Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sneeuwbol met witte chocolademousse

Sneeuwbol met witte chocolademousse

Dit recept is van: Annet

  1. snow globe dessert maken
Item 1 of 1
Sneeuwbol met witte chocolademousse
info
Benodigdheden
Stappen

en eetbare snowglobe als kerstdessert? Veel feestelijker dan dit wordt het niet! Het huisje is gemaakt van smaakvolle kruidcake en de sneeuw is heerlijk romige chocolademousse.

25 min.Bereidingstijd
180 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
8-10Porties
DessertsWitte chocoladeKerstThema receptenKruidcakeDessertsFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter
    75 g (gram)
    Boter
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    130 ml
    Water
  • Koopmans Kruidcake
    1 Pak
    Koopmans Kruidcake
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    4 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Eidooier
    3 Stuk(s)
    Eidooier

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    30 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Witte chocolade
    75 g (gram)
    Witte chocolade
  • Slagroom (ongezoet)
    225 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Snoep (bijv. zure matten)
    Snoep (bijv. zure matten)
  •  
    Fondant (groen)
  • Sprinkles (naar keuze)
    Sprinkles (naar keuze)

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    8 Stuk(s)
    Klein (weck)potje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrische oven 160°C / Heteluchtoven: 150°C / Gasoven: stand 2-3).

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

2. Kruidcake bakken

Klop de boter (75 g) in een mengkom met de mixer zacht en romig. Voeg de kruidcakemix, het water (100 ml) en de eieren (3 stuks) in één keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in circa 60 minuten gaar.

Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat gedurende een uur verder afkoelen.

Cake gaar?

Controleer aan het einde van de baktijd of de cake voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.

3. Witte chocolademousse bereiden

Week de gelatine (4 blaadjes) in ruim koud water.

Klop de slagroom (250 ml) tot yoghurt dikte en plaats deze in de koelkast. Smelt de witte chocolade (75 g) au bain-marie en zet vervolgens apart. Doe de eierdooiers (3 stuks) in een kom en klop deze wit en romig. Kook het water (30 g) en de suiker (30 g) en voeg dit suikerwater al kloppend toe aan de eidooiers.

Haal de gelatineblaadjes uit het water en doe de blaadjes in het pannetje van de suiker. Los de gelatine op door het heel even door te verwarmen (let op: niet koken!).

Klop de gelatine door het eimengsel totdat het mengsel helemaal glad is. Klop vervolgens de gesmolten chocolade door het eimengsel.

Spatel als laatste de opgeklopte slagroom door het eimengsel en laat de mousse iets opstijven. De mousse is nu klaar voor gebruik.

Schep of spuit de mousse in een glas of potje. Laat de mousse minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

4. Sneeuwbol dessert maken

Snij van de kruidcake kleine huisjes. Plak zure matjes op de bovenkant als dakje. Maak van fondant kerstboompjes en versier deze met sprinkles.

Plaats de huisjes en de boompjes net voor serveren op de mousse.

Meer kerstige desserts

  1. Amaretto cupcakes met witte chocolademousse
    Moeilijk
    5
    30 min.
  2. Lava cakes (glutenvrij)
    Makkelijk
    4
    5 min.
  3. Kerstboompjes van Red Velvet cake
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  4. Croquembouche met chocolade, karamel en pistache
    Moeilijk
    0
    30 min.
  5. Kersttoetje: Chocolade trifle met stroopwafel
    Makkelijk
    4
    40 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.