Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Aardbeienslof

Zo maak je een klassieke en vooral hele lekkere aardbeienslof. Dit aardbeiensloffen recept is geschikt voor een sloffenvorm en een springvorm.

Bereiden

80 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

2 sloffen

Sloffendeeg maken

Elektrische oven: 180°C / Heteluchtoven: 160°C

  1. Stap 1

    • 180 g roomboter

    • 50 g bruine basterdsuiker

    • 100 g witte basterdsuiker

    • 1 ei

    • 1 snufje zout

    • 0,5 citroen (de rasp)

    • 280 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 2 tl Dr. Oetker Backin

    Meng voor het deeg de boter, de suiker, het ei en het zout door elkaar. Rasp de schil van een halve citroen. Voeg vervolgens de bloem, het bakpoeder en de citroenrasp toe en kleed tot een egaal deeg. Druk het deeg plat en laat het deeg een uur afkoelen in de koelkast.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  3. Stap 3

    Neem de helft van het sloffen deeg. Rol of druk het deeg uit tot een plak van ongeveer 9 millimeter. Steek met de sloffenvorm de bodem uit. Leg de plak deeg op het bakpapier. Vet de binnenkant van de sloffenvorm in en plaats deze weer om het deeg. Druk het sloffendeeg aan de zijkanten iets omhoog zodat er een opstaande rand ontstaat van ongeveer 0,5 - 1 centimeter.

  4. Stap 4

    • 1 pak Dr. Oetker Amandelspijs

    • 1 ei

    Kneed vervolgens in een kom het ei door het spijs en verdeel de helft van het spijsmengsel over de bodem. Plaats de sloffenbodem 25 - 30 minuten op de bakplaat in de voorverwarmde oven. Kleurt de bodem goudbruin, haal de slof uit de oven, verwijder de ring en laat de slof goed afkoelen.

  5. Stap 5

    Herhaal alle stappen voor de tweede slof.

  6. Stap 6

    • 1 bakje aardbeien

    Leg aardbeien op de bodem.

Aardbeienslof decoreren

  1. Stap 7

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 500 ml slagroom

    • 400 ml water

    Doe het water en de mix in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel 1 minuut tot een glad mengsel. Klop daarna de slagroom stijf in een andere kom en voeg de helft toe aan de banketbakkersroom. Houdt de rest van de slagroom apart voor de garnering.

  2. Stap 8

    • 500 g aardbeien

    Vul een spuitzak met de room en spuit op de sloffenbodem. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in dunne plakken over de lengte. Verdeel de plakjes aardbeien dakpansgewijs over de slof. Begin aan de buitenkant en werk naar het midden toe.

  3. Stap 9

    Garneer de aardbeienslof met toefjes slagroom.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.