Een heerlijke MonChoutaart met schattige en lekkere sneeuwpoppen. Steel deze kerst de show met jouw eigen kersttaart!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt de boter (70 g) in een pannetje, neem van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix (uit het Dr. Oetker pak) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel stevig en gelijkmatig aan.
Klop in een kom de MonChou (200 g) met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad.
Voeg hierna het water (100 ml) en de taartmix (uit het Dr. Oetker pak) toe en mix op de middelste stand tot een gladde massa. Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1½ minuut tot een egale massa.
Giet het MonChoumengsel over de kandijkoekjesbodem en laat ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Bereid het witte glazuur (1 zakje) zoals aangegeven op de verpakking en leg 3 granenbiscuits klaar.
Verdeel een klein beetje glazuur over de koekjes. Druk er een marshmallow in als het glazuur nog warm is zodat hij vast blijft plakken op het koekje.
Neem twee gouden bolletjes van de Dr. Oetker Chocofantasie en leg ze als knoopjes in het glazuur.
Als je dit voor alle drie de koekjes hebt gedaan, kun je gezichtjes tekenen op de marshmallow met de chocolade decoratiestift.
Rol met het rode Dr. Oetker Rolfondant 3 neusjes in de vorm van een wortel en plak deze met de witte decoratiestift op de marshmallow.
Plaats de 3 koekjes op de taart. Gebruik een extra marshmallow ter ondersteuning zodat de koekjes er schuin in blijven staan.
Decoreer de taart verder met kleine trosjes aalbessen (rode bessen) en de takjes rozemarijn.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.