voor het deeg de roomboter (180 g), de witte basterdsuiker (100 g), de bruine basterdsuiker (50 g), het ei (1 stuks) en het zout (snufje) door elkaar. Rasp de schil van een halve citroen (0,5 stuks). Voeg vervolgens de Koopmans Patentbloem Kristal (280 g), het Dr. Oetker Backin bakpoeder (2 tl) en de citroenrasp toe en kleed tot een egaal deeg. Druk het deeg plat en laat het deeg een uur afkoelen in de koelkast.

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Neem de helft van het sloffendeeg. Rol of druk het deeg uit tot een plak van ongeveer 9 millimeter. Steek met de sloffenvorm de bodem uit. Leg de plak deeg op het bakpapier. Vet de binnenkant van de sloffenvorm in en plaats deze weer om het deeg. Druk het sloffendeeg aan de zijkanten iets omhoog zodat er een opstaande rand ontstaat van ongeveer 0,5 - 1 centimeter.

Kneed vervolgens in een kom het ei (1 stuks) door het Dr. Oetker Amandelspijs (1 pak) en verdeel de helft van het spijsmengsel over de bodem. Plaats de sloffenbodem 25 - 30 minuten op de bakplaat in de voorverwarmde oven. Kleurt de bodem goudbruin, haal de slof uit de oven, verwijder de ring en laat de slof goed afkoelen.

Herhaal alle stappen voor de tweede slof.

  1. aardbeienslof-banketbakkersroom>
  2. aardbeienslof-slagroomtoevoegen>
  3. aardbeienslof-opspuiten>
  4. aardbeienslof-aardbeien>
  5. aardbeienslof-aardbeienstapelen>
Item 1 of 5

2. Aardbeienslof decoreren

Doe het water (400 ml) en de mix van Dr. Oetker Banketbakkersroom (1 zakje) in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel 1 minuut tot een glad mengsel. Klop daarna de slagroom (500 ml) stijf in een andere kom en voeg de helft toe aan de banketbakkersroom. Houd de rest van de slagroom apart voor de garnering.

Vul een spuitzak met de room en spuit op de sloffenbodem. Verwijder de kroontjes van de aardbeien (500 g) en snijd in dunne plakken over de lengte. Verdeel de plakjes aardbeien dakpansgewijs over de slof. Begin aan de buitenkant en werk naar het midden toe.

Garneer de aardbeienslof met toefjes slagroom.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.