Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Paris-Brest met hazelnootroom

Paris-Brest met hazelnootroom

Dit recept is van: Annet

  1. paris brest met hazelnootroom
Item 1 of 1
Paris-Brest met hazelnootroom
info
Benodigdheden
Stappen

Op de planning vandaag: de stad van de liefde, het romantische Parijs. Maak deze klassieke Paris-Brest met hazelnootroom en waan je met een lekker gebakje aan de oever van de Seine. Wie schotel jij deze soes voor?

25 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
Reisje door EuropaSoezenHazelnoten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Water
    65 ml
    Water
  • Melk
    65 ml
    Melk
  • Boter
    50 g (gram)
    Boter
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Suiker (kristalsuiker)
    45 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Bloem
    75 g (gram)
    Bloem
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Smaakpasta - Hazelnoot
    1 el (eetlepels)
    Smaakpasta - Hazelnoot

 

  • Hazelnoten
    10 Stuk(s)
    Hazelnoten
  • Poedersuiker
    Poedersuiker
  • Volle melk
    250 ml
    Volle melk
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    1 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    20 g (gram)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Eidooier
    2 Stuk(s)
    Eidooier
  • Vanillestokje
    0.5 Stuk(s)
    Vanillestokje
  • Suiker (kristalsuiker)
    40 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Sinaasappel (biologisch)
    1.5 Stuk(s)
    Sinaasappel (biologisch)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Pan (met dikke bodem)
  • Spuitzak
    3 Stuk(s)
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  •  
    Kartelmondje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Soezen bereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken op het bakpapier cirkels van ongeveer 7 centimeter groot. Laat ongeveer 3 centimeter ruimte tussen de cirkels.

Doe het water (65 ml), de melk (65 ml), boter (50 g), (suiker (1 tl) en zout (0.5 tl) in een pan. Breng dit alles, al roerende, aan de kook.

Neem de pan van de warmtebron. Voeg direct de bloem (75 g) toe. Roer dit mengsel glad met een houten lepel.

Zet de pan terug op de warmtebron om de bloem te garen. De bloem is gaar als de bodem van de pan wit uitslaat. Doe het beslag vervolgens in een andere kom.

Roer de eieren (2 stuks) één voor één door het bloemmengsel. Roer het mengsel totdat het glanst. Het soezendeeg is nu klaar. Controleer of het soezendeeg goed is door deze van een spatel te laten lopen. Ontstaat er dan een V onderaan de spatel dan is het deeg goed.

Doe het soezenbeslag in een spuitzak. Spuit met de spuitzak mooie gelijke ringen op de bakplaat. Dit zijn de Paris-Brest.

Bak de Paris-Brest in 15 tot 20 minuten gaar en bruin. Bak ze niet te licht, anders zullen de soezen instorten na het bakken!! Ook de naadjes moeten bruin zijn.

Laat de soezen volledig afkoelen.

2. Banketbakkersroom bereiden

Week de gelatine (1 blaadje) in ruim water.

Doe de volle melk (250 ml) in een pan. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Schraap met de achterkant van een mes het merg uit de helft van het vanillestokje. Voeg het merg en het halve vanillestokje toe aan de melk. Rasp de sinaasappels (1.5 stuks) boven de pan met melk. Breng de melk aan de kook.

Doe in een ruime kom de eierdooiers (2 stuks), kristalsuiker (40 g) en de maïzena (20 g) bij elkaar. Klopt dit op tot een schuimige massa.

Haal de pan van de warmtebron en giet de kokende melk bij het eierdooiermengsel. Giet het terug in de pan. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook. Kook de banketbakkersroom door totdat deze dik genoeg is. Dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten.

Doe de banketbakkersroom in een platte schaal (laat het vanillestokje in de room zitten), dek het af met huishoudfolie en laat deze volledig afkoelen.

3. Hazelnootroom bereiden

Doe de slagroom (250 ml), vanillesuiker (2 zakjes) en de smaakpasta (1 el) in een kop. Klop de slagroom stijf. Doe de slagroom in een spuitzak.

4. Soezen vullen

Roer de hazelnootroom los. Doe de hazelnootroom in een spuitzak en knip het puntje af om op te kunnen spuiten.

Snijdt de soezenringen horizontaal door de midden. Zo ontstaan er twee cirkels.

Spuit op de onderste deel een ring banketbakkersroom. Spuit hier bovenop een ring slagroom. Maak hierbij draaiende bewegingen. Druk de bovenste laag van ring op de slagroom.

5. Decoreren

Bestuif de Paris-Brest met poedersuiker en druk stukjes hazelnoot in de slagroom.

Soezen bakken

  1. Eclairs met frambozen en pistache
    Erg moeilijk
    4
    30 min.
  2. Moorkoppen
    Erg moeilijk
    4
    25 min.
  3. Hartige soezen met tapenade
    Erg moeilijk
    4
    15 min.
  4. Stroopwafel soezen
    Moeilijk
    4
    20 min.
  5. Kleine soesjes met slagroom en crunch
    Makkelijk
    4
    20 min.
  6. Paris-Brest met hazelnootroom
    Gemiddeld
    5
    25 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.