Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kleine soesjes met slagroom en crunch

Zoet en tikkeltje zout met een crunch. Bak zelf de lekkerste soesjes en versier ze met chocoladeglazuur en knapperige crunch.

Bereiden

20 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

32 soezen

Voorbereiden

Elektrisch 210°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    Bekleed de bakplaat met bakpapier.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor.

Soezendeeg maken

  1. Stap 3

    • 75 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 60 g boter

    • 100 ml water

    • Snufje zout

    Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.

  2. Stap 4

    • 3 eieren

    Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

  3. Stap 5

    Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat; zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken. Bak de soezen in ca. 25 minuten gaar en bruin. Laat de soezen afkoelen.

  4. Stap 6

    • 500 ml slagroom

    • 60 g suiker

    • 2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

    Klop met de mixer met garden de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stijf. Snijd of knip de soezen door en vul ze met de geklopte slagroom.

    Chocolade

    Extra lekker: dip de soezen in gesmolten pure chocolade!

Slagroomvulling maken

  1. Stap 7

    • 2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix

    • 500 ml slagroom

    • 4 el suiker

    Mix de slagroom stijf met 4 el suiker en 2 zakjes Klop-fix.

  2. Stap 8

    Vul de tweede, bijgeleverde spuitzak met het slagroommengsel. Knip een klein puntje van de spuitzak. Maak met een schaar een klein gaatje in de soes en spuit de slagroom erin.

  3. Stap 9

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    • Handje pistachenoten (gepeld)

    Verwarm het zakje Chocoglazuur volgens de bereidingswijze. Als het gesmolten is kun je het glazuur in een klein kommetje doen. Dip de soesjes in het glazuur en decoreer ze voordat de chocolade hard geworden is met de een handje fijngehakte pistachenootjes. Serveer de soesjes op een mooie schaal of etagere.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.