Tover jouw Red Velvet taart heel eenvoudig om tot een 'Kerst op de taart' taart. Maak sneeuwpoppen van kant-en-klare Oreo® koekjes en versier de taart met nougatine en kokos. Zo makkelijk maak je een heerlijke kersttaart.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C).
Vouw de bakvorm volgens de instructies op de bakvorm en zet deze op de bakplaat.
Doe het zakje Red Velvet Cake mix, eieren (2 stuks) en slagroom (100 ml) in een kom. Roer het geheel eerst rustig door tot een gladde massa die niet meer stuift. Klop daarna met de mixer op de hoogste stand in drie minuten tot een luchtig Red Velvet Cake beslag.
Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak de Red Velvet Cake in 50-55 minuten gaar. Controleer of de Red Velvet Cake gaar is door met een prikker in het midden van de taart te prikken. Als deze er schoon uit komt is de taart gaar. Laat anders de taart nog 5 tot 10 minuten verder garen.
Laat de Red Velvet Cake na het bakken helemaal afkoelen.
Klop de MonChou (100 g), slagroom (150 ml) met de topping mix glad. Snijd de taart horizontaal in twee gelijke plakken. Vul de Red Velvet taart met mochou en bestrijk de buitenkant van de Kersttaart met een laagje MonChou en strijk glad.
Meng de Dr. Oetker Nougatine (1 zakje) met de Dr. Oetker Kerstdecoratie witte ijssterren. En beplak met de hand de zijkant van de kersttaart met dit mengsel.
Strooi de kokosrasp (100 g) over de Red Velvet taart.
Steek 1 satéprikker tot de helft in de zijkant van 1 Oreo, steek op het deel dat nog uitsteekt de tweede Oreo. Je hebt nu het lichaam van het sneeuwpopje. Herhaal dit om een tweede sneeuwmannetje te maken.
Teken vervolgens met de Dr. Oetker decoratiestiften de gezichtjes op de sneeuwmannetjes. Zet op het onderlichaampje, waar de 4 knoopjes moeten komen, 4 puntjes met 1 van de decoratiestiften. Maak het neusje met rood rolfondant.
Druk vervolgens 1 voor 1 de 4 zilveren balletjes (Dr. Oetker Zachte Parels Zilver) op deze puntjes. Herhaal dit bij het 2e sneeuwmannetje. Voilá de sneeuwpopjes zijn klaar. Druk ze vervolgens zachtjes in de Red Velvet kersttaart.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.