🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Sneeuwpop soezen

Sneeuwpop soezen

Dit recept is van: Moodkids

sneeuwpop soezen
Sneeuwpop soezen
Info Benodigdheden Stappen

Moodkids: ,,Wij houden thuis best van bakken. Of eigenlijk vinden we het decoreren vooral erg leuk. Met soesjes kun je echt alle kanten op. Je vult ze makkelijk met verschillende vullingen (zoet of hartig) en versiert ze op jouw manier. En uiteindelijk is het opeten natuurlijk het allerleukst!''

50 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Soezen Kindertraktaties Gebak Kerst Bloggers Thema recepten Bakken met kinderen
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    150 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Boter om in te vetten
    120 g
    Boter om in te vetten
  • Water
    200 ml
    Water
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Ei
    6 Stuk(s)
    Ei
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Volle melk
    1 Liter(s)
    Volle melk

 

  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    3 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Wit
  •  
    12 Stuk(s)
    Chocoladekoekjes
  •  
    12 Stuk(s)
    Dropje
  •  
    12
    Manna snoepje (gepofte rijst)
  • Dr. Oetker Suikeroogjes
    32 Stuk(s)
    Dr. Oetker Suikeroogjes
  •  
    12 Stuk(s)
    Zure matjes

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C). Leg bakpapier op twee bakplaten.

2. Soezendeeg maken

Doe de boter (120 g), het water (200 ml) en het zout (snufje) in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem (150 g) er met een houten spatel goed doorheen.

Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren (6 stuks) door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

3. Sneeuwpoppen maken

Voor de sneeuwpophoofdjes maak je dezelfde mix nogmaals. Spuit nu 16 hoopjes van circa 2,5 cm. Bak de hoofden in circa 20 minuten gaar. Laat de soezen afkoelen.

Voor de lijfjes houd je de spuitzak ongeveer 1 cm boven de bakplaat en spuit je ongeveer 6 hoopjes met een doorsnede van 4 cm op het bakpapier.

Neem de spuitzak met het beslag van de hoofdjes en maak hiermee nog een keer zes hoopjes.

Bak de lijfjes in ongeeer 30-35 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin. Laat de soesjes afkoelen op een rooster.

Mooie lijfjes

Houd de spuitzak voor het spuiten op dezelfde plek, anders worden de lijfjes te laag.

4. Soesjes vullen

Terwijl de soezen afkoelen, maak je de vulling. Hiervoor mix je de banketbakkersroom (2 zakjes) met de melk (1 L). Klop circa 2 minuten op de hoogste stand. Zet weg in de koelkast voor minimaal 10 minuten, zodat het verder kan opstijven.

Doe de spuitzak weer in een hoog glas, vul met de banketbakkersroom en knip de punt er af (circa 4 cm vanaf de punt). en schep een kwart van de vulling in de spuitzak.

Prik met een schaar een gaatje onderin de soes en spuit de vulling erin.

5. Glazuur en versieren

Doe heet water (3 zakjes) in een kom en leg de zakjes glazuur ongeveer 5 minuten onder water.

Leg ondertussen de chocoladekoekjes (12 stuks) en dropjes (12 stuks) klaar voor de hoedjes.

Haal het zakje glazuur uit het water en kneed het zakje goed door. Let op dat je het zakje er niet te lang in laat zitten, omdat anders de glazuur te dun is en de sneeuwpoppen met meer mooi wit worden.

Knip een hoekje van het zakje en doe het glazuur in een kom.

Dompel een grote soes in het glazuur en leg deze op een rooster. Dompel daarna een kleine soes in het glazuur en zet deze bovenop de grote soes.

Maak de hoedjes. Plak met een klein beetje glazuur de dropjes op de chocoladekoekjes. Druk het hoedje op het sneeuwpopje dat al klaar was. Druk er meteen twee suikeroogjes (totaal 32 stuks) en een mannasnoepje (totaal 12 stuks) als neus in.

Wikkel tot slot om elk sneeuwpopje een rood zuur matje (12 stuks) als sjaal.

Glazuur

Het ligt er aan hoe wit je de sneeuwpop soezen wilt maken. Wil je ze helemaal wit, kies dan voor 3 zakjes.

Meer winterse recepten

Sneeuwpop Cakepops met witte chocolade
Gemiddeld
5
90 min.
Sneeuwpopbrownies
Gemiddeld
5
40 min.
Sneeuwbol met witte chocolademousse
Makkelijk
5
25 min.
Sneeuwpop soezen
Erg moeilijk
-
50 min.
MonChoutaart met sneeuwpoppen
Gemiddeld
-
25 min.
Red Velvet taart met sneeuwpoppen
Moeilijk
-
40 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.