Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

MonChoutaart met sneeuwpoppen

Een heerlijke MonChoutaart met schattige en lekkere sneeuwpoppen. Steel deze Kerst de show met jouw kersttaart!

Bereiden

25 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

  2. Stap 2

    • 70 g boter

    • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem

    Smelt de boter in een pannetje, neem van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel stevig en gelijkmatig aan.

  3. Stap 3

    • 200 g MonChou

    • 100 ml water

    Klop in een kom de MonChou met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad. Voeg hierna het water en de taartmix toe en mix op de middelste stand tot een gladde massa.

  4. Stap 4

    • 250 ml slagroom

    Voeg de ongeklopte slagroom toe en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1½ minuut tot een egale massa.

  5. Stap 5

    Giet het MonChoumengsel over de kandijkoekjesbodem en laat ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

MonChoutaart versieren

  1. Stap 6

    • Dr. Oetker Glazuur Wit

    • 3 granenbiscuits (rond)

    Bereid het witte glazuur zoals aangegeven op de verpakking en leg 3 koekjes klaar.

  2. Stap 7

    • Dr. Oetker Chocofantasie

    • Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

    • 6 marshmallows

    Verdeel een klein beetje glazuur over de koekjes. Druk er een marshmallow in als het glazuur nog warm is zodat hij vast blijft plakken op het koekje. Neem twee gouden bolletjes van de Dr. Oetker Chocofantasie en leg ze als knoopjes in het glazuur. Als je dit voor alle drie de koekjes hebt gedaan, kun je gezichtjes tekenen op de marshmallow met de chocolade decoratiestift.

  3. Stap 8

    • 1 stuk Dr. Oetker Rolfondant Rood

    Rol met het rode fondant 3 neusjes in de vorm van een wortel en plak deze met de witte decoratiestift op de marshmallow.

  4. Stap 9

    Plaats de 3 koekjes op de taart. Gebruik een extra marshmallow ter ondersteuning zodat de koekjes er schuin in blijven staan.

  5. Stap 10

    • 1 bakje rode bessen (aalbessen)

    • 2 takjes rozemarijn

    Decoreer de taart verder met kleine trosjes rode bessen en takjes rozemarijn.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.