🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Paris-Brest met hazelnootroom

Paris-Brest met hazelnootroom

Dit recept is van: Annet

paris brest met hazelnootroom
Paris-Brest met hazelnootroom
Info Benodigdheden Stappen

Op de planning vandaag: de stad van de liefde, het romantische Parijs. Maak deze klassieke Paris-Brest met hazelnootroom en waan je met een lekker gebakje aan de oever van de Seine. Wie schotel jij deze soes voor?

25 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Reisje door Europa Soezen Hazelnoten
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Water
    65 ml
    Water
  • Melk
    65 ml
    Melk
  • Boter
    50 g (gram)
    Boter
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Suiker (kristalsuiker)
    45 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Bloem
    75 g (gram)
    Bloem
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Smaakpasta - Hazelnoot
    1 el (eetlepels)
    Smaakpasta - Hazelnoot

 

  • Hazelnoten
    10 Stuk(s)
    Hazelnoten
  • Poedersuiker
    Poedersuiker
  • Volle melk
    250 ml
    Volle melk
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    1 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    20 g (gram)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Eidooier
    2 Stuk(s)
    Eidooier
  • Vanillestokje
    0.5 Stuk(s)
    Vanillestokje
  • Suiker (kristalsuiker)
    40 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Sinaasappel (biologisch)
    1.5 Stuk(s)
    Sinaasappel (biologisch)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  •  
    Pan (met dikke bodem)
  • Spuitzak
    3 Stuk(s)
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  •  
    Kartelmondje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Soezen bereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken op het bakpapier cirkels van ongeveer 7 centimeter groot. Laat ongeveer 3 centimeter ruimte tussen de cirkels.

Doe het water (65 ml), de melk (65 ml), boter (50 g), (suiker (1 tl) en zout (0.5 tl) in een pan. Breng dit alles, al roerende, aan de kook.

Neem de pan van de warmtebron. Voeg direct de bloem (75 g) toe. Roer dit mengsel glad met een houten lepel.

Zet de pan terug op de warmtebron om de bloem te garen. De bloem is gaar als de bodem van de pan wit uitslaat. Doe het beslag vervolgens in een andere kom.

Roer de eieren (2 stuks) één voor één door het bloemmengsel. Roer het mengsel totdat het glanst. Het soezendeeg is nu klaar. Controleer of het soezendeeg goed is door deze van een spatel te laten lopen. Ontstaat er dan een V onderaan de spatel dan is het deeg goed.

Doe het soezenbeslag in een spuitzak. Spuit met de spuitzak mooie gelijke ringen op de bakplaat. Dit zijn de Paris-Brest.

Bak de Paris-Brest in 15 tot 20 minuten gaar en bruin. Bak ze niet te licht, anders zullen de soezen instorten na het bakken!! Ook de naadjes moeten bruin zijn.

Laat de soezen volledig afkoelen.

2. Banketbakkersroom bereiden

Week de gelatine (1 blaadje) in ruim water.

Doe de volle melk (250 ml) in een pan. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Schraap met de achterkant van een mes het merg uit de helft van het vanillestokje. Voeg het merg en het halve vanillestokje toe aan de melk. Rasp de sinaasappels (1.5 stuks) boven de pan met melk. Breng de melk aan de kook.

Doe in een ruime kom de eierdooiers (2 stuks), kristalsuiker (40 g) en de maïzena (20 g) bij elkaar. Klopt dit op tot een schuimige massa.

Haal de pan van de warmtebron en giet de kokende melk bij het eierdooiermengsel. Giet het terug in de pan. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook. Kook de banketbakkersroom door totdat deze dik genoeg is. Dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten.

Doe de banketbakkersroom in een platte schaal (laat het vanillestokje in de room zitten), dek het af met huishoudfolie en laat deze volledig afkoelen.

3. Hazelnootroom bereiden

Doe de slagroom (250 ml), vanillesuiker (2 zakjes) en de smaakpasta (1 el) in een kop. Klop de slagroom stijf. Doe de slagroom in een spuitzak.

4. Soezen vullen

Roer de hazelnootroom los. Doe de hazelnootroom in een spuitzak en knip het puntje af om op te kunnen spuiten.

Snijdt de soezenringen horizontaal door de midden. Zo ontstaan er twee cirkels.

Spuit op de onderste deel een ring banketbakkersroom. Spuit hier bovenop een ring slagroom. Maak hierbij draaiende bewegingen. Druk de bovenste laag van ring op de slagroom.

5. Decoreren

Bestuif de Paris-Brest met poedersuiker en druk stukjes hazelnoot in de slagroom.

Soezen bakken

Eclairs met frambozen en pistache
Erg moeilijk
4
30 min.
Moorkoppen
Erg moeilijk
4
25 min.
Hartige soezen met tapenade
Erg moeilijk
4
15 min.
Stroopwafel soezen
Moeilijk
4
20 min.
Kleine soesjes met slagroom en crunch
Makkelijk
4
20 min.
Paris-Brest met hazelnootroom
Gemiddeld
5
25 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.