Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sneeuwpop soezen

Sneeuwpop soezen

Dit recept is van: Moodkids

  1. sneeuwpop soezen
Item 1 of 1
Sneeuwpop soezen
info
Benodigdheden
Stappen

Moodkids: ,,Wij houden thuis best van bakken. Of eigenlijk vinden we het decoreren vooral erg leuk. Met soesjes kun je echt alle kanten op. Je vult ze makkelijk met verschillende vullingen (zoet of hartig) en versiert ze op jouw manier. En uiteindelijk is het opeten natuurlijk het allerleukst!''

50 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
SoezenKindertraktatiesGebakKerstBloggersThema receptenBakken met kinderen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    150 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Boter om in te vetten
    120 g
    Boter om in te vetten
  • Water
    200 ml
    Water
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Ei
    6 Stuk(s)
    Ei
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Volle melk
    1 ml
    Volle melk

 

  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    3 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Wit
  •  
    12 Stuk(s)
    Chocoladekoekjes
  •  
    12 Stuk(s)
    Dropje
  •  
    12 null
    Manna snoepje (gepofte rijst)
  • Dr. Oetker Suikeroogjes
    32 Stuk(s)
    Dr. Oetker Suikeroogjes
  •  
    12 Stuk(s)
    Zure matjes

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C). Leg bakpapier op twee bakplaten.

2. Soezendeeg maken

Doe de boter (120 g), het water (200 ml) en het zout (snufje) in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem (150 g) er met een houten spatel goed doorheen.

Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren (6 stuks) door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

3. Sneeuwpoppen maken

Voor de sneeuwpophoofdjes maak je dezelfde mix nogmaals. Spuit nu 16 hoopjes van circa 2,5 cm. Bak de hoofden in circa 20 minuten gaar. Laat de soezen afkoelen.

Voor de lijfjes houd je de spuitzak ongeveer 1 cm boven de bakplaat en spuit je ongeveer 6 hoopjes met een doorsnede van 4 cm op het bakpapier.

Neem de spuitzak met het beslag van de hoofdjes en maak hiermee nog een keer zes hoopjes.

Bak de lijfjes in ongeeer 30-35 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin. Laat de soesjes afkoelen op een rooster.

Mooie lijfjes

Houd de spuitzak voor het spuiten op dezelfde plek, anders worden de lijfjes te laag.

4. Soesjes vullen

Terwijl de soezen afkoelen, maak je de vulling. Hiervoor mix je de banketbakkersroom (2 zakjes) met de melk (1 L). Klop circa 2 minuten op de hoogste stand. Zet weg in de koelkast voor minimaal 10 minuten, zodat het verder kan opstijven.

Doe de spuitzak weer in een hoog glas, vul met de banketbakkersroom en knip de punt er af (circa 4 cm vanaf de punt). en schep een kwart van de vulling in de spuitzak.

Prik met een schaar een gaatje onderin de soes en spuit de vulling erin.

5. Glazuur en versieren

Doe heet water (3 zakjes) in een kom en leg de zakjes glazuur ongeveer 5 minuten onder water.

Leg ondertussen de chocoladekoekjes (12 stuks) en dropjes (12 stuks) klaar voor de hoedjes.

Haal het zakje glazuur uit het water en kneed het zakje goed door. Let op dat je het zakje er niet te lang in laat zitten, omdat anders de glazuur te dun is en de sneeuwpoppen met meer mooi wit worden.

Knip een hoekje van het zakje en doe het glazuur in een kom.

Dompel een grote soes in het glazuur en leg deze op een rooster. Dompel daarna een kleine soes in het glazuur en zet deze bovenop de grote soes.

Maak de hoedjes. Plak met een klein beetje glazuur de dropjes op de chocoladekoekjes. Druk het hoedje op het sneeuwpopje dat al klaar was. Druk er meteen twee suikeroogjes (totaal 32 stuks) en een mannasnoepje (totaal 12 stuks) als neus in.

Wikkel tot slot om elk sneeuwpopje een rood zuur matje (12 stuks) als sjaal.

Glazuur

Het ligt er aan hoe wit je de sneeuwpop soezen wilt maken. Wil je ze helemaal wit, kies dan voor 3 zakjes.

Meer winterse recepten

  1. Sneeuwpop Cakepops met witte chocolade
    Gemiddeld
    5
    90 min.
  2. Sneeuwpopbrownies
    Gemiddeld
    5
    40 min.
  3. Sneeuwbol met witte chocolademousse
    Makkelijk
    5
    25 min.
  4. Sneeuwpop soezen
    Erg moeilijk
    0
    50 min.
  5. MonChoutaart met sneeuwpoppen
    Gemiddeld
    0
    25 min.
  6. Red Velvet taart met sneeuwpoppen
    Moeilijk
    0
    40 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.