Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kleine soesjes met slagroom en crunch

Kleine soesjes met slagroom en crunch

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. salted caramel crunch slagroom soesjes
Item 1 of 1
Kleine soesjes met slagroom en crunch
info
Benodigdheden
Stappen

Zoet en tikkeltje zout met een crunch. Bak zelf de lekkerste soesjes en versier ze met chocoladeglazuur en knapperige crunch.

20 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
32Porties
ChocoladeKaramelNotenSoezenGebakMini taartjesHigh tea

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    120 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    100 ml
    Water
  • Melk
    100 ml
    Melk
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei

 

  • Slagroom (ongezoet)
    500 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Suiker (fijne)
    4 el (eetlepels)
    Suiker (fijne)
  • Klop-Fix (Dr. Oetker)
    2 Zakje(s)
    Klop-Fix (Dr. Oetker)
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Pistachenoten
    null handje(s)
    Pistachenoten

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    1 Stuk(s)
    Glas (hoog)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Schaar
  • Lepel
    2 Stuk(s)
    Lepel
  • Spuitzak
    2 Stuk(s)
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  •  
    Klein rond spuitmondje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch 210°C / hetelucht 200°C). .

2. Soezendeeg maken

Doe de boter (100 g), het water (100 ml), melk (100 ml) en wat zout (snufje) in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de Koopmans Patentbloem Kristal (120 g) er met een houten spatel goed doorheen.

Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur en laat het deeg afkoelen tot handwarm.

Roer één voor één de eieren (3 stuks) door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

Vul een spuitzak met het deeg, je kunt hier het beste een klein rond spuitmondje voor gebruiken. Maak ca. 30 kleine bolletjes van 3 cm doorsnede op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken.

Bak de soezen in ca. 20-25 minuten gaar en bruin. Laat de soezen afkoelen.

3. Slagroomvulling maken

Mix de slagroom (500 ml) stijf met wat suiker (4 el) en Dr. Oetker Klop-Fix (2 zakjes).

Vul een spuitzak met het slagroommengsel. Knip een klein puntje van de spuitzak. Maak met een schaar een klein gaatje in de onderkant van de soes en spuit de slagroom erin.

Verwarm de Dr. Oetker Glazuur Choco (1 zakje) volgens de bereidingswijze. Als het gesmolten is, kun je het glazuur in een klein kommetje doen. Dip de soesjes in het glazuur en decoreer ze voordat de chocolade hard geworden is met de fijngehakte pistachenootjes (handje). Serveer de soesjes op een mooie schaal of etagère.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.