🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Aardbeienslof

Aardbeienslof

Recept voor twee sloffenbodems

Dit recept is van: Koopmans

Aardbeienslof
Aardbeienslof
Info Benodigdheden Stappen

Zo maak je een klassieke en vooral hele lekkere aardbeienslof. Dit aardbeiensloffenrecept is geschikt voor een sloffenvorm en een springvorm.

80 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
2 Porties
Aardbei Moederdag Amandelspijs Verjaardag Gebak Banketbakkersroom Thema recepten Slof
3
61 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    180 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Donkere basterdsuiker
    50 g
    Donkere basterdsuiker
  • Witte basterdsuiker
    100 g
    Witte basterdsuiker
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Citroen
    0.5 Stuk(s)
    Citroen
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    280 g
    Koopmans Patentbloem Kristal

 

  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Amandelspijs
  • Aardbeien
    500 g
    Aardbeien
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Verse slagroom (onbereid)
    500 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water
    400 ml
    Water

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Rasp
    Rasp
    Productdetails
  • Sloffenring
    Sloffenring
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Stervormig spuitmondje
    Stervormig spuitmondje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

aardbeienslof-voorbereiden aardbeienslof-deegmaken aardbeienslof-deegkneden aardbeienslof-vorm aardbeienslof-vorminvetten aardbeienslof-randmaken aardbeienslof-spijs aardbeienslof-uitoven

1. Sloffendeeg maken

Meng voor het deeg de roomboter (180 g), de witte basterdsuiker (100 g), de bruine basterdsuiker (50 g), het ei (1 stuks) en het zout (snufje) door elkaar. Rasp de schil van een halve citroen (0,5 stuks). Voeg vervolgens de Koopmans Patentbloem Kristal (280 g), het Dr. Oetker Backin bakpoeder (2 tl) en de citroenrasp toe en kleed tot een egaal deeg. Druk het deeg plat en laat het deeg een uur afkoelen in de koelkast.

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Neem de helft van het sloffendeeg. Rol of druk het deeg uit tot een plak van ongeveer 9 millimeter. Steek met de sloffenvorm de bodem uit. Leg de plak deeg op het bakpapier. Vet de binnenkant van de sloffenvorm in en plaats deze weer om het deeg. Druk het sloffendeeg aan de zijkanten iets omhoog zodat er een opstaande rand ontstaat van ongeveer 0,5 - 1 centimeter.

Kneed vervolgens in een kom het ei (1 stuks) door het Dr. Oetker Amandelspijs (1 pak) en verdeel de helft van het spijsmengsel over de bodem. Plaats de sloffenbodem 25 - 30 minuten op de bakplaat in de voorverwarmde oven. Kleurt de bodem goudbruin, haal de slof uit de oven, verwijder de ring en laat de slof goed afkoelen.

Herhaal alle stappen voor de tweede slof.

aardbeienslof-banketbakkersroom aardbeienslof-slagroomtoevoegen aardbeienslof-opspuiten aardbeienslof-aardbeien aardbeienslof-aardbeienstapelen

2. Aardbeienslof decoreren

Doe het water (400 ml) en de mix van Dr. Oetker Banketbakkersroom (1 zakje) in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel 1 minuut tot een glad mengsel. Klop daarna de slagroom (500 ml) stijf in een andere kom en voeg de helft toe aan de banketbakkersroom. Houd de rest van de slagroom apart voor de garnering.

Vul een spuitzak met de room en spuit op de sloffenbodem. Verwijder de kroontjes van de aardbeien (500 g) en snijd in dunne plakken over de lengte. Verdeel de plakjes aardbeien dakpansgewijs over de slof. Begin aan de buitenkant en werk naar het midden toe.

Garneer de aardbeienslof met toefjes slagroom.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.