Moodkids

www.moodkids.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Sneeuwpop soezen

Moodkids: ,,Wij houden thuis best van bakken. Of eigenlijk vinden we het decoreren vooral erg leuk. Met soesjes kun je echt alle kanten op. Je vult ze makkelijk met verschillende vullingen (zoet of hartig), versiert ze, stapt ze. Wat jij wil! En uiteindelijk is het opeten helemaal leuk!''

Bereiden

50 min

Baktijd

25 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 soezen

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Leg bakpapier op twee bakplaten.

Soezendeeg maken

  1. Stap 2

    • 150 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 120 g boter

    • 200 ml water

    • Snufje zout

    Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.

  2. Stap 3

    • 6 eieren

    Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

Sneeuwpoppen maken

  1. Stap 4

    Voor de sneeuwpop hoofdjes maak je dezelfde mix nogmaals. Spuit nu 16 hoopjes van circa 2,5 cm. Bak de hoofden in circa 20 minuten gaar. Laat de soezen afkoelen.

  2. Stap 5

    Voor de lijfjes houd je de spuitzak ongeveer 1 cm boven de bakplaat en spuit je ongeveer 6 hoopjes met een doorsnede van 4 cm op het bakpapier.

    Mooie lijfjes

    Houd de spuitzak voor het spuiten op dezelfde pelk, anders worden de lijfjes te laag.

  3. Stap 6

    Neem de spuitzak met het beslag van de hoofdjes en maak hiermee nog een keer zes hoopjes.

  4. Stap 7

    Bak de lijfjes in ongeeer 30-35 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin. Laat de soesjes afkoelen op een rooster.

Soesjes vullen

  1. Stap 8

    • 2 zakjes Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 1 liter volle melk

    Terwijl de soezen afkoelen, maak je de vulling. Hiervoor mix je 2 zakjes banketbakkersroom met 1 liter melk. Klop circa 2 minuten op de hoogste stand. Zet weg in de koelkast voor minimaal 10 minuten, zodat het verder kan opstijven.

  2. Stap 9

    Doe de spuitzak weer in een hoog glas, vul met de banketbakkersroom en knip de punt er af (circa 4 cm vanaf de punt). en schep een kwart van de vulling in de spuitzak.

  3. Stap 10

    Prik met een schaar een gaatje onderin de soes en spuit de vulling erin.

Glazuur en versieren

  1. Stap 11

    • 2-3 zakjes Dr. Oetker Glazuur Wit

    Doe heet water in een kom en leg de zakjes glazuur ongeveer 5 minuten onder water.

    2 of 3 zakjes

    Het ligt er aan hoe wit je de sneeuwpop soezen wilt maken. Wil je ze helemaal wit, kies dan voor 3 zakjes.

  2. Stap 12

    • 12 chocolade koekjes

    • 12 dropjes

    • Manna snoepje (gepofte rijst)

    • 32 suikeroogjes

    Leg ondertussen de chocoladekoekjes en dropjes klaar voor de hoedjes.

  3. Stap 13

    Haal het zakje glazuur uit het water en kneed het zakje goed door. Let op dat je het zakje er niet te lang in laat zitten, omdat anders de glazuur te dun is en de sneeuwpoppen met meer mooi wit worden.

  4. Stap 14

    Knip een hoekje van het zakje en doe het glazuur in een kom.

  5. Stap 15

    Dompel een grote soes in het glazuur en leg deze op een rooster. Dompel daarna een kleine soes in het glazuur en zet deze bovenop de grote soes.

  6. Stap 16

    Maak de hoedjes. Plak met een klein beetje glazuur de dropjes op de chocoladekoekjes. Druk het hoedje op het sneeuwpopje dat al klaar was. Druk er meteen twee suikeroogjes en manna (als neus) in.

  7. Stap 17

    • 12 zure matjes

    Wikkel tot slot om elk sneeuwpopje een rood zuur matje als sjaal.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.