🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Sneeuwbol met witte chocolademousse

Sneeuwbol met witte chocolademousse

Dit recept is van: Annet

snow globe dessert maken
Sneeuwbol met witte chocolademousse
Info Benodigdheden Stappen

en eetbare snowglobe als kerstdessert? Veel feestelijker dan dit wordt het niet! Het huisje is gemaakt van smaakvolle kruidcake en de sneeuw is heerlijk romige chocolademousse.

25 min. Bereidingstijd
180 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8-10 Porties
Dessert Witte chocolade Kerst Thema recepten Kruidcake Desserts Feestdagen
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter
    75 g (gram)
    Boter
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    130 ml
    Water
  • Koopmans Kruidcake
    1 Pak
    Koopmans Kruidcake
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    4 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Eidooier
    3 Stuk(s)
    Eidooier

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    30 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Witte chocolade
    75 g (gram)
    Witte chocolade
  • Slagroom (ongezoet)
    225 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Snoep (bijv. zure matten)
    Snoep (bijv. zure matten)
  •  
    Fondant (groen)
  • Sprinkles (naar keuze)
    Sprinkles (naar keuze)

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  •  
    8 Stuk(s)
    Klein (weck)potje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrische oven 160°C / Heteluchtoven: 150°C / Gasoven: stand 2-3).

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

2. Kruidcake bakken

Klop de boter (75 g) in een mengkom met de mixer zacht en romig. Voeg de kruidcakemix, het water (100 ml) en de eieren (3 stuks) in één keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in circa 60 minuten gaar.

Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat gedurende een uur verder afkoelen.

Cake gaar?

Controleer aan het einde van de baktijd of de cake voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.

3. Witte chocolademousse bereiden

Week de gelatine (4 blaadjes) in ruim koud water.

Klop de slagroom (250 ml) tot yoghurt dikte en plaats deze in de koelkast. Smelt de witte chocolade (75 g) au bain-marie en zet vervolgens apart. Doe de eierdooiers (3 stuks) in een kom en klop deze wit en romig. Kook het water (30 g) en de suiker (30 g) en voeg dit suikerwater al kloppend toe aan de eidooiers.

Haal de gelatineblaadjes uit het water en doe de blaadjes in het pannetje van de suiker. Los de gelatine op door het heel even door te verwarmen (let op: niet koken!).

Klop de gelatine door het eimengsel totdat het mengsel helemaal glad is. Klop vervolgens de gesmolten chocolade door het eimengsel.

Spatel als laatste de opgeklopte slagroom door het eimengsel en laat de mousse iets opstijven. De mousse is nu klaar voor gebruik.

Schep of spuit de mousse in een glas of potje. Laat de mousse minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

4. Sneeuwbol dessert maken

Snij van de kruidcake kleine huisjes. Plak zure matjes op de bovenkant als dakje. Maak van fondant kerstboompjes en versier deze met sprinkles.

Plaats de huisjes en de boompjes net voor serveren op de mousse.

Meer kerstige desserts

Amaretto cupcakes met witte chocolademousse
Moeilijk
5
30 min.
Lava cakes (glutenvrij)
Makkelijk
4
5 min.
Kerstboompjes van Red Velvet cake
Gemiddeld
-
40 min.
Croquembouche met chocolade, karamel en pistache
Moeilijk
-
30 min.
Kersttoetje: Chocolade trifle met stroopwafel
Makkelijk
4
40 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.